Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kā izvēlēties piemērotāko ventilatoru?

Vasarā telpas uzkarst, un ir nepieciešama papildus vēdināšana. Ventilators ir pietiekami lēts risinājums, kā atdzesēt dzīvokli, privātmāju vai darba telpas. Tas no telpām izvadīs lieko mitrumu, siltumu, kaitīgās gāzes, tvaikus un putekļus. Ventilatori atšķiras pēc jaudas un lieluma. To galvenais darbības princips ir pūst gaisu, radot vēju.

Ventilatoru pielietojums

Ventilatori lieliski noderēs guļamistabās, dzīvojamajās telpās, bērnistabās, birojos un citās telpās.

Tps izmanto, piemēram, virtuvēs un vannasistabās, lai novadītu lieko mitrumu un vēdinātu telpu. Iekārta samazinās gaisa temperatūru. Tas ir ieslēdzams ar slēdža palīdzību.

Ir modeļi, kam ir specializēti taimeri, ko var ērti uzstādīt uz 20 minūtēm vai ilgāk. Ventilatori ir pieejami ar mitruma indikatoriem, kas ieslēdzas, ja ir noteikta mitruma pakāpe. Tie darbojas līdz brīdim, kad liekais mitrums tiek izvadīts no telpas.

Ventilatoru veidi

Izšķir trīs galvenos ventilatoru veidus: galda ventilatorus, uz grīdas novietojamos un ventilatorus, kur apvienota dzesēšanas un sildīšanas funkcija. Lai izvēlētos piemērotāko risinājumu, Jums jāzina telpas platība.

Galda ventilatoriem visbiežāk ir divi vai trīs gaisa pūšanas ātrumi. Šāda veida modeļi darbojas apmēram deviņdesmit grādu leņķī. Tas būs labs risinājums, lai atvēsinātu gaisu nelielās telpās. Galda ventilatori lieliski piemēroti vienam vai diviem cilvēkiem.

Uz grīdas novietojams ventilators ir paredzēts lielāku telpu vēdināšanai. Grīdas ventilatori ir salīdzinoši lielāki un jaudīgāki risinājumi. Visbiežāk šāda veida ventilatoriem ir trīs pūšanas ātrumi, tie maksā dārgāk nekā galda ventilatori. 

Grīdas ventilators ar rotējošu galvu novirzīs gaisa plūsmu uz vairākām pusēm. Tas būs lielisks risinājums, ja telpā atrodas vairāki cilvēki. Tie būs daudz jaudīgāki nekā uz galda liekamie ventilatori. 

Ar dzesētāja palīdzību Jūs varēsiet ērti kontrolēt istabas temperatūru gan ziemā, gan vasarā.  Gaisa kondicionieri ar dzesēšanas un sildīšanas funkciju būs lieliski piemēroti plašākās savrupmājās. 

Ventilatoru jauda

Ir dažāda veida modeļi, kas darbojas ar elektrību, baterijām vai pieslēdzot pie datora ar USB vadu. Jāatceras, ka liela jauda ne vienmēr ir efektīva. Svarīga ir arī ventilatora nodrošinātā gaisa plūsma.

Regulējama gaisa plūsma

Papildus ērtībām izvēlieties ventilatoru, kas radīs vēlamo gaisa plūsmas intensitāti. Ventilatori ir aprīkoti ar diviem vai trim darbības ātrumiem. Pirms ventilatora iegādes, iepazīstieties ar preces aprakstu, lai pārliecinātos, ka izvēlētajam modelim ir gaisa regulēšanas funkcija. Tā būs īpaši noderīga vasaras sezonā.

Galvas daļas rotācija

Jūsu ērtībām ir pieejami ventilatori, kas aprīkoti ar rotāciju. Šī funkcija izkliedēs sakarsušo gaisu un daudz ātrāk atvēsinās telpas. Vēsais gaiss efektīvāk nonāks dažādās telpas zonās. Šis būs labs risinājums, piemēram, birojos vai lielākās savrupmājās. 

Ventilatoru augstums 

Iegādājieties ventilatoru uz kājas un pielāgojiet to savam komfortam. Ir modeļi, kur iespējams regulēt augstumu. Ja plānojiet iegādāties ventilatoru bez statīva, svarīgi, lai modelim var mainīt galvas pozīciju un gaisa plūsmu. 

Taimeris

Taimeris ir ērts risinājums, lai telpā nepārtraukti nodrošinātu vienmērīgu gaisa plūsmu. Šī funkcija sniegs iespēju uzstādīt nepieciešamo vēdināšanas laiku un režīmu gan lielākās, gan mazākās telpās. Pēc vēdināšanas ierīce izslēgsies automātiski. 

Papildus aprīkojums

Ja Jums ir mazi bērni vai dzīvnieki, piemērots būs ventilators aizsargtīklu vai režģi, kas pasargās no dažādām traumām. Papildus ērtībām ir iespējams iegādāties ventilatorus ar tālvadības pultīm, kas palīdzēs ērti regulēt gaisa plūsmu no attāluma. 
Iegādājieties nepieciešamo tehniku jau tūlīt! Interneta veikals 220.lv piedāvā daudzveidīgu klāstu un zemas cenas (skatīt ventilatori cenas). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti