Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Funkcionālās gultas invalīdiem un cilvēkiem gados

Situācijā, kad traumas, slimības vai kāda cita iemesla dēļ personas kustību brīvība tiek ierobežota un viņam nepieciešama aprūpe, nepieciešams nodrošināt viņam atbilstošus apstākļus. Viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas jāpieņem, ir piemērotas gultas izvēle.

Lai nodrošinātu pietiekamu komforta līmeni un atvieglotu ikdienu gan kopjamajai personai, gan aprūpētājam, bieži vien parasto gultu nepieciešams nomainīt pret funkcionālo gultu.

Funkcionālās gultas plaši tiek izmantotas slimnīcās un aprūpes iestādēs, taču ir labs risinājums arī lietošanai mājas apstākļos. Šādām gultām iespējams mainīt matrača pozīciju, pacelt galvgali un kājgali, pielāgojot guļvietu individuālām vajadzībām.

Ko ņemt vērā, izvēloties funkcionālo gultu?

Funkcionālo gultu klāsts mūsdienās ir pietiekami daudzveidīgs. Lai izvēlētos vajadzībām atbilstošāko gultu, jāņem vērā vairāki faktori.

Gultas funkcionalitāte

Vairums funkcionālo gultu modeļu nodrošina visas nepieciešamās pamatfunkcijas, lai pacienta aprūpe būtu droša un efektīva. Tomēr, izvēloties gultu, tās funkcijām uzmanība būtu jāpievērš tik un tā, lai saprastu, vai konkrētais risinājums būs piemērotākais. Dažas no funkcijām, ar ko var būt aprīkotas funkcionālās gultas:

  • Iespēja mainīt gultas augstumu – šis ir svarīgs faktors, jo ļauj guļvietu pielāgot pacienta veselības stāvoklim, turklāt nodrošina arī augstāku drošības līmeni;
  • Gultas regulēšana ar tālvadības pulti – lai nerastos ķermeņa izgulējumi, nepieciešama bieža pozīcijas maiņa. Taču aprūpējamo personu bieži vien celt un kustināt ir ļoti grūti. Šādā situācijā gultas regulēšana ar tālvadības pulti ir ļoti noderīga funkcija. Turklāt to var izmantot ne vien aprūpētāji, bet arī pats slimnieks, tādā veidā veicinot viņa pašpaļāvību;
  • Iespēja mainīt guļamās virsmas pozīciju – gultu var novietot pilnīgi taisni, dažādos augstumos un slīpumos pacelt galvgali un kājgali, kā arī izvēlēties dažādas citas pozīcijas

Izvērtējiet iespējas un vajadzības, lai izvēlētos tādu funkcionālās gultas modeli, kas atbilst Jūsu prasībām. Ja gultu plānots izmantot mājās, pirms tās iegādes ieteicams konsultēties ar ārstu vai citu ārstniecības personu, kurš ieteiks piemērotākos risinājumus.

Personas veselības stāvoklis un individuālās vajadzības

Izvēloties gultu, jāņem vērā ne tikai nodrošinātās funkcijas, bet arī aprūpējamās personas veselības stāvoklis. Piemēram, ja ir paaugstināts risks izkrist no gultas, priekšroka jādod zemākai gultai vai arī gultai ar maināmu augstumu.

Būtisks faktors ir arī personas svars un auguma garums. Ja svars ir palielināts, laba izvēle būs funkcionālā gulta ar stiprinātu konstrukciju. Gara auguma cilvēkiem attiecīgi jāizvēlas atbilstoša garuma gulta.

Jāpadomā arī par piemērota matrača izvēli. Pilnībā guļošām personām piemērotāks ir speciāls pretizgulējumu matracis, kas samazina ķermeņa izgulējumu risku.

Jāizvērtē arī, kāda veida papildus aprīkojums nepieciešams. Piemēram, ja personai ir grūtības piecelties, noderīgs būs pie gultas stiprināms pacelšanas rokturis.

Kvalitatīvas funkcionālās gultas interneta veikalā Kid-Man.lv

Ja aktuāla funkcionālās gultas iegāde, vērts ieskatīties interneta veikala Kid-Man.lv piedāvājumā. Tur atradīsiet dažāda veida funkcionālās gultas visām prasībām. Papildus gultām interneta veikalā iespējams iegādāties arī cita veida aprīkojumu, kas atvieglos ikdienu gan slimniekam, gan aprūpētājam – funkcionālām gultām piemērotus matračus, piederumus vannām, īpaši pielāgotus krēslus un daudz ko citu. Klientu ērtībām tiek nodrošināta ne vien ātra ērta pasūtījuma noformēšana, bet arī ātra piegāde visā Latvijas teritorijā.

Interneta veikals Kid-Man.lv – iespēja pasūtīt kvalitatīvu funkcionālo gultu un citu nepieciešamo aprīkojumu ātri un vienkārši, jebkurā sev ērtā laikā. Uzziniet vairāk – www.kid-man.lv.


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti