Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kā iegrožot savus tērēšanas paradumus šoziem?

Ziema mēdz būt barga. Tā ir auksta, drūma, dārga un stresa pilna. Bet ir dažas lietas, ko vari darīt, lai izvairītos no lieliem izdevumiem. Te būs daži noderīgi padomi, kā šajā ziemā ierobežot savus tērēšanas paradumus.

Regulē siltumu mājoklī

Ziemas periodā vieni no lielākajiem izdevumiem saistīti ar apkures izmaksām. Ja Tu pats vari regulēt, kāda ir gaisa temperatūra Tavā mājoklī, izmanto to, lai samazinātu apkures rēķinu. Par dažiem grādiem samazini temperatūru naktī un tad, kad neesi mājās.

Izslēdz gaismu

Lampas, televizors un citas ierīces, ko atstāj ieslēgtas bez vajadzības, palielinās Tavu elektrības rēķinu! Daudzi aizmirst sīkumus, piemēram, ilgstoši atstāj datoru gaidīšanas režīmā. Pārliecinies, ka, dodoties ārpus mājas, visas ierīces ir izslēgtas.

Pagatavo dāvanas pats

Ziemā ir gada skaistākie svētki. Un kas gan ir Ziemassvētki bez dāvanām. Pasniegt dāvanas ir lieliski, taču to var darīt, neiztukšojot bankas kontu. Izgatavojot dāvanas paša spēkiem, varēsi krietni samazināt dāvanām atvēlēto budžetu. Turklāt paštaisītas dāvanas bieži vien ir arī tās mīļākās.

Spēlē svētku spēles

Ja dāvanu pirkšana Tev tomēr sagādā prieku, tad varbūt ar ģimeni un draugiem uzspēlē svētku spēli, lai uz Ziemassvētkiem nebūtu jāsarūpē neskaitāmas dāvanas. Piemēram, populāra spēle ir Slepenais Ziemassvētku vecītis - izlozes kārtībā katrs uzzina vienu cilvēku, kuram jāpērk dāvana.

Ir vēl arī citas interesantas spēles, ko var spēlēt, lai mazinātu rūpes par dāvanām un, līdz ar to,  arī izdevumus. Plašāku informāciju par tām atradīsi internetā.

Noorganizē privātu Jaungada ballīti

Cilvēki tērē daudz naudas svētku vakariņām restorānā vai biļešu iegādei uz Jaungada sagaidīšanas pasākumiem. Tas, protams, var sagādāt daudz prieka, bet, ja šajā ziemā plāno samazināt tēriņus, tā, iespējams, nav labākā ideja. Tā vietā noorganizē privātu ballīti ģimenes vai draugu lokā. Ikviens atnes kādu cienastu, savukārt Tu nodrošini vietu svinībām. Rezultātā būsi ietaupījis daudz naudas, tomēr joprojām jautri sagaidīsi nākamo gadu.

Plāno ēdienreizes

Arī pārtikas veikalos bieži vien atstājam vairāk, kā vajadzētu. Vai Tu kādreiz esi iegājis veikalā, lai nopirktu vienu produktu, bet izgājis no veikala ar pieciem? Šķiet, tā ir gadījies visiem. Īpaši ziemā, kad ir tik daudz labumu, ko pirkt.

Paliec stiprs! Izveido budžetu un nolem, cik daudz naudas pārtikai nedēļā atvēlēsi. Velti laiku tam, lai saplānotu ēdienreizes vairākām dienām uz priekšu un sastādītu iepirkumu sarakstu. Iepērcies, vadoties pēc šī saraksta - ietaupījums noteikti būs ievērojams.

Sasaldē ēdienu

Gatavojot maltīti, izdari sev vēl kādu pakalpojumu - pagatavo mazliet vairāk. Pēc tam papildus porciju sasaldē, lai izmantotu citā reizē. Šī ir lieliska ideja ne vien tādēļ, ka tas palīdz ietaupīt laiku, bet arī tāpēc, ka reizēs, kad mazliet pietrūks naudas labai maltītei, būs krājumi, ko izmantot.

Aizņemies pārdomāti

Ziemā, kad izdevumi mēdz būt lielāki nekā citās sezonās, ir vienkārši ļauties kārdinājumam noformēt kādu aizdevumu. Taču jāatceras, ka ikviens kredīts ir atbildība, turklāt visbiežāk tiek aprēķināta arī maksa par tā izmantošanu, tādēļ, ja vēlies samazināt izmaksas, no aizņemšanās vajadzētu, cik vien iespējams, izvairīties.

Ja nu tomēr rodas vajadzība pēc papildus naudas, ir svarīgi izvērtēt savu maksātspēju. Noteikti jāiepazīstas ar vairāku aizdevēju piedāvājumiem, lai tos savstarpēji salīdzinātu. Ja ir aktuāls jautājums par to, kur aizņemties naudu, ieskaties šeit.

Pieejami dažādu veidu aizdevumi, tādēļ jāizvērtē arī, kurš būs piemērotākais tieši konkrētajā situācijā. Dažas no iespējām ir patēriņa kredīts, par ko vairāk iespējams uzzināt https://www.crediton.lv/aizdevumi/paterina-kredits  un kredītlīnija, kas iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros ļauj aizņemties tik reižu, cik nepieciešams. Par kredītlīniju vairāk iespējams uzzināt šeit - https://www.crediton.lv/aizdevumi/kreditlinija .

Dekorācijas iegādājies izpārdošanās vai lietoto preču veikalos

Mēs mēdzam tērēt daudz naudas arī svētku dekorācijām. Nav nekas slikts, ja vēlies, lai Tavs mājoklis izskatītos skaisti, taču tam nav jātērē kaudzi naudas. Katras sezonas beigās daudzi  ir gatavi atbrīvoties no tiem svētku rotājumiem, kas viņiem vairs nebūs vajadzīgi.

Daudz labu, bet lētu lietu iespējams atrast arī lietoto preču veikalos un internetā. Vērts aplūkot arī veikalu rīkotās izpārdošanas, kas ļauj atrast rotājumus nākamajiem svētkiem un ietaupīt daudz naudas.

Izmanto atlaižu kuponus

Labs veids, kā samazināt ikdienas tēriņus, ir izmantot atlaižu kuponus. Tiesa, šī stratēģija darbosies vien tad, ja iegādāsies tikai to, kas patiešām nepieciešams. Ja iegādāsies kādu lietu tikai tādēļ, ka tā ir ļoti lēta, nekāds ietaupījums, protams, nesanāks. Atlaižu kuponus iespējams atrast gan uzņēmumu reklāmas avīzēs un bukletos, gan tiešsaistē.

Samazināt izdevumus nav sarežģīti - pat ziemā ne. Nepieciešama tikai apņēmība un neliela ieradumu maiņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti