Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā neapjukt, pērkot mobilo kondicionieri

Karstā vasaras sezona ir laiks, kad īpaši pārdomājam kondicioniera nepieciešamību mājās, vasarnīcās, kā arī biroja telpās. Ikvienā telpā ir vajadzīga atbilstoša ventilācijas sistēma, kas ļaus mums justies labi. Mobilie kondicionieri noderēs ikvienā gadalaikā.

Mobilie kondicionieri ir ērts risinājums, jo nodrošina kvalitatīvu un nedārgu ventilāciju. Ieskatieties veikala 220.lv piedāvājumā, kur atradīsiet dažādus mobilo kondicionieru modeļus.

  • Būtiski ir izvelēties atbilstošas jaudas kondicionieri. Nepieciešams noteikt telpas platību, logu un sienu izvietojumu.
  • Jaudas aprēķinā ir jāņem vērā telpas platība, arhitektūras nianses, logu izvietojums telpā, sienu materiāls, telpas apdzīvotība un vēlamais mikroklimats.
  • Pirms ierīces iegādes, aprēķinu ieteicams uzticēt speciālistam, kas ieteiks piemērotāko risinājumu. Atbilstoša iekārta palīdzēs ietaupīt elektroenerģiju un strādās daudz kvalitatīvāk.
  • Nepietiekamas jaudas kondicionieris nespēs pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas, kā arī tiks pakļauts lielākam nolietojuma riskam. Nepiemērotas jaudas kondicionieri nāksies salīdzinoši biežāk ieslēgt un izslēgt, kas būtiski samazinās ierīces kalpošanas laiku un palielinās lietošanas izmaksas.
  • Mobilie kondicionieri ir aprīkoti ar speciāliem režīmiem un nodrošina telpu ventilāciju, gaisa dzesēšanu, uzsildīšanu, nakts režīmu. Lai nepārmaksātu, svarīgi zināt, kādam nolūkam ir vajadzīgs kondicionieris.
  • Mobilie kondicionieri ir viegli uzstādāmi, nav vajadzīga speciāla montāža. Ierīces uzstādīšana ir jāveic atbilstoši instrukcijām. Lai kondicionieris strādātu nevainojami, labāk tā uzstādīšanu uzticēt zinošam speciālistam.
  • Gaisa kondicionieri ir diezgan sarežģītas ierīces, to nepareiza montāža var radīt iekārtas darbības traucējumus vai ātrāku nolietojumu. Ierīce ir jāuzstāda pareizi, lai nepieciešamības gadījumā varētu izmantot bezmaksas garantijas remontu.
  • Mobilie kondicionieri būs īpaši prakstiski mazās telpās un dzīvokļos. Siltais gaiss no telpas tiks izvadīts, pateicoties speciālai gaisa izvades caurulei, nodrošinot vienmērīgu telpas temperatūru.
  • Mobilie kondiconieri ir aprīkoti ar riteņiem, tāpēc tos varēsiet viegli pārvietot. Pirms iegādājieties kondicionieri, pievērsiet uzmanību trokšņu līmenim un dzesēšanas jaudai.
  • Pirms ierīces iegādes, pievērsiet uzmanību kondicioniera energoefektivitātei un ieslēgšanas strāvas lielumam. Tādā veidā Jūs samazināsiet elektrības izmaksas un iekārtu varēsiet lietot daudz ilgāk. Pieslēdzot ierīci elektrībai nepieciešama zema strāva, lai pasargātu kondicionieri no drošinātāju pārdegšanas un citu detaļu nolietošanās.
  • Jāatceras, ka kondicioniera radītais vēsums nedrīkst plūst tieši virsū darba vietai. Vēsais gaiss var izraisīt saaukstēšanos un locītavu iekaisumus. Mobilie kondicionieri nodrošina temperatūras samazināšanu par desmit grādiem. Ieteicamā gaisa temperatūra telpās ir sākot no +20 līdz +23 °C. Zemāka vai augstāka temperatūra cilvēkiem radīs diskomfortu, kā arī dažādu saslimšanu risku.
  • Ierīci ir ieteicams lietot nepārtraukti. Nav vēlams kondicionieri ieslēgt tikai atnākot mājās, jo tad strauji atdzesēsiet lielu sakarsuša gaisa daudzumu un saaukstēsieties. Izmantojiet kondioniera sildīšanas un atdzesēšanas režīmus, pasargājiet veselību no straujām temperatūras svārstībām.
  • Daudzi mobilie kondicionieri ir aprīkoti ar miega režīmu. Šī funkcija nakts stundās nodrošinās komfortablu gaisa temperatūru ar salīdzinoši mazāku gaisa plūsmas ātrumu. Šīs ierīces ir iespējams vadīt arī attālināti, ar mobilo telefonu un ražotāja aplikācijas palīdzību.
  • Ja mobilo kondicionieri plānojiet ierīkot virtuvē, jāatceras, ka šajās telpās ir daudz sīku eļļas pilienu, kas pielips kondiconiera iekšpusē. Šāda veida netīrumus ieteicams tīrīt tikai ar speciāliem līdzekļiem.
  • Mobilie kondicionieri jātīra vismaz reizi gadā. Ieteicama arī filtru maiņa un sistēmas dezinficēšana.

Kondicionierus piedāvā daudzi zīmoli, atzītāko firmu modeļi ir dārgāki, bet tie kalpos ilgāk. Interneta veikals 220.lv piedāvā plašu mobilo kondicionieru klāstu ikviena vajadzībām. Neapjūciet plašajā preču klāstā un iegādājieties vēlamo ierīci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti