Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kas jāzina, pirms iegādājies akumulatora urbjmašīnu?

Ikvienā mājoklī ik pa laikam var noderēt kvalitatīva urbjmašīna, tādēļ ir vērts šādu instrumentu iegādāties. To var izmantot dažādiem darbiem, atvieglojot gan remontu, gan arī dažādus uzdevumus. Viens no profesionāļu un iesācēju vidū izmantotākajiem instrumentiem ir akumulatora urbjmašīnas. Par tām vairāk turpinājumā.

Šobrīd tirdzniecībā veikalos un internetā ir pieejamas gan elektriskās, gan akumulatora urbjmašīnas, kas atšķiras ne tikai pēc cenas, bet arī dažādiem citiem parametriem. Iespējams atrast gan tādus modeļus, kas derēs pašiem vienkāršākajiem darbiem, gan arī ļoti jaudīgus modeļus, kas spēs tikt galā ar visu. Lai izvēlētos akumulatora urbjmašīnu, ir vērts pievērst uzmanību vairākiem svarīgiem faktoriem:

  • Pietiekams spriegums. Akumulatora ierīču spriegumu mēra voltos (V). Augsts akumulatora spriegums norāda uz lielāku griezes momentu. Piemēram, interneta veikalā 220.lv iespējams iegādāties akumulatora urbjmašīnas, kuru spriegums variē no 3,6 līdz pat 18 V, taču mēdz būt arī modeļi, kuru spriegums sasniedz 36 V. Jāņem vērā, ka augstāks spriegums palielina arī ierīces svaru. Vienkāršākiem darbiem, piemēram, virtuves skapīšu piestiprināšanai pie sienas pietiks arī ar zemāka sprieguma modeli. Lielākoties pircēji ir iecienījuši 12 V urbjmašīnas, kas nodrošina pietiekamu spriegumu dažādu darbu veikšanai savukārt 18 V derēs jau intensīvākai un sarežģītākai urbšanai.
  • Apgriezienu skaits tukšgaitā. Vairumam akumulatora urbjmašīnu ir divi apgriezienu maksimālā ātruma līmeņi – zems (vidēji 300 – 400 apgr./min) un augsts (aptuveni 1200 – 1500 apgr./min). Labākās urbjmašīnas ir aprīkotas ar sistēmu, kas palīdz uzturēt nemainīgu ātrumu, neatkarīgi no urbjamā materiāla biezuma.
  • Akumulators un lādētāji. Akumulatoru var uzskatīt par urbjmašīnas “sirdi” jeb svarīgāko detaļu, kas palīdz nodrošināt tās darbību. Litija-jonu akumulatori ir kļuvuši ļoti izplatīti un sastopami daudzās akumulatora ierīcēs. Tie izceļas ar mazāku svaru, kā arī ilgāku darbības laiku bez uzlādes. Savukārt Ni-Cd akumulatori bieži vien ir lētāki, kā arī tie ļauj paveikt smagākus darbus bez liekas piepūles, tādēļ šie modeļi ir vienlīdz labi piemēroti gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Salīdzinot akumulatorus, to darbības ilgums tiek mērīts ampērstundās (Ah).

Ne mazāk svarīgi ir arī akumulatoru lādētāji. Veikalos un internetā pieejams plašs lādētāju klāsts, kas spēj uzlādēt urbjmašīnas no 15 minūtēm līdz pat 3 stundām. Protams, ātrās uzlādes modeļi, kas saderēs ar Tevis izvēlēto urbjmašīnu, būs dārgāki. Uzlādes ātrums parasti ir svarīgs tiem, kas ar urbšanas darbiem nodarbojas ikdienā, piemēram, strādā celtniecībā. Ikdienas darbu veikšanai pilnībā var pietikt arī ar lētāku modeli.

Tāpat noteikti pievērs uzmanību arī tam, vai un, cik akumulatori ir iekļauti preces komplektā, jo tie mēdz atšķirties. Ir tādi modeļi, kuri nāk komplektā ar lādētāju un pat diviem akumulatoriem, taču arī tādas urbjmašīnas, kurām šīs daļas jāpērk atsevišķi.

Kur iegādāties akumulatora urbjmašīnu?

Vairs nav nepieciešams doties uz profesionāliem instrumentu veikaliem, lai iegādātos augstas kvalitātes akumulatora urbjmašīnas no labākajiem ražotājiem, tai skaitā, Bosch, Makita, Fieldmann, AEG, Ryobi, DeWalt un daudziem citiem. To visu iespējams izdarīt interneta veikalā 220.lv, neizejot no mājas!

Ienākot 220.lv, atver sadaļu Mājai un remontam, dodies uz apakšsadaļu Elektroinstrumenti un tur Tu atradīsi visu, kas nepieciešams būvdarbiem, remontam un dažādiem mājas darbiem, tai skaitā, elektriskās un arī akumulatora urbjmašīnas par ļoti labām cenām. Izmanto izdevību iepirkties izdevīgāk un vienkāršāk, apmeklējot 220.lv!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti