Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kā ietaupīt naudu Ziemassvētku dāvanām?

“Zvaniņš skan, zvaniņš skan, Ziemassvētki brauc”. Un patiesi – svētki teju vai klāt. Ziemassvētku laiks ir ārkārtīgi skaists, taču arī nervozs, jo jāsagādā dāvanas pašiem tuvākajiem. Un, protams, tas saistās arī ar izdevumiem. Tā kā līdz svētkiem palicis nepilns mēnesis, ir pēdējais laiks iekrāt naudu un iegādāties Ziemassvētku dāvanas. Kā tas pareizi jādara un kas jāzina, lai varētu ietaupīt? Par to turpinājumā.

Atliec naudu, ko vari tērēt!

Ja iespējams, tad paskaties, cik daudz naudas Ziemassvētku dāvanām iztērēji pagājušajā gadā. Vai pārtērēji sevis noteikto budžetu? Varbūt Tev nemaz nebija nekādu ierobežojumu? Lai vai kā, budžets ir jānosaka (20, 50, 100 eiro – cik nu vari atļauties), lai Tu varētu izvērtēt, cik daudz naudas vari atļauties tērēt par vienu dāvanu un visām kopā, un galu gala lielāko daļu mēneša nedzīvotu bez centa makā.

Meklē izdevīgus darījumus!

Izdevīgi darījumi ir dažādas akcijas, atlaides, izpārdošanas, kuru svētku laikā nemaz netrūkst. Pastaigā pa veikaliem, izpēti piedāvājumu internetā – tā Tu gan gūsi idejas dāvanām, gan sapratīsi, kur tās izdevīgāk nopirkt. Starp citu, interneta veikali šajā Ziemassvētku laikā nereti piedāvā arī atlaidi piegādes maksai. Tā kā, ja nu Tev nav laika, ko veltīt staigāšanai pa veikaliem un dāvanu meklēšanai tradicionālā veidā, tad noteikti ieskaties e-veikalu piedāvājumā!

Naudu sāc krāt jau laikus!

Mēnesis līdz svētkiem vairs patiesi nav ilgs laiks un, iespējams, daudz iekrāt neizdosies, taču noteikti ir vērts mēģināt. Pacenties izvairīties no impulsīviem un nevajadzīgiem pirkumiem ikdienā, bet šo naudu drīzāk ieliec krājkasē, lai pēc pāris nedēļām izņemtu un iegādātos dāvanas saviem tuvākajiem!

Radi pats!

Kurš gan teicis, ka dāvanas vienmēr jāpērk veikalā? Šie svētki taču ir arī ģimenes kopā būšanas svētki, kad ar dāvanām apmaināmies prieka pēc, nevis tādēļ, lai parādītu, kuram ir vairāk naudas. Un ja reiz šie ir tik skaisti svētki, tad arī sirsnīgas, pašu taisītas dāvanas tiek novērtētas.

Pašgatavotas ziepes, sveces – tās ir mazas, šķietami vienkāršas, bet jaukas dāvanas. Idejas kam oriģinālākam vari meklēt gan Youtube, gan Pinterest un citur. Radošu ideju netrūkst.

Pēdējā iespēja - aizņemies!

Ja jūti, ka tomēr savu Ziemassvētku dāvanām veltīto budžetu būsi pārtērējis, vari sākt domāt par iespējamajiem risinājumiem. Viens no tiem ir naudas aizdevums no Ferratum Bank. Aizņemties vari sākot no 50 līdz pat 2000 eiro, bet atmaksāt pa daļām, sākot no 20 eiro mēnesī, turklāt naudu vari uzņemt visu uzreiz vai pa daļām.

Parāds nav brālis, tādēļ pret šāda veida aizņēmumu jāattiecas atbildīgi un pirms tam noteikti jāizvērtē iespēja atmaksāt, taču aizdevums var palīdzēt situācijā, kad, piemēram, svētku dēļ naudas kādu mēnesi paša vajadzībām pietrūkst.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti