Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Iekārta, bez kuras teritoriju uzkopšana rudenī nav iedomājama

Nokritušas lapas, augļi un čiekuri apgrūtina jebkuras teritorijas uzkopšanu rudenī. Arī laikapstākļi nereti rada netīrumus un putekļus uz ietvēm un atklātām vietām zem nojumēm.

Ar slotas palīdzību netīrumus ir iespējams saslaucīt vien daļēji, jo tie “slēpjas” krūmos un nonāk vietās, kur tīrīšana ar slotu ir neērta. Lapu savākšana ar slotu ir efektīva tikai uz taisnām ietvēm, tomēr arī šī metode prasa laiku un piepūli. Grābekļi tiek izmantoti celiņiem un zālieniem, bet, liekas, katru otro dienu tie ir jātīra vēlreiz. Un atkal pierādās, ka tradicionālās metodes lielām platībām nebūs piemērotas. 

Kad labāk novākt kritušās lapas – rudenī vai pavasarī?

Sākoties lietum, nokritušās lapas sāks trūdēt, kas radīs pateicīgus apstākļus baktēriju, sēnīšu u. c. mikroorganismu augšanai un, kas tūlītēji kaitēs koptajiem augiem, kā arī piesārņos teritoriju un piešķirs tai nevīžīgu skatu.

Līdz ar pavasara atnākšanu pārziemojušo lapu sakopšana būs mazāk patīkama nekā rudenī, kad lapas ir sausas un vieglāk savācamas, izmantojot speciālu tehniku.

Turklāt rudens tīrīšana būs vēl vienkāršāka, ja arī vasarā pēc pļaušanas ar zāles pļāvēju būsiet savākuši nopļauto zāli, izmantojot lapu pūtēju vai citu tam paredzētu iekārtu. 

Īpašs aprīkojums lapu tīrīšanai vasarnīcās

Mūsdienās problēma ar nokritušajām lapām prasa ātru un visaptverošu risinājumu, ko lieliski var paveikt lapu pūtējs, kas ir neaizvietojams palīgs, ar kura palīdzību iespējams efektīvi attīrīt teritoriju no lapām. Turklāt ar to ir viegli aizvākt gan koku lapas, gan arī dzīvžoga un krūmu nogrieztās jaunaugušo dzinumu daļas, pat vasarā nopļauto zāli.

Ir četru veidu lapu pūtēji: pūšanas, pūšanas-sūkšanas, smalcināšanas un atkritumu savākšanas maisā. Turklāt tirgū ir pieejami mūsdienīgi risinājumi, kas vienā iekārtā var apvienot vairākas no šīm funkcijām.

Lapu pūtēju darbības princips un mērķis

Mūsdienīgi lapu pūtēji tiek darbināti ar bateriju., taču Ttā spēj nodrošināt pietiekamu jaudu, lai pildītu ne tikai savu tiešo funkciju – pūst lapas –, bet arī viegli tikt galā ar raupjiem netīrumiem ap māju vai garāžā. Ar to ērti var darboties nelīdzenumos, stūros un malās, kurās slaucīšanas iekārtu izmantošana ir problemātiska.

  • Vienkāršākie pūtēji palīdz novirzīt gružus vienā vietā, no kurienes lapas tiek savāktas manuāli.
  • Universāls lapu pūētējs ar sūkšanas funkciju ļauj izpūst un savākt gružus no teritorijas uz konkrētu vietu, no kurienes visi savāktie netīrumi tiek sasmalcināti un izvesti.
  • Jaudīgāka iekārta palīdzēs atbrīvoties pat no priežu skujām, čiekuriem, putekļiem un nokritušiem augļiem.
  • Iestājoties ziemai, jaudīgs pūtējs spēj notīrīt sniegu no automašīnas, lieveņa, jumta vai lielākas teritorijas. 

Lai veiksmīgāk un efektīvāk veiktu teritorijas uzkopšanas darbus savā mājas pagalmā vai kādā lielākā teritorijā, tādas jaudīgas iekārtas kā lapu pūtēji viennozīmīgi var būt noderīgas. 

Svarīgi ir izvērtēt, kādām vajadzībām Jums šis produkts ir nepieciešams – tikai lapu pūšanai uz citu vietu vai, piemēram, to sasmalcināšanai, vai pat čiekuru un nokritušo zaru savākšanai. Balstoties uz savām vajadzībām, Jūs varat izvēlēties atbilstošāku risinājumu – vienkāršāku lapu pūtēju vai jaudīgāku. 

Izmantojiet mūsdienīgus risinājumus, lai taupītu savu laiku un enerģiju!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti