Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā izvēlēties labāko telti vasaras piedzīvojumiem?

Vasara nav iedomājama bez nakšņošanas brīvā dabā. Un šim nolūkam nepieciešama kvalitatīva telts. Ja arī Tev aktuāla telts iegāde, ieskaties turpmākajos padomos un izvēlies labāko risinājumu Taviem vasaras piedzīvojumiem. Teltis pieejamas plašā izvēlē. Tomēr, lai tās izmantošana sniegtu patīkamu pieredzi, jāņem vērā daži būtiski aspekti.

Ražotājs

Teltis un tūrisma aprīkojums kopumā ir tās preces, kur ražotājam ir nozīme. Preču zīme liecina par attiecīgu kvalitāti, tāpēc nezināma ražotāja telti izvēlēties nevajadzētu. Visdrošāk ir iegādāties zināmas preču zīmes ražojumu uzticamā veikalā.

Telts veids

Jāizvērtē, kādam mērķim teltSs tiks izmantota. Pieejamas dažādu veidu teltis. Populārākās ir:

  • Outdoor teltis – paredzētas nakšņošanai brīvā dabā, vienkāršos apstākļos, piemēram, dārzā;
  • Adventure teltis – piemērotas izmantošanai ne tikai vasarā, bet arī vēsākos laika apstākļos;
  • Extreme tipa teltis – paredzētas garākiem ceļojumiem ekstrēmākos apstākļos;
  • Camping tipa teltis – laba izvēle, ja plānots ceļot lielā grupā. Noderīgas ģimenēm vai lielākām draugu kompānijām

Teltis var iedalīt arī pēc sezonām – trīs un četru sezonu teltīs. Iegādājoties četru sezonu telti, varēsi būt drošs, ka tajā nenosalsi pat vēsos laika apstākļos, turklāt šāda tipa teltis parasti ir izgatavotas no izturīgākiem materiāliem, nodrošinot lielāku stabilitāti arī stiprāka vēja laikā.

Kvalitāte

Lai telts būtu laba un kalpotu ilgi, tai jābūt kvalitatīvai. Pirms iegādes jāpārliecinās, ka visas telts daļas – ārējais pārvalks, loki, iekšējais apvalks- ir kvalitatīvas un izturīgas.

Nozīme ir arī materiāliem, jo tie nosaka, kāda būs telts funkcionalitāte, kādos laika apstākļos to veiksmīgi var izmantot. Kvalitatīvas teltis parasti maksā dārgāk, taču tas attiecīgi arī būs labs ilgtermiņa ieguldījums.

Ventilācija

Noteikti jāpārliecinās, ka teltij ir laba ventilācijas sistēma, kā arī moskītu tīkls. Pretējā gadījumā telts iekšienē krāsies kondensāts, savukārt naktsmieru traucēs kukaiņu uzbrukumi.

Parametri

Svarīgi izvērtēt, cik liela telts nepieciešama. Jāņem arī vērā, kāda veida matrači un guļammaisi tiks izmantoti, kur tiks uzglabātas mantas. Labāk izvēlēties nedaudz lielāku telti, lai vietas pietiktu visam.

Ja telti plānots uzstādīt dārzā vai pārvadāt ar automašīnu, tās svaram nav izšķiroša nozīme. Bet, ja telti ņemsi līdzi pārgājienā, tad svars ir ļoti būtisks kritērijs.

Nozīmīgs faktors ir arī telts augstums. Jāņem vērā, ka mazākam gulētāju skaitam paredzētās teltis attiecīgi ir arī zemākas, taču garākiem cilvēkiem tas var radīt zināmas neērtības, tādēļ ir vērts padomāt par telti, kas paredzēta lielākam cilvēku skaitam.

Iegādes vieta

Kvalitatīva telts ir būtisks elements, lai vasaras piedzīvojumi izdotos godam! Izvēle ir daudzveidīga, tādēļ ikviens var atrast savām prasībām atbilstošāko risinājumu. Labākos piedāvājumus meklē ne vien specializētos veikalos, bet arī internetā – tur pieejams plašs preču klāsts un patīkamas cenas, turklāt pirkumu iespējams noformēt jebkurā sev ērtā laikā.

Viena no labākajām vietām, kur atrast visu nepieciešamo atpūtai brīvā dabā, ir interneta veikals 220.lv. Sev nepieciešamās lietas ātri un vienkārši atradīsi preču meklētājā, savukārt izvēli izdarīt palīdzēs izsmeļošie preču apraksti un kvalitatīvās fotogrāfijas.

Iegādājies teltis interneta veikalā 220.lv un izvēlies sev ērtāko piegādes variantu, lai jau pavisam drīz mestos neaizmirstamos brīvdabas piedzīvojumos!

Der arī atcerēties, ka iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti