Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bēniņu siltināšana: Ieguldījums mājas komfortā un energoefektivitātē

Siltuma zudumi caur jumtu var veidot līdz pat 25% no kopējiem mājas enerģijas zudumiem, īpaši, ja bēniņi nav pienācīgi izolēti. Bēniņu siltināšana ir viens no būtiskākajiem soļiem, kas palīdz samazināt šos zudumus un palielināt energoefektivitāti. Rezultātā mājas īpašnieki var ietaupīt līdz pat 30% uz apkures izmaksām, kas ilgtermiņā pārvēršas par ievērojamiem ietaupījumiem.

Kāpēc bēniņu siltināšana ir svarīga?

Latvijā apkures sezona ilgst aptuveni sešus mēnešus, tāpēc neizolēti bēniņi ir nozīmīgs siltuma zudumu avots.

Saskaņā ar pētījumiem, pareiza bēniņu siltināšana var samazināt siltuma zudumus par 30%. Ja tiek izmantoti augstas kvalitātes siltumizolācijas materiāli, piemēram, beramā vate vai ekovate.

Bēniņu siltināšanas ieguvumi

Bēniņu siltināšana nodrošina daudzus ieguvumus, tostarp:

  1. Energoefektivitāte: Līdz pat 30% no enerģijas rēķiniem var tikt ietaupīti, ja bēniņi ir pareizi izolēti.
  2. Zemākas apkures izmaksas: Ja izmanto kvalitatīvu izolāciju, piemēram, ekovati vai beramo vati, ilgtermiņa ietaupījumi var sasniegt vairākus simtus mēnesī, atkarībā no mājas lieluma un patērētās enerģijas apjoma.
  3. Labāks iekšējais klimats: Siltināti bēniņi nodrošina stabilu temperatūru ziemā un vasarā, uzlabojot mājokļa komfortu un samazinot enerģijas patēriņu dzesēšanai un apkurei.

Siltināšanas materiālu izvēle

Bēniņu siltināšanai pieejami dažādi materiāli, kas piedāvā atšķirīgas priekšrocības un cenas.

  • Beramā vate ir ekonomiski izdevīgs materiāls, kura cena var svārstīties no 30-45 eiro par m3 atkarībā no biezuma un vajadzībām. Šī vate ir ērti uzklājama, un tās uzstādīšanas laiks ir īss.
  • Ekovate ir dabīgs materiāls, kas izgatavots no pārstrādātas celulozes. Ekovates cena parasti ir nedaudz dārgāka kā beramās vates cena
  • Kokškiedras beramā vate ir īpaši pemērota koka ēkām jo ir izgatavota no sasmalcinātas koksnes

Cik izmaksā bēniņu siltināšana?

Bēniņu siltināšanas izmaksas ir atkarīgas no izvēlētā materiāla un bēniņu platībasVidēji cenas svārstās no 30-45eur par 1 iestrādātu m3

Siltinatajs.lv ir profesionāls uzņēmums, kas specializējas bēniņu siltināšanas risinājumu nodrošināšanā. Ar ilggadēju pieredzi un plašu materiālu klāstu. Siltinatajs.lv piedāvā kvalitatīvus pakalpojumus, kas palīdz samazināt siltuma zudumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti