Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iepirkšanās ceļvedis: izvēlies piemērotāko sadzīves tehniku savai virtuvei

Ir daudz faktoru, kas jāņem vērā, izvēloties sadzīves tehniku virtuvei. Lielākā daļa mūsdienīgāko ierīču ir radītas ar mērķi atvieglot cilvēku ikdienu, tādēļ svarīgi izvērtēt savas vajadzības un dzīvesveidu, lai saprastu, kādas funkcijas atvieglotu ikdienu Tev. Viens no labākajiem ieguldījumiem ir iegādāties labu un kvalitatīvu tehniku, kas atbilstu Tavām prasībām un ēst gatavošanas paradumiem. Taču labākās sadzīves tehnikas iegāde var būt sarežģīts uzdevums – īpaši tādēļ, ka izvēle ir patiešām daudzveidīga. Turpinājumā daži ieteikumi, kas palīdzēs atrast piemērotākos risinājumus.

Ledusskapis

Viens no svarīgākajiem elementiem virtuvē ir ledusskapis. Pirms pieņem lēmumu par ledusskapja iegādi, jāizvērtē, cik bieži tiek gatavots un ēsts mājās. Ja ģimene ir liela, loģiski, būs nepieciešams lielākas ietilpības ledusskapis. 
Mazākām ģimenēm, savukārt, tā būtu lieka izšķērdība. Iegādājoties ledusskapi, jāizvērtē arī saldētavas esamība. Lielākā daļa ledusskapju modeļu ir aprīkoti ar saldētavu, taču Tu noteikti vēlies zināt, cik tā ir ietilpīga. Tas, protams, jāvērtē, ņemot vērā Tavas ģimenes individuālās prasības un to, cik daudz saldētu produktu patērējat. 

Trauku mazgājamā mašīna 

Izvēloties trauku mazgājamo mašīnu, arī jāņem vērā cilvēku skaits ģimenē, dzīvesveids, prasības. Trauku mazgājamās mašīnas mēdz būt dažādas – aprīkotas ar visdažādākajām papildus funkcijām, tādēļ, jo precīzāk definēsi vēlmes un vajadzības, jo vienkāršāk būs izvēlēties piemērotāko ierīces modeli. 
Daži no jautājumiem, kas jāizvērtē, izvēloties trauku mazgājamo mašīnu, ir:

  • Cik cilvēku regulāri uzturas mājsaimniecībā?
  • Cik bieži tiek gatavots mājās?
  • Vai bieži tiek rīkotas viesības? 

Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs izdarīt labāko izvēli, kas būs lielisks ilgtermiņa ieguldījums. 

Plīts

Izvēloties plīti, jāņem vērā vairāki kritēriji – ēdiena gatavošanas ieradumi, finansiālās iespējas, plīts dizains. 

Viens no populārākajiem risinājumiem ir elektriskā plīts. Tās mēdz būt dažādas. Vienkāršākie modeļi pieejami par salīdzinoši zemām cenām, ir praktiski un funkcionāli. 

Šobrīd daudzi priekšroku dod indukcijas plītīm – tās uzsilst vien tad, ja uz plīts virsmas tiek uzlikts ar indukcijas plītij piemērots katls vai panna. Galvenās šādas plīts priekšrocības  - tās ir energoefektīvas, ļoti labi reaģē un temperatūras pielāgošanu. Pie trūkumiem var minēt salīdzinoši augsto cenu, kā arī faktu, ka ne visi katli un pannas ir piemēroti šāda tipa plīts virsmai. 

Joprojām nopērkamas arī gāzes plītis. Tās ātri uzkarst, turklāt tās var izmantot pat tad, ja mājoklī pēkšņi pazudusi elektrība. Taču gāzes plītis var būt sarežģītāk tīrāmas. Būtiski arī ievērot visus drošības noteikumus un sekot līdzi, lai plīts būtu labā tehniskā kārtībā un nenotiktu gāzes noplūde. 

Kur iegādāties sadzīves tehniku?

Viens no variantiem, ja aktuāla jauna sadzīves tehnika, ir doties uz sadzīves tehnikas veikalu, kur pieejams plašs piedāvājumu klāsts. Tomēr tā nav vienīgā iespēja – daudzveidīgu sadzīves tehnikas klāstu atradīsi arī lielākajos interneta veikalos. 

Ja dod priekšroku interneta sniegtajām iespējām, ieskaties arī interneta veikalā 220.lv. Tur atradīsi lielu sadzīves tehnikas klāstu visām gaumēm un iespējām. Izmantojot ērto meklēšanas funkciju, ātri un vienkārši varēsi atrast savām prasībām atbilstošus risinājumus, tos savstarpēji salīdzināt, iepazīties ar to tehniskajiem parametriem. Arī pasūtījuma noformēšana ir ērta, turklāt iepirkties iespējams jebkurā sev ērtā laikā. 

Iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti