Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kas raksturo labu tulkošanas biroju?

Vai Jums nepieciešams dokumentu, mājaslapas vai mārketinga materiālu tulkojums? Iespējams, Jums noderēs tulkošanas pakalpojumi.

Mūsdienās tulkojumus piedāvā ne tikai dažādi tulkošanas biroji, bet arī privātpersonas. Konsultējoties ar draugiem un paziņām, noteikti saņemsiet dažādus ieteikumus, lielākoties par privātpersonām, kuras zina vairākas valodas, taču nenodarbojas ar tulkošanu profesionālā līmenī. Taču, ja jātulko svarīgi dokumenti, vai tā ir labākā alternatīva?

Lūk, četri iemesli, kādēļ izvēlēties profesionāla tulkošanas biroja pakalpojumus.

  1. Profesionālus tulkošanas pakalpojumus sniedz apmācīts un pieredzējis tulks vai to komanda. Lai arī šis var šķist pašsaprotami, vienmēr jāpārliecinās, ka tulkošanu veic pieredzējuši profesionāļi. Tulkošanas process ir krietni sarežģītāks, nekā šķiet – tas ietver ne tikai ziņojuma nodošanu mērķvalodā, bet arī pareizo vārdu, idiomu un terminu izvēli. Tekstam jābūt ne tikai precīzam, bet saprotam konkrētajai mērķauditorijai un labskanīgam.
  2. Profesionāli tulki spēj orientēties dažādās jomās un ar tām saistītajos terminos. Pieredzējuši tulkotāji ne tikai lieliski pārzina mērķvalodu, bet arī specializējas dažādu nozaru dokumentu un satura tulkošanā. Ja Jūsu uzņēmumam ir nepieciešams, piemēram, tehniska ziņojuma vai pētījuma rezultātu tulkojums farmācijas nozarē, Jums būs nepieciešams tulks, kurš pārzinās jomas terminoloģiju.
  3. Profesionāli tulkošanas biroji zina, kā pielāgot valodas lietojumu Jūsu mērķauditorijai. Satura pielāgošana konkrētajam reģionam ir ļoti svarīga, ņemot vērā to, ka arvien vairāk uzņēmumu meklē klientus ārvalstu tirgos, tāpēc ir svarīgi radīt labu pirmo iespaidu. Saturs ir tas, ko potenciālie klienti ievēros uzreiz. Ja vēlaties paplašināt darbību ārvalstīs, piesaistiet tulkošanas biroju ar dažādu kvalitatīvu tulkošanas projektu īstenošanas pieredzi: tā Jūs daudz sekmīgāk sasniegsiet mērķus.
  4. Profesionāli tulkošanas biroji izmanto modernas tulkošanas tehnoloģijas. Izmantojot modernas tehnoloģijas dažādas tulkošanas atmiņas programmas (CAT), var gūt augstvērtīgu rezultātu īsākā laikā, jo ietaupīsiet gan laiku, gan finanšu līdzekļus, kā arī ievērojami uzlabosiet izmantoto terminu un vārdkopu konsekvenci.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti