Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kad ir labākais laiks algas paaugstinājuma pieprasīšanai?

Jauns gads ir iesācies, un jautājums par algas pielikumu tā arī palicis kaut kur gaisā karājamies. Skaidrs, ka reti kurā uzņēmumā algas paaugstina vienkārši tāpat, tāpēc, ka bijis labs gads. Algas paaugstinājums bieži vien ir vienkārši jāprasa, bet daudzi to kautrējas darīt. Kāpēc tā? Un kad tad īsti ir tas labākais laiks, kad uzsākt sarunu ar savu vadītāju par algas pielikumu? Vai to darīt tad, kad maciņā svilpo vējš un labākais ātrais kredīts 1000 kronu apmērā (bästa snabblån 1000 kr) šķiet vilinošāks par vilinošu? Vai tomēr algas pielikumu saistīt ar savu veikumu darbā? Vai pareizā laika izvēle šādai sarunai spēlē kādu lomu tanī, vai jūs saņemsiet algas palielinājumu? Jā, tam gan ir liela nozīme. Uzskaitīsim pāris reizes, kad jums noteikti vajadzētu lūgt algas paaugstinājumu savam vadītājam, jo ir īstais laiks.

1. Jūs esat pārspējuši sev uzliktos mērķus

Varbūt viens no jūsu mērķiem bija piesaistīt trīs jaunus klientus, bet jūs piesaistījāt piecus? Vai varbūt jūsu vadītājs lūdza jums izveidot jaunu produkta prototipu trīs mēnešu periodā, bet jūs to paveicāt tikai divos? Ja jūs pagājušajā gadā esat ne tikai izpildījis, bet pārspējis sev uzliktos mērķus, šis ir ideāls laiks, lai lūgtu paaugstinājumu. Jūsu mērķis, kad prasāt vairāk naudas, ir parādīt savam darba devējam, cik vērtīgs esat uzņēmumam. Labākais laiks, lai to pierādītu, ir tad, kad esat pārsniedzis sava vadītāja uzliktās cerības.

2. Jūs esat saņēmuši vēl vienu darba piedāvājumu

Ir liela nozīme tam, kad varat uzsākt sarunu par algas pielikumu no spēka pozīcijas. Ja esat saņēmuši darba piedāvājumu no cita uzņēmuma, tagad jums ir zināmas priekšrocības, kad pienācis laiks vienoties par algas paaugstinājumu. Nebaidieties atklāt savam priekšniekam, ka esat saņēmis vilinošu darba piedāvājumu no cita uzņēmuma. Pastāstiet arī, ka jūs vēlētos palikt, bet šī algas starpība jums ir būtiska, lai izlemtu par palikšanu. Ja jūsu vadītājs patiesi nevēlas jūs zaudēt, izredzes tikt pie lielākas algas ir labas. Tomēr esiet uzmanīgi, neizsakiet tukšus draudus par aiziešanu, lai apmuļķotu vadītāju, ja nemaz neesat gatavi pieņemt jauno darba piedāvājumu. Un nekad nemaldiniet savu vadītāju, izliekoties, ka jums ir piedāvāts jauns darbs.

3. Jūs esat palīdzējuši nopelnīt vai ietaupīt krietnu summiņu uzņēmuma naudas

Vai esat strādājuši pie jaunas reklāmas kampaņas, kas palielināja jūsu uzņēmuma pārdošanas apjomus? Varbūt esat ieteikuši uzņēmumam jaunu un nozīmīgu tehnoloģiju, kas ir ietaupījusi uzņēmumiem tūkstošiem eiro gadā? Nav nozīmes, kas tieši tas ir bijis, bet ja esat pielikuši savu roku pie nozīmīgiem apgrozījuma palielinājumiem vai līdzekļu ietaupījumiem, iespējams, jums nemaz nebūs labāka laika, kad pieprasīt paaugstinājumu. Aizmirstiet par to, kas ir labākie mikro aizdevumi bez kredītinformācijas (bästa mikrolån utan uc), jo jūs peldat lielo zivju dīķī un varat to pierādīt. Noteikti pārliecinieties, ka jūsu vadītājs ir lietas kursā, par uzņēmuma ieguvumu no jūsu veikuma, pirms uzsākat sarunu.

4. Jūs esat uzaicināts apmācīt jaunos darbiniekus

Ja jūsu vadība lūdz jūs apmācīt jaunos darbiniekus, ko iepriekš neesat darījuši, tad tā ir droša zīme, ka jūsu vadība respektē un novērtē jūsu paveikto darbu. Jūsu vadītājs uzskata, ka esat talantīgs un pietiekami zinošs, lai būtu par mentoru jaunajiem kolēģiem. Šāda tipa uzaicinājums rada labu vidi, lai runātu par algas pielikumu, arī tāpēc, ka papildus palielinās arī jūsu darba pienākumu skaits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti