Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Kokmateriāli un apaļkoki – vērtība joprojām aug

Visi, kam tuvs mežs, mežsaimniecība un kokmateriālu tirdzniecība, zina, ka apaļkoku cenas pēdējā gada laikā strauji pieaugušas. Iemesli tam ir ļoti nozīmīgi un dažādi. To ietekmē gan situācija pasaulē, gan paaugstinātais būvniecības materiālu pieprasījums Latvijā un pasaulē, gan arī tuvojošās pārmaiņas apkures cenās. Kā tiek izmantoti kokmateriāli, kā un ar ko sadarboties apaļkoku tirdzniecībā, par to turpmākajā rakstā.

Kāpēc kokmateriāli ir tik vērtīgi?

Jāsaprot, ka kokmateriāliem ir ļoti būtiskas priekšrocības attiecībā pret citiem materiāliem, īpaši mūsdienās, kad rūpes par vidi ir tik nozīmīgas. Koks ir atjaunojams, kura ražošana ir dabai draudzīga, turklāt mežs cilvēkam sniedz gan praktisku, gan emocionālu labumu!

Koki Latvijā vienmēr bijuši vērtīgi, taču šobrīd apaļkoks ir vēsturiski augstākajā cenā un situācija pasaulē to tikai kāpina. Bažas par gāzes un elektrības cenām nākamajā apkures sezonā pāršalc ne tikai Latviju vien, tāpēc vērtība aug arī tādiem kokmateriāliem, kas tiek izmantoti apkures materiālu ražošanā - malkai, briketēm un granulām.

Tāpat koka vērtība aug sakarā ar būvniecības sfēras aktualitāti - Latvijas kokmateriāliem ir liels pieprasījums Eiropā un ASV. Uzņēmuma BALTU KOKS eksperti palīdzēs, lai Jūsu meža kokmateriālu tirdzniecība noritētu pēc iespējas izdevīgāk, kā arī parūpēsies par meža apsaimniekošanu un izstrādi.

Apaļkoku iepirkšana Latvijā – kā atrast īsto partneri?

Latvijā ir daudz uzņēmumu, kas nodarbojas ar koku uzpirkšanu. Mežs ir vērtīgs resurss, kuru drīkst uzticēt tikai tādam partnerim, kas ar atbildību attieksies gan pret mežizstrādi, gan pret meža atjaunošanu, lai tas kalpotu savam saimniekam daudzus gadu simtus un rūpētos gan par Latvijas, gan par klienta, gan par meža labklājību.

Tātad īstajam partnerim jābūt pieredzes bagātam, uzticamam un profesionālam Latvijas dabas patriotam. Kā norāda Artūrs Ķudis, uzņēmuma BALTU KOKS kokmateriālu tirdzniecības struktūrvienības vadītājs, BALTU KOKS ir Latvijas uzņēmums, kas spēj nodrošināt īpašas rūpes par mežu, jo uzņēmuma komandā darbojas meža entuziasti. Papildus tiek gādāts, lai klientam būtu pieejamas labākās apaļkoku cenas tirgū.

Lai apaļkoku iepirkšana būtu iespējami ērta, BALTU KOKS koklaukumi pieejami visā Latvijas teritorijā, kur uzņēmums iepērk gan bērzu finierklučus, gan skuju koku gulšņus, zāģbaļķus un citu apaļkoku veidus. Pateicoties jūras ceļu izmantošanai un profesionālai darbībai, Latvijas un pasaules tirgū notiek sadarbība arī ar ārzemju partneriem.

Ko vēl nodrošina BALTU KOKS?

BALTU KOKS ir uzņēmums ar vairāk nekā 17 gadu pieredzi, kam rūp Latvija, tās iedzīvotāji un daba. Ja Jums nepieciešams uzticams partneris mežsaimniecībā, meža atjaunošanā vai pārdošanā, BALTU KOKS ir īstais uzņēmums pie kura vērsties.

Pārdodot mežu BALTU KOKS, Jūs gādājat par to, lai tas paliktu Latvijas īpašnieku rokās! Savukārt kokmateriālu tirdzniecība un iepirkšana notiek atbildīgi, vienmēr paturot prātā gan mūsu valsts, gan klienta intereses. Papildus uzticamai, draudzīgai un profesionālai apkalpošanai katrs klients saņem:

  • bezmaksas konsultāciju gan par meža apsaimniekošanu, gan par juridiskiem jautājumiem;
  • samaksu uzreiz pēc līguma parakstīšanas;
  • precīzu novērtēšanu arī bez maksas;
  • pārdodot cirsmu, klients saņem arī bezmaksas taksāciju, kas jāveic obligāti ik pēc 20 gadiem;
  • nepieciešamās dokumentācijas sagatavošanu.

Ja Jums interesē kokmateriālu tirdzniecība un meža apsaimniekošana, droši ienāciet BALTU KOKS mājaslapā - uzņēmums palīdzēs Jūsu mežam un labklājībai augt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti