Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Auto iegāde no izsoles – Ko noderīgi ir zināt?

Lietoto automobiļu tirgus pēdējās desmitgades laikā ir pieredzējis dažnedažādas pārmaiņas to skaitā arī veidu, kā šīs automašīnas tiek pasniegtas pašmāju publikai. Laikā, kad COVID-19 pandēmijas nerimstošās sekas ir uzlikušas nelielu pauzi uz lietoto auto pirkšanas un pārdošanas procesiem klātienē dažādu drošības, un veselības apsvērumu dēļ, ļaudis arvien biežāk metas pētīt citas lētā gala auto iegādāšanās iespējas. Viena no šīm opcijām ir tiešsaistes auto izsoles. Portāls Polisubanka.lv piedāvā arī Tev ielūkoties šo daudzsološo interneta izsoļu pasaulē, lai saprastu, cik uzticami ir šie auto un kā notiek pats auto izsoles process.

Kurš var iegādāties auto no izsoles mājaslapāmKurš var iegādāties auto no izsoles mājaslapām?

Pirms nonākam līdz pašam auto izsoles procesam, būtu lietderīgi ielūkoties konkrētā automobiļu pirkšanas/pārdošanas formāta aizkulisēs. Pirmais jautājums, kuru visbiežāk uzdot auto izsoļu interesenti ir sekojošs, proti, vai auto izsoļu vietnēs redzamos auto var iegādāties jebkurš.

Tiesa gan, auto izsoles internetā galvenokārt ir paredzētas auto tirgotājiem, kas ieguvuši juridisko personu statusu. Taču tas nenozīmē, ka Tev automātiski jānokar galva un jāatmet visas cerības par lēta lietotā auto iegādi plašajās interneta dzīlēs. Nebūt nē! Mūsdienu inovatīvajā laikmetā ir pieejami vairāki resursi to skaitā arī dažādi starpnieki, kas, iekasējot papildu samaksu, laipni atvērs durvis uz intriģējošo auto izsoļu pasauli arī Tev.

Kur pieejamas šīs tiešsaistes automobiļu izsoles?

Lietoto auto ekspertu un tirgotāju vidū nereti valda uzskats, ka tiešsaistes auto izsoles mūsdienu modernajā pasaulē uzrodas kā sēnes pēc lietus, un šim viedoklim nevar nepiekrist. Auto izsoles internetā patiesi ir pieejamas teju vai uz katra stūra. Taču vispopulārākās un vislielāko patērētāju uzticību ieguvušās lietoto spēkratu izsoles esam apkopojuši zemāk:

● www.webautobid.eu – pieejami vairāk nekā seši tūkstoši lietoto auto modeļu;

●www.youngtimercar.eu – piedāvā unikālus spēkratus no Japānas ar stūri kreisajā pusē;

●www.utrupe.lv – lielākā auto izsoļu vietne pašmāju robežās, kas lielākoties piedāvā apdrošināšanas negadījumos bojātus transportlīdzekļus.

Cik uzticama ir informācija, kas norādīta šo izsoļu vietnēs?

Auto izsoles internetā no parastajiem lietoto auto tirgotājiem atšķiras ar tām piedēvēto nevainojamās reputācijas līmeni. Šo tiešsaistes izsoļu turētāji gluži vienkārši nav ieinteresēti sava kā no rokas ejošā biznesa bojāšanā, kas ir lieliska priekšrocība, kuru derētu izmantot ikvienam lēta lietotā auto medniekam.

Lai gan milzīgas cenu zīmju atšķirības starp ierasto Latvijas auto placi un šīm interneta izsoles vietnēm nav novērojamas pārāk bieži, tieši korektā un uzticamā informācija, kas tiek norādīta pie katra no izsolē pieejamajiem automobiļiem ir tas iemesls, kādēļ patērētāji dod priekšroku šim lietotā auto iegādes formātam. Turklāt arī informācija par defektiem šajās izsoļu vietnēs vairākumos gadījumu ir norādīta skaidri un pietiekoši precīzi, lai patērētājam nerastos ne mazākās aizdomas par konkrētā automobiļa kvalitātes līmeni un/vai tehnisko stāvokli.

Kā notieks pats auto izsoles process?

Lai gan varētu šķist, ka tiešsaistes automobiļu izsole ir pietiekoši sarežģīts process, patiesībā ir tieši otrādi – viss, kas Tev ir jāizdara, ir jāpiereģistrējas kādā no starpnieku mājaslapām un jānokārto nepieciešamās formalitātes. Tas arī viss! Vari doties lietoto izsoles auto medībās un sākt solīt!

Visspraigākā cīņa par izsoles automobiļiem visbiežāk notiek tieši izsoles procesa noslēguma kārtā, proti, izsoles pēdējās minūtēs. Tāpēc, ja esi nopietni noskaņots un patiešām vēlies par salīdzinoši lētām naudiņām iegādāties Tevis kāroto auto modeli, izsoles izskaņa ir īstais brīdis, kad iespringt. Turklāt, uzvarot izsolē un apstiprinot savu vēlmi izvēlēto spēkratu iegādāties, Tev atliek vien segt Tevis solīto maksājumu un parūpēties par automašīnas atgādāšanu uz Latviju. Par visu pārējo tajā skaitā dokumentu sakārtošanu un visu nepieciešamo nodokļu apmaksāšanu parūpēsies pati izsoles vietne.

Atceries – izsoles auto nepieciešams reģistrēt

Protams, arī gadījumā, kad spēkrats tiek iegādāts kādā no auto izsoles mājaslapām un tiek ievests Latvijā no ārzemēm, noteikti jāparūpējas arī par automobiļa reģistrāciju CSDD. Ņem vērā, ka auto reģistrācija ir veicama arī attālināti, izmantojot CSDD e-vidē pieejamos tiešsaistes pakalpojumus. Ietaupi savu laiku, veic attālināto reģistrāciju un dodies iekarot pašmāju ceļus!

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti