Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bērnu rati – kādus izvēlēties?

Ģimenes pieauguma gaidīšanas laiks ir vienlaikus gan priecīgs, gan satraucošs. Tik daudz kas ir jāgādā, jāapsver, jāmaina ikdienas paradumos, lai jaunais pilsonis piedzimtu ērtā un patīkamā vidē, kā arī vecāki attiecīgi būtu mierīgi un bez rūpēm varētu izbaudīt laiku ar mazuli. Bērnu ratiņi ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem pirkumiem, tādēļ šoreiz par dažiem aspektiem – kādus ratus izvēlēties un kāda ir nozīme cenu kategorijai.

Kāpēc bērnu rati ir nozīmīgs pirkums?

Bērnu rati nav tikai dārga iekārta bērna pavizināšanai svaigā gaisā. Labi un ērti bērnu rati kļūst par mazuļa otrajām mājām, kurās viņš jūtas ērti, tā ir viņam pazīstama, saprotama un nomierinoša vieta, kas ir īpaši svarīgi tad, ja kopā ar bērnu nākas kaut kur doties – uz vizīti pie ārsta, uz kādu veikalu, pasākumu, ciemos u.tml. Vairākumam mazuļu ratos patīk – braukšanas radītās vibrācijas maigi nomierina un ieaijā miegā. Ir pat bērni, kuri guļ tikai ratos. Tāpēc svarīgi, lai pastaigas ar tiem būtu patīkamas un ērtas visām iesaistītajām pusēm.

Budžeta, vidējās vai premium klases ratus?

Ja iepriekš nekad nav bijuši bērnu rati, jaunu izvēle var šķist ārkārtīgi mulsinoša, jo īpaši tāpēc, ka pieejamais klāsts un cenu diapazons ir visai plašs. Apjūkot plašajā piedāvājumā, ir viegli krist kārdinājumā un vienkārši izvēlēties tos, kuriem “smukāka krāsiņa”. Tāpēc neliels saraksts ar aspektiem, par ko jādomā, izvēloties bērnu ratus.

  • Dzīvesvietas stāvs. Neatkarīgi no tā, cik bieži izvēlēsieties doties pastaigās, rati būs jānes iekšā un ārā. Privātmāju un pirmo stāvu iemītniekiem tas varētu nebūt pārāk svarīgi, savukārt augšējo stāvu iedzīvotājiem – noteikti pievērsiet uzmanību ratu svaram!
  • Izmērs saliktā veidā. Šis aspekts ir svarīgs tad, ja plānots ratus ievietot automašīnas bagāžas nodalījumā. Attiecīgi jāpēta – cik daudz vietas aizņem konkrētais modelis un vai tas ir racionāli.
  • Izjaukšanas un salikšanas ērtums. Atkarībā no dzīvesvietas un dzīvesveida var būt svarīgi ērti salocīt un salikt ratus. Visiem savienojumiem jābūt izturīgiem un ratu salocīšanai – maksimāli ērtai. Ja ratus nav plānots pārvadāt automašīnā un dzīvojat privātmājā vai pirmajos stāvos, pastāv iespēja, ka visu lietošanas laiku mierīgi iztiksiet arī bez locīšanas.
  • Savietojamība. Visbiežāk ratu komplekts sastāv no universāla rāmja un diviem virsbūves elementiem – ratu kulbas un ratu sporta daļas. Taču atsevišķiem modeļiem klāt nāk arī autosēdeklītis. Lielākajai daļai to ratu, kuriem autosēdeklīša nav komplektā, iespējams iegādāties adapterus, lai uz ratu rāmja varētu lietot arī autosēdeklīti.
  • Piederumu nodalījumi. Šis ir individuāli izskatāms jautājums – tiem, kas plāno pastaigās doties vien mājas tuvumā, nav nepieciešamības pēc plaša piederumu groza vai atsevišķas ratu somas. Savukārt ilgu un garu pastaigu cienītājiem papildu glabāšanas vieta var lieti noderēt, jo līdzi ņemamos piederumus ir daudz ērtāk stumt ratos, nevis nest uz pleca somā.
  • Riteņu mehānisms – bērnu rati mēdz būt dažādi – ar kustīgiem priekšējiem riteņiem, ar fiksētiem. Ar pumpējamām riepām vai pildītām. Šeit izvēle ir atkarīga no plānotajiem pastaigu maršrutiem. Kustīgi priekšējie riteņi nodrošina īpaši ērtu manevrējamību, taču neder smiltīs (par laimi, riteņus pēc nepieciešamības iespējams fiksēt). Pumpējamas riepas nodrošina labāku amortizāciju, kas var būt svarīgi, pārvietojoties pa bezceļiem vai Rīgu.


Bērnu ratiņu cenu ietekmē visi nosauktiem parametri, izmantotie materiāli un papildaprīkojums. Rūpīgi izvērtējiet savas vēlmes un vajadzības – ja grasāties daudz laika pavadīt ārā, tad ir vērts apsvērt vismaz vidējās klases ratu iegādi, kas varētu būt vieglāk saliekami un no izturīgākiem materiāliem. Savukārt tad, ja objektīvi neplānojat garas un tālas pastaigas, tad arī budžeta klases rati lieliski pildīs savu uzdevumu. Ieskatieties internetveikalā 1a.lv un apskatiet pieejamās preces bērniem jau tūlīt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti