Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā piemeklēt mēbeles savai virtuvei?

Virtuves iekārtošana brīžiem var prasīt lielas pūles. Katram skapītim un plauktiņam jāatrod sava vieta, jāizdomā, kā izvietot mēbeles, lai izkārtojums būtu racionāls un gaumīgs.

Var ņemt talkā interjera dizaineri, tomēr patīkamāk varbūt būs visu izdarīt pašam. Iedvesmu idejām var meklēt gan internetā, gan interjera žurnālos. Var izvēlēties iebūvētās virtuves iekārtas un mēbeles, un var arī visu sagādāt atsevišķi. Esam apkopojuši dažas nozīmīgas lietas, kam pievērst uzmanību, izvēloties mēbeles virtuves iekārtošanai:

Virtuves izmērs

Virtuves platība ir noteicošais faktors, lai izvēlētos atbilstošas mēbeles. Lai veiksmīgāk tiktu galā ar mēbeļu iegādi, ieteicams uzskicēt provazorisku plānu ar vēlamo mēbeļu izvietojumu, lai ir skaidrs, kur kas tiks novietots.

Svarīgi zināt arī virtuves izmērus, lai noteiktu, kāda izmēra mēbeles iederēsies virtuvē. Būtu muļķīgi pirkt lielu galdu, ja tas aizņems lielāko virtuves daļu. Virtuves mēbeles iespējams iegādāties dažādu platību mājvietām, kas derēs gan liela, gan maza izmēra virtuvēm. Veiksmīgs mēbeļu izkārtojums pat mazā un šaurā virtuvē ļaus veiksmīgi darboties.

Plaukti un skapīši

Plaukti un skapīši virtuvē noteikti ir vajadzīgi, ne tikai pannu un katlu uzglabāšanai, bet arī, lai virtuvē nevaldītu haoss un nekārtība. Kad viss veiksmīgi salikts savās vietās, ir ērti gatavot ēst un justies harmoniski. Arī vieglāk sakopt virtuvi, ja lietas nemētājas, kur pagadās.

Iegādājoties plauktus un skapīšus, paveras plašas izvēles iespējas, piemēram, var iegādāties jau veselu komplektu vienotā krāsu gammā, var visu pirkt atsevišķi, veidojot savu neatkārtojamo virtuves komplektu. Var izvēlēties arī iebūvējamās mēbeles, kur iespējams paredzēt vietu arī virtuves tehnikai.

 Jāpadomā arī par virsmām, vai tās būs matētas vai spīdīgas. Tas, protams, atkarīgs no katra gaumes, tomēr jāatceras, ka spīdīgās un glancētās virsmas būs biežāk jātīra, jo uz tām ļoti labi redzami pirkstu nospiedumi.

Virtuves tehnika

Virtuves tehnikai noteikti jāparedz sava īpaša vieta, lai būtu ērti tikt tai klāt. Vēlams, lai tehnika kompakti iekļautos starp pārējām virtuves mēbelēm. Ir iespējams arī iegādāties speciālus skapīšus, kuros var labi noslēpt gan ledusskapi, gan trauku mazgājamo mašīnu, gan arī pārējo virtuves tehniku. Virtuves tehniku var piemeklēt atbilstošu savām vēlmēm, vajadzībām un iespējām. Vērts padomāt arī par to, kādu plīti izvēlēties ēdiena gatavošanai- vai parasto, vai indukcijas. Tradicionālais variants mājās un dzīvokļos ir gāzes plīts, lai gan var izvēlēties arī elektrisko plīti.

Darba virsma virtuvei

Ēst gatavošana ir galvenā virtuves funkcija. Ir svarīgi, lai šis process veiktos raiti un ērti, lai viss nepieciešamais ir pa rokai un lai būtu viegli sagatavot nepieciešamās sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai.

Izvēloties darba virsmu, uz kuras notiks galvenā darbošanās un ēdiena sagatavošana, jaraugās, lai tā būtu izturīga un viegli kopjama. Lielisks palīgs virtuves virsmas ilgākai kalpošanai ir virtuves dēlītis, uz kura var sagriezt visu nepieciešamo, tā pasargājot darba virsmu no skrāpējumiem.

 Virtuves darba virsmas pieejamas no dažādiem materiāliem, lai katrs varētu piemeklēt sev atbilstošāko. Mūsdienās arvien populārākas kļūst virtuves darba virsmas no dabīgā un mākslīgā akmens, kas ilgi kalpo un ir viegli kopjamas.

Virtuves galds

Virtuves galds nereti veic pat vairākas funkcijas. Tas var kalpot kā ēdamgalds, gan arī kā vieta, kur kopā sanākt visai ģimenei un padzert tēju vai uzspēlēt galda spēles. Arī ciemiņi nereti sapulcējas tieši virtuvē, jo virtuve ir mājas sirds, kur vienmēr omulīgi un silti.

Izvēloties virtuves galdu, noteikti jāpadomā, vai tas būs tikai ēdamgalds, vai arī kalpos kādam citam mērķim. Jāizvērtē, cik lielu galdu pirkt. Tas atkarīgs gan no virtuves izmēra, gan arī no cilvēku skaita ģimenē.

Virtuves krēsli

Vispirms jau jāpadomā, cik krēslus virtuvē vajadzēs, cik lieli tie būs, vai tie būs vienādi vai katrs citādāks. Virtuves krēsli reizēm arī nopērkami komplektā ar galdu. Tomēr droši var pirkt arī atsevišķi. Krēslus iespējams iegādāties plašā krāsu, izmēru un cenu gammā. Krēslus var pieskaņot virtuves galdam un arī pārējai virtuvei gan stila, gan krāsas ziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti