Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā izvēlēties piemērotāko ratiņkrēslu?

Nereti gadās saslimt, rodas dažādas traumas, un ir nepieciešams pavadīt laiku mājās. Ja cilvēks nespēj pārvietoties, ir vajadzīgs piemērots ratiņkrēsls. Izmantojot ratiņkrēslu, slimnieks var nokļūt skolā, darbā vai doties uz veikalu.

Ratiņkrēslu veidi:

  • Universālie ratiņkrēsli ir ērti pārvadājami un salokāmi. Tie ir paredzēti invalīdiem, kuru svars ir līdz 120 kg. Šāda veida ratiņi ir izgatavoti no metāla. Atrašanās šāda veida palīglīdzeklī garantēs komfortu. Sēdekļi, atzveltne un roku balsti ir izgatavoti no viegla un polsterēta materiāla. Šāda veida ratiņkrēsli ir paredzēti lietošanai telpās.
  • Multifunkcionālie ratiņkrēsli ir ergonomiski. Tos ir viegli pielāgot, regulēt un pārvadāt. Parūpējieties par tuvinieku komfortu. Multifunkcionālie ratiņkrēsli būs īstais risinājums, jo ir aprīkoti ar galvas balstiem, drošības jostām un izturīgām bremzēm. Šāda veida tehniskie palīglīdzekļi ir salīdzinoši dārgāki. Nodrošiniet slimniekam ērtāku ikdienu.
  • Vieglie ratiņkrēsli ir izturīgi un vienkārši saliekami. Šāda veida ratiņos ir ērti pārvietoties, kā arī pārvadāt slimnieku.
  • Elektriskie ratiņkrēsli palīdzēs slimniekam pārvietoties daudz ātrāk. Ratiņu darbību ir iespējams kontrolēt ar rokas vadību.

Lai nopirktu piemērotāko ratiņkrēslu, konsultējieties ar ārstu vai speciālistu. Svarīgi ir izvērtēt invalīdu kustību koordināciju un mobilitāti.

  • Pārdomājiet tuvinieku spēju staigāt, saglabāt pozu, stāvēt, apsēstiet, piecelties, mainīt pozīciju, kā arī apsēsties atpakaļ ratiņkrēslā. Šādā veidā Jūs atradīsiet piemērotāko risinājumu.
  • Sēžot ratiņkrēslā, slimniekam ir jājūtas ērti un stabili. Centieties, lai invalīds sēž taisni. Svarīgi, lai nesāp mugura vai citas ķermeņa daļas. Braucamrīkam ir jānodrošina nepieciešamais ķermeņa balsts.
  • Pievērsiet uzmanību tuvinieku ādas stāvoklim. Nereti, atrodoties ratiņkrēslā, gurnu apakšējā daļa, mugurkauls, ceļgalu aizmugure tiek pakļauta lielam spiedienam. Ilgstoša atrašanās ratiņos var radīt izgulējumus un ādas problēmas. Izvairieties no saslimšanām un izvēlieties piemērota materiāla braucamrīku.
  • Konsultējieties ar ārstu. Jums ir jāzina, cik nopietna ir slimnieka trauma vai slimība. Noteicošs ratiņkrēsla izvēlē ir tas, vai ir iespējams kustināt rokas un kājas.
  • Būtiski, lai ratiņkrēslā ir papildus nodalījumi, kur nolikt somu un citas mantas.
  • Svarīgi, lai ratiņkrēsla augstums ir viegli maināms. Izvēlieties ratiņkrēslu, kas ļauj invalīdam ērti mainīt sēdēšanas augstumu.

Pielāgojiet ratiņkrēslu ikdienai.

  • Ratiņkrēsla izvēlē jāpardomā arī ceļa segums. Pirms palīglīdzekļa iegādes pārdomājiet slimnieka maršrutu un izvēlieties ratiņkrēslu ar kvalitatīvām bremzēm.
  • Ir būtiski, vai slimnieks pārvietosies pats vai ar pavadoņa palīdzību. Ilglaicīgai sēdēšanai piemērotāki būs braucamrīki, kas nerada sāpes un atbalsta muguru.
  • Korpulentiem cilvēkiem piemēroti būs ratiņkrēsli ar papildus roku un galvu balstu, kas izgatavoti no metāla.
  • Pievērsiet uzmanību arī slimnieka garumam un izvēlieties atbilstoša izmēra palīglīdzekli.
  • Ja invalīds pārvietojas pats, braucamrīkam ir jābūt viegli vadāmam. Ratiņkrēsli atšķiras pēc to svara un komplektācijas. Universiālo ratiņu svars vidēji 17 – 20 kg, bet vieglie ratiņi sver 8 – 15 kg.

Kid – man.lv garantē lielisku servisu, zemas cenas un palīdzēs braucamrīka izvēlē.

  • Jūsu ērtībām tiek nodrošināta bezmaksas piegāde visā Latvijā, 2 līdz 3 dienu laikā no preces iegādes brīža. Šis pakalpojums pieejams, ja esat iegādājušies preces vērtībā no 80 euro.
  • Ratiņkrēsliem un citām precēm ir pievienota lietošanas intrukcija gan latviešu, gan citās valodās.
  • Kid – man.lv komanda nodrošina bezmaksas apmācību preču lietošanā. Tas palīdzēs preces lietot droši un atbilstoši Jūsu vajadzībām.

Ratiņkrēsla izvēle var būt sarežģīts uzdevums. Svarīgi ir pārdomāt slimnieka vajadzības un atvieglot ikdienas gaitas. Uzticiet šo izvēli uzņēmumam Kid – man.lv. Nodrošiniet ērtāku pārvietošanos saviem tuviniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti