Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cik maksā auto aplīmēšana ar plēvi? Kādi ir ieguvumi?

Auto aplīmēšana ar plēvi nav nekāds jaunums, tomēr tas vēl joprojām ir populārs veids, kā salīdzinoši ātri, vienkārši, kā arī bez pamatīga finansiālā ieguldījuma iegūt pavisam svaigu un/vai pilnībā citādu auto virsbūvi. Turklāt, šādai auto aplīmēšanai ir viena būtiska priekšrocība - materiālu var ne tikai diezgan vienkārši uzlīmēt, bet arī noplēst. Arī Jūs apsverat domu aplīmēt savu auto ar plēvi? Šajā rakstā stāstām vairāk par to, kas tas ir, ko par to jāzina, cik tas maksā un kādi ir ieguvumi!

Kas ir auto aplīmēšana?

Kā iespējams nojaust pēc tehnikas nosaukuma, auto aplīmēšana nozīmē, ka auto virsbūve tiek pārklāta ar speciālu plēvi. Visbiežāk to dara divu iemeslu dēļ: lai atjaunotu virsbūves vizuālo stāvokli; lai iegūtu individuāli virsbūves dizainu. Šādas plēves pieejamas ļoti daudz un dažādās krāsās un dizainos, turklāt iespējams izveidot arī oriģinālu dizainu.

Lai veiktu auto aplīmēšanu, nepieciešama speciālista (visbiežāk pat vairāku) palīdzība, jo tas ir ļoti smalks darbs, kurš pieprasa īpašus intrumentus un atstrādātu tehniku. Auto aplīmēšana notiek sekojoši:

  • Auto īpašnieks izvēlas plēvi (krāsu, dizainu) un to, kā aplīmēt auto;
  • Aplīmēšanas speciālists veic auto mērījumus, lai noteiktu, cik daudz plēves nepieciešams;
  • Speciālists notīra auto;
  • Speciālists sagatavo nepieciešamos materiālus auto aplīmēšanai;
  • Plēve tiek uzlīmēta uz auto.

Kās jāzin pirms veikt auto aplīmēšanu?

Lai arī auto aplīmēšanas process izklausās salīdzinoši vienkāršs, patiesībā tas saistās ar daudz un dažādām niansēm. Lūk, pāris lietas, kas jāzina, pirms veikt auto aplīmēšanu:

Aplīmēts auto pieprasa īpašu aprūpi

Jo rūpīgāk auto pēc aplīmēšanas tiek aprūpēts, jo ilgāk plēve kalpos. Ja plēve uzlīmēta kvalitatīvi un tiek pienācīgi aprūpēta, tā var kalpot līdz pat 10 gadiem, taču jāsaprot, ka ar laiku zudīs tās krāsa, mirdzums un tekstūra. Galvenais aprūpes noteikums - nekādā gadījumā neizmantot abrazīvus kopšanas materiālus/rīkus! Vajadzētu pilnībā aizmirst arī par auto mazgātavu apmeklēšanu. Kopšanai jāizmanto tikai un vienīgi mikrošķiedras lupatiņa un ziepjūdens.

Iespējams izveidot arī personalizētu plēvi

Auto līmplēves ir patiesi daudz un dažādas - lai padarītu auto virsbūvi oriģinālu, iespējams izveidot arī personalizētu plēvi. Iespējas ir teju vai bezgalīgas. Ja ir vēlme izveidot kaut ko ļoti unikālu, laba doma ir piesaistīt dizaineri. 

Aplīmēšanu labāk uzticēt kvalificētam speciālistam ar pieredzi

Ja vēlaties ietaupīt finanses, tādas specifiskas lietas kā auto aplīmēšana ar plēvi un auto pulēšana mājas apstākļos ir pavisam iespējamas, tomēr tādā gadījumā rēķinieties, ka iznākums visbiežāk nebūs perfekts, un var nākties pārmaksāt, darbu pārstrādājot. Šī iemesla dēļ aplīmēšanu labāk uzticēt kvalificētam speciālistam ar pieredzi, kuram ir ne tikai nepieciešamās zināšanas, bet darbs tiek veikts tikai ar kvalitatīviem instrumentiem/materiāliem. Šādiem pakalpojumiem kvalificēti speciālisti nereti piešķir arī vairāku gadu garantiju.

Sākumā jānovērš visi virsbūves defekti

Varētu likties, ka aplīmēšana tieši nosedz visus virsbūves defektus, taču pirms aplīmēšanas auto virsbūvei būtu jābūt krāsotai un lakotai, bez rūsas, krāsojuma vai lakas defektiem. Ja plēve tiks uzlīmēta uz bojātas virsbūves, tā gan paātrinās rūsēšanas procesu, gan pavisam ātri sāks ''burbuļot'', tādēļ sākumā būtu nepieciešams novērst visus virsbūves defektus.

Cik izmaksā auto aplīmēšana ar plēvi?

Viens no aktuālākajiem jautājumiem, domājot par auto aplīmēšanu ar plēvi, ir izmaksas. Diemžēl nav iespējams nosaukt konkrētas izmaksas, tā kā cena ir atkarīga no auto lieluma, izvēlētā materiāla un speciālista kvalifikācijas. Tomēr kopumā auto aplīmēšana ar plēvi joprojām izmaksā mazāk nekā auto krāsošana - tie varētu būt aptuveni 2000 eiro. Savukārt aplīmēšana ar augstas kvalitātes materiālu var izmaksāt pat 5000 eiro un vairāk. 

Kādi ir ieguvumi?

Auto aplīmēšanai ar plēvi ir vairāki būtiski ieguvumi:

  • Padara auto vizuāli pievilcīgāku

Jebkurš uzlabojums, t.sk. auto aplīmēšana ar plēvi palīdz padarīt auto vizuāli pievilcīgāku. Šajā gadījumā auto ar plēves palīdzību var ne tikai izcelt esošo krāsu, bet arī nomainīt to, veidot dažādus elementus, tekstūras u.tml. Kvalitatīvi un interesanti aplīmēts auto noteikti liks apkārtējiem atskatīties!

  • Paaugstina auto vērtību

Pretstatā krāsojumam, auto aplīmēšana ar plēvi palīdz paaugstināt auto vērtību, kas var būt noderīgi, ja tiek plānota jauna auto iegāde un pašreizējo auto pārdosiet. Tomēr, lai par to pārliecinātos, pēc aplīmēšanas būtu jāveic auto cenas novērtējums.

  • Pasargā auto virsbūvi

Līmplēve palīdz aizsargāt auto virsbūves krāsu no ārējiem kairinājumiem un vides apstākļiem - tā nekādā ziņā nav līdzvērtīga virsbūves aizsardzības plēvei, tomēr joprojām kalpo kā plāna barjera starp auto virsbūvi un apkārtējo vidi.

Auto aplīmēšana ar plēvi ir patiesi lieliska ideja! Ja arī Jūs plānojat aplīmēt savu auto, sākumā noteikti veiciet visus sagatavošanās darbus, apdomājiet un vizualizējiet iespējamo gala rezultātu, dodiet priekšroku kvalitatīviem materiāliem un darbu uzticietiet kvalificētam speciālistam. Lai izdodas! 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti