Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātrs internets – Latvijas lepnums

Ja ņemam vērā citu Eiropas Savienības dalībvalstu operatoru datu un interneta piedāvājumu mobilabonnement, tad varam secināt, ka dzīvojam valstī, kurā ir viens no labākajiem interneta lejupielādes ātrumiem gan pasaulē, gan arī Eiropas valstu konkurencē.

Jāatzīst, ka šis ir mainīgs lielums, kas ir nepārtraukti jāuzlabo un jāuztur, tādēļ arī pirms diviem gadiem veiktajā pētījumā secinām, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijas kopējais interneta ātrums ir krities par 9,5%. Lai gan rādītājs ir gājis nedaudz uz leju, tik un tā varam lepoties ar ātru un kvalitatīvu internetu visā valsts reģionā. Tomēr šāds stāvoklis rada arī zināmu pieradumu pie augsta interneta kvalitātes standarta, tādēļ gadījumā, ja no Latvijas izbraucam tikai uz neilgu laiku, var turpināt izmantot sava mobilo sakaru operatora sniegtos pakalpojumus viesabonēšanas režīmā, kas nozīmē, ka par saņemtajiem pakalpojumiem (zvaniem, īsziņām un mobilajiem datiem) nebūs jāmaksā vairāk nekā norādīts jau esošajā līgumā un visi servisi tiks aplikti ar pašmāju tarifiem, kā arī tiek nodrošināta pierastā interneta kvalitāte, ar kuru dienu dienā esam ļoti apmierināti.

Ja prom dodaties tikai uz īsu laiku, tad izmantot viesabonēšanu pilnībā pietiks, tomēr ko iesākt gadījumā, ja dodaties strādāt vai studēt, kas nozīmē, ka nāksies ārzemēs pavadīt ilgu laika posmu. Daudzi operatori saviem viesabonēšanas pakalpojumiem ir pievienojuši zināmus ierobežojumus, kurus bieži vien nemaz nevaram sasniegt, jo tie ir tik lieli, tomēr, esot ārzemēs un aktīvi lietojot interneta servisu, ir iespējams līdz tam arī nonākt. Pēc tam var nākties maksāt augstāku maksu par katru gigabaitu. Par šādu scenāriju baidīties nevajadzētu, jo arī tad stājas spēkā Eiropas izlīdzinātā maksājuma modelis, tomēr izmantot kādu no vietējiem pakalpojumu sniedzējiem teleselskaber mobil var iznākt daudz lētāk, jo katrs vietējais operators pakalpojumu centīsies nodrošināt par zemāku cenu nekā Latvijas operatori viesabonēšanas režīmā. Kā jau minēts, šādiem gadījumiem Eiropas Komisija ir noteikusi Latvijas un citu valstu operatoriem ierobežojumus, lai aprēķinātā summa neiegūtu nesamērīgus apmērus un mobilo sakaru operatori nevarētu šo notikumu izmantot ļaunprātīgi, Jums piemērojot neadekvāti lielu summu par pakalpojumu saņemšanu ārzemēs. Ja gadījumā izvēlēsieties kādu no ārzemju operatoriem, tad iesakām Jums izvēlēties valsti ar līdzīgu interneta un datu apstrādes ātrumu, kāds tas ir Latvijai, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem visā pasaulē. Eiropā datu apraides ātrums ir dažāds – ir valstis, kurās tas ir ap septiņiem megabaitiem sekundē, bet citās tas var sasniegt pat divdesmit megabaitus sekundē! Iepazīties ar citur pieejamo piedāvājumu ir ļoti nozīmīgi, lai Jūs varētu atrast sev piemērotāko pakalpojumu paketi un operatoru. Saprotams, ka šāda lēmuma pieņemšana nav vienkārša, tādēļ ir jāapsver visi iespējamie piedāvājumi, lai varētu uzturēt sev pierasto pakalpojumu kvalitāti, nesamazinot naudas daudzumu makā un ieteicams, ja rīkosieties gudri un apzinīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti