Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kā izvēlēties motorzāģi?

Tev ir piemājas dārzs ar kokiem un krūmiem, kuru vēlies sakopt? Grasies doties uz mežu, lai sarūpētu malku gada aukstajiem mēnešiem? Tad bez motorzāģa palīdzības neiztikt. Vai zini, kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko motorzāģi? To vari noskaidrot šajā rakstā!

Benzīna, elektrisko vai akumulatora?

Visus motorzāģus var iedalīt trīs veidos – benzīna, elektriskajos un akumulatora. Katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi.

Benzīna motorzāģi

Benzīna motorzāģis izceļas ar vislielāko jaudu (šis aspekts gan atkarīgs no konkrētā modeļa). Vēl viena ļoti būtiska to priekšrocība – zāģi vienmēr varēsi izmantot, kur vien to vēlies, neuztraucoties par to, vai pietiekami tuvu ir rozete vai neizlādēsies akumulators; vien dodoties uz mežu, līdzi būs jāpaņem degviela. Jārēķinās, ka benzīna motorzāģis būs smagāks, izmaksās vairāk, kā arī tas darbosies visai skaļi.

Elektriskie motorzāģi

Tiek pieslēgti pie elektrotīkla, un to jauda mēdz būt visai neliela, tāpēc šādi motorzāģi derēs tikai vienkāršāku dārza darbu paveikšanai. Labā ziņa – to cena ir ļoti pievilcīga, darbība klusa, un elektriskā motorzāģa lietošana un apkope ir elementāra.

Motorzāģi ar akumulatoru

Salīdzinot ar elektriskajiem brāļiem, šāds motorzāģis ir krietni parocīgāks, pateicoties uzlādējamam akumulatoram. Zāģis līdz ar to kļūst ērti pārnēsājams, tomēr brīdī, kad akumulators izlādēsies, darbi apstāsies, jo to vajadzēs uzlādēt. Protams, ja vien papildus nebūsi iegādājies rezerves akumulatoru. Savukārt, salīdzinot ar benzīna motorzāģiem, tie ir ievērojami klusāki un mēdz būt vieglāki, taču jaudas ziņā parasti iepaliek.

Izvēlies konkrētajam mērķim atbilstošu motorzāģi

Doma ietaupīt un iegādāties motorzāģa modeli par pievilcīgāko cenu var šķist vilinoša, bet, ja ar to paredzēts gāzt lielus kokus un darboties intensīvi, ar vienkāršāko un lētāko modeli tikt galā nevarēsi. Savukārt dažu sauso zaru apzāģēšanai pāris reizēm gadā nav nepieciešams pirkt jaudīgāko un dārgāko modeli. Lai atrastu savām vajadzībām labāko modeli, pievērs uzmanību arī šādiem aspektiem:

  • Sliedes garums – jo garāka sliede, jo lielāka diametra zariem un kokiem motorzāģis domāts. Īsāka sliede ir vieglāka, un ar to vieglāk piekļūt grūtāk pieejamām vietām, piemēram, zariem krūmos. Dažkārt motorzāģim tiek nopirkta vēl viena sliede (īsāka vai garāka), lai ērti tiktu galā ar ikvienu darbu dārzā un mežā;
  • Motorzāģa jauda – parasti tiek norādīta kilovatos. Jo lielāka jauda, jo lielākus kokus (un ar cietāku koksni) varēsi nozāģēt, bet motorzāģis līdz ar to būs smagāks un grūtāk manevrējams;
  • Svars – ja ar motorzāģi paredzēts darboties vairāk vai mazāk regulāri, svarīgi, lai, to lietojot, rokas jau pēc neilga laika nebūtu pārgurušas, un to galvenokārt ietekmēs viens faktors, proti, ierīces svars.

Ja vēlies būt patiešām drošs, ka konkrētais motorzāģis Tev der ne tikai pēc specifikācijas, bet arī reālajā dzīvē, dodies to aplūkot uz veikalu, nekautrējoties zāģi paņemt rokās un imitējot darbu ar to. Tikai tā varēsi saprast, vai rokturis ir pietiekami ērts un plats, cik smags vai viegls ir konkrētais zāģis, utt.

Neatkarīgi no tā, vai Tev nepieciešams motorzāģis vai cita veida dārza tehnika, dodies uz SMScredit.lv blogu – tajā atradīsi rakstu Kas jāņem vērā, ja tiek pirkta jauna dārza tehnika? ar virkni noderīgiem padomiem!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti