Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kas jāņem līdzi, dodoties pārgājienā?

Kad laiks aiz loga kļūst arvien siltāks un saulaināks, tā vien gribas doties ārā un pavadīt laiku brīvā dabā. Pirms došanās pārgājienā, nepieciešams kārtīgi sagatavoties. Svarīgi paņemt līdzi visu nepieciešamo, lai pārgājiens būtu izdevies un nevajadzētu saskarties ar nepatīkamām situācijām.

Vispirms ir jāieplāno laiks, kad doties pārgājienā. Tā var būt jebkura nedēļas diena jebkurā gadalaikā, tomēr lielākā daļa cilvēku pārgājienos dodas tieši pavasara un vasaras mēnešos, jo tad ir vislabākie laikapstākļi. Ja vēlies būt pilnībā pārliecināts, ka laikapstākļi būs labi, seko līdzi laika prognozei. Vadoties pēc tās, ieplāno, kura diena būs īstā, kad dosies pie dabas.

Pārgājienā var doties vienu dienu un, protams, arī vairākas. Atkarībā no dienu skaita, mainīsies nepieciešamās lietas. Ir cilvēki, kuri, dodoties pārgājienos, līdzi ņem tikai pašu nepieciešamāko, un ir tādi, kuri līdzi ņem ļoti daudz lietu, pat tādu, kas nav vajadzīgas. Kā zināt, kas ir tas nepieciešamākais? Raksta turpinājumā uzzināsi, kas Tev būtu jāņem līdzi, ja vēlies doties īsākā vai garākā pārgājienā.

Ja esi nolēmis doties uz tādu vietu, kurā iepriekš neesi bijis, tad Tev noteikti nepieciešams kompass un karte. Šīs lietas palīdzēs vieglāk orientēties un neapmaldīties. Ja dodies uz vietu, kuru pārzini un kurā jau esi bijis vairākas reizes, tad bez kompasa un kartes vari arī iztikt.

Neaizmirsti par dzeramo ūdeni! Pat, ja pārgājiens ir plānots kā vienkārša pastaiga, ūdenim vienmēr ir jābūt līdzi. Pat pie mazas fiziskas piepūles cilvēks sajūt slāpes. Tāpēc, lai pārgājiens varētu noritēt veiksmīgi, un tas nebūtu jāpārtrauc, vienmēr atceries, ka katram pārgājiena dalībniekam līdzi jābūt dzeramā ūdens pudelei.

Tā kā ikviena fiziska slodze prasa enerģiju, tad parūpējies par to, lai Tev līdzi ir kāda enerģijas deva – enerģijas batoniņš, šokolāde vai kāds cits gardums, kam ir daudz koloriju un kas sniegs Tev nepieciešamo enerģiju līdz nākamajai maltītei. Kā jau zināms, tad pārgājienos viss var nenotikt gluži pēc plāna un maltītes var kavēties, tāpēc ir labi, ja līdzi ir kāds enerģijas lādiņš.

Vēl viena svarīga lieta, kurai ir jābūt līdzi, ir aptieciņa. Nevar paļauties uz to, ka pārgājienā nenotiks kas slikts. Vienmēr, dodoties pārgājienos, parūpējies par to, lai Tev būtu aptieciņa. Tajā noteikti jābūt plāksteriem, marles saitei, pretsāpju medikamentiem, ziedei pret dažādiem sasitumiem. Kā arī, ja ikdienā lieto kādus citus medikamentus, tad tiem arī ir jābūt līdzi. Nekad nepaļaujies, ka pirmās nepieciešamības aptieciņa būs līdzi kādam citam pārgājienu dalībniekam. Parūpējies par to pats un atgādini arī pārējiem.

 

Lai varētu doties pārgājienā, ir jāpadomā par atbilstošu apģērbu un apaviem. Ja ir paredzēts daudz staigāt, tad noteikti jābūt tādiem apaviem, kuros ir ērti staigāt un kuros ir ērti pavadīt vairākas stundas. Āpģērbam ir jābūt tādam, kurā vari brīvi kustēties. Noteikti paņem līdzi arī maiņas drēbes, kā arī lietus mēteli, jo lietus var pārsteigt Tevi nesagatavotu, par, ja laika ziņās tas nebija solīts.

Ja pārgājienā dosies vairākas dienas, tad atceries līdzi paņemt telti.

Protams, viena no svarīgakajām lietām, kas nepieciešama pārgājienā, ir mugursoma. Tajā varēsi salikt visas nepieciešamās lietas, kā arī tā netraucēs Tev brīvi pārvietoties un kustēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti