Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kā atgūties pēc svētku tēriņiem?

Dāvanas saņemtas un sadāvinātas, cepeši uzšmorēti un šampanieši izdzerti, svētku tērpi nolikti skapī un frizūras tikai palikušas svētku fotogrāfijās. Janvārī ikvienam gribot negribot atkal jāatgriežas ikdienas dzīvē, taču nereti pēc svētkiem nākas secināt, ka maciņš ir tukšāks nekā bija gaidīts. Ko darīt, lai būtu vieglāk atgūties no lielajiem svētku tēriņiem? Kā ietaupīt uz ikdienas izdevumiem? Vai jāmeklē naudas kredīts internetā? Lūk, 5 padomi, kas var noderēt!

Samazini izdevumus pārtikai

Liela daļa cilvēku izdevumu mūsdienās veido pārtika, it sevišķi, ja bieži tiek apmeklētas ēstuves ārpus mājām. Domājot līdzi tam, kur un ko mēs ēdam, var veiksmīgi samazināt ikmēneša izdevumus. Tiem, kas paši gatavo reti, ieteicams:

  • sākt regulāri gatavot ne tikai vakariņas, bet arī līdzi ņemamās pusdienas uz darbu;
  • ēdot ārpus mājas, izvēlēties pusdienu piedāvājumus, kas parasti ir maciņam draudzīgāki;
  • izmantot atlaižu kuponus vai aplikācijas, ar kurām iespējams iegādāties ēdienu lētāk.

Savukārt tiem, kas ikdienā jau tā daudz gatavo, arī pastāv vairākas iespējas, kā ietaupīt naudu uz pārtikas produktiem:

  • apmeklējot tirgu, kur iespējams iegādāties ne vien kvalitatīvākas lietas, bet arī lētākas;
  • izmantot apjoma atlaides pārtikas produktiem, kā arī iegādāties lielākus iepakojums, ka bieži vien ir izdevīgāki;
  • sekot līdzi ne vien pārtikas produkta iepakojuma cenai, bet izlasīt ar mazajiem burtiņiem norādītās cenas par kilogramu vai litru, jo pēc tām var salīdzināt izmaksas daudz objektīvāk.

Lieto transportu efektīvāk

Labs veids, kā ikdienā tērēt mazāk naudas, ir izmantot pārdomātākas pārvietošanās metodes dodoties uz un no darba, piemēram:

  • kādu laiku izmanto sabiedrisko transportu automašīnas vietā, pat ja tas nozīmē, ka jāceļas agrāk;
  • ja dzīvo adekvātā attālumā no darba, pamēģini vakarā mājās nākt ar kājām – tas palīdzēs arī nomierināties un uzlabot fizisko formu;
  • ja jābrauc ar mašīnu, brauc kopā ar ģimeni vai kaimiņiem vienā mašīnā, tā samazinot patērēto degvielu.

Turklāt gadījumā, ja šie jaunie paradumi nešķiet pārāk apgrūtinoši, iespējams jaunajā gadā šis ir labs veids kā ietaupīt ne vien, lai samazinātu pēcsvētku tēriņus, bet arī ikdienā. Nokūstot sniegam, parādīsies arī iespēja pārvietoties ar velosipēdu vai skrejriteni, tādējādi ne vien ietaupot uz transporta izmaksām, bet arī uzlabojot fizisko formu.

Izvēlies bezmaksas izklaides

Otra pozīcija, ko iespējams samazināt pēcsvētku laikā, ir izklaides. Daudziem pēc aktīvā svētku laika iespējams pat nav īpašas vēlmes doties izklaidēties ārpus mājas. Tomēr, ja šāda vēlme ir, tad iespējams ņemt vērā šādus padomus:

  • ja vēlaties nodarboties ar ziemas sporta veidiem, izvēlieties bezmaksas slidotavas un distanču slēpošanu pa mežu, nevis apmeklējiet maksas slēpošanas kalnus;
  • ja vēlaties doties ārpus pilsētas, atstājiet mašīnu pie mājas, bet izvēlieties doties piedzīvojumos ar vilcienu;
  • neejiet ar draugiem uz klubu vai bāru, bet noorganizējiet galda spēļu vakaru pie kāda mājās.

Galu galā izklaidējoties vissvarīgākā ir kompānija – ar labiem draugiem arī bezmaksas izklaides būs jautras un sniegs iespēju labi atpūsties. Savukārt, ja vēlaties atpūsties bez draugiem, tad iespējams tagad ir īstais laiks, lai izlasītu kādu aizraujošu grāmatu.

Mājas tīrīšana ar pievienoto vērtību

Lai gan lielākā mājas kārtošana daudzviet bija tieši pirms svētkiem, arī pēc tiem nepieciešama kārtīga mājas uzkopšana. Un finanšu situācijas uzlabošanas nolūkā tai var piešķirt papildu vērtību, izšķirojot lietas, kuras vairs pašam nav īpaši vajadzīgas, bet iespējams pārdot. Iespējams kāds tērps karājas skapī gandrīz nevalkāts, vai kādas kurpes ir uzvilktas tikai uz vienu balli un tikai aizņem vietu skapī. Šis būs īstais brīdis izvietot pārdošanas sludinājumu un nodot šīs lietas kādam citam īpašniekam. Tādējādi ieguvums ir dubults – vairāk vietas mājās un kāds lieks eiro maciņā. Līdzīgi var rīkoties arī, ja svētkos saņemta kāda ne īpaši noderīga dāvana – ja līdzi ticis dāvināts arī čeks, to iespējams atgriezt veikalā. Ja čeka nav – iespējams kāds vēlas šo mantu iegādāties. Pārdodot mantas, seko šādiem principiem:

  • maksas sludinājumus izvieto tikai, ja pati pārdodamā prece ir vērtīga, bet mazāk vērīgas preces labāk piedāvā citiem pircējiem bezmaksas portālos vai sociālajos tīklos;
  • pārdodamām lietām vienmēr pievieno fotogrāfijas, kurās prece labi redzama un ir labā apgaismojumā;
  • pievieno precēm vismaz īsu aprakstiņu, norādot tās svarīgākās īpašības.

Naudas kredīts internetā kā variants

Vēl viens variants, kas var palīdzēt sagaidīt nākamo algu pēc svētkiem, ir naudas kredīts. Ja nav vēlmes pievērsties ekonomiskai ēdienu gatavošanai vai mantu pārdošanai, neliels naudas kredīts internetā var palīdzēt nostabilizēties pēc svētkiem. Lai saņemu aizdevumu ir nepieciešams:

  • saprast, cik liels naudas kredīts internetā nepieciešams;
  • izvērtēt, cik ātrā laikā naudas kredīts internetā var tikt atdots;
  • pieteikties kredītam aizdevēja mājas lapā, sniedzot visu nepieciešamo informāciju par saviem ienākumiem un izdevumiem;
  • saņemt apstiprinājumu par kredīta izsniegšanu.

Ja pieteikums ir korekti aizpildīts un aizņēmējam ir atbilstoša maksātspēja, naudas kredīts internetā tiek apstiprināts un piešķirts pat tik ātri kā 15 minūšu laikā. Ja aizdevuma pieteicējam ir tāda pati banka, kā naudas izsniedzējam, nauda uzreiz arī tiks ieskaitīta kontā. Tālāk atliek tikai sekot atmaksas noteikumiem un atdot kredītu paredzētajos termiņos. Pats svarīgākais ir aizņemties tikai tik, cik nepieciešams, lai veiksmīgi izdzīvotu līdz nākamajai algai, nevis aizņemties naudu izklaidēm, bez kurām iespējams iztikt!

Naudas kredīts internetā ir nopietnas finanšu saistības, tāpēc pirms pieteikšanās tam, ir nepieciešams pašam objektīvi izvērtēt savu maksātspēju!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti