Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kur likt laika gaitā uzkrātās mantas?

Ar katru gadu mums mājokļos uzkrājas arvien vairāk mantu. Ko darīt, lai mājās nerastos nekārtība no mantu piekrautām istabām? Izrādās, ka visgrūtāk mājās ir radīt kārtības un tīrības sajūtu tieši dēļ lielā mantu daudzuma, kuru bieži vien cilvēki nezina kur likt. Šeit būs ieteikumi, kā radīt savā mājoklī sakārtotības un ērtības sajūtu.

Vai Tev visas mantas ir vajadzīgas?

Ir grūti sakārtot vidi, ja tajā atrodas daudz liekā. Ar drēbēm ir tā - ja neesi tās vilcis gadu vai divus, tad noteikti tās arī vairāk nevilksi. Ja drēbes ir labā stāvoklī, tad vari tās ziedot kādam, kam tās patiesi būs noderīgas. Izšķiro savu skapi vismaz vienu reizi gadā un izvērtē, ko ir vērts paturēt, bet ko tiešām nelieto, ko ziedosi un ko izmetīsi.
Cita veida mantas arī vērts ik pa laikam pārskatīt, bojātās – izmest, un parējām atrast pielietojumu.

Šķiro mantas pa sezonām

Sašķiro drēbes pa sezonām, lai Tev ir ērtāks un saprotamāks skapja saturs. Nesezonas drēbes un mantas liec dziļākos un augstākos plauktos, savukārt sezonālās drēbes liec pieejamākā vietā. 

Izmanto savu pagrabu

Ja dzīvo privātmājā un Tev ir pagrabs, tad mantas, ko lieto reti, vai lietas, kas vajadzīgas citā sezonā, vari likt pagraba stāvā, ja vien tur ir atbilstoša vide un nav mitrs. 

Vakuuma maisu maģija

Izmanto vakuuma maisus, lai ērti un droši uzglabātu nesezonas drēbes, tad tās aizņems daudz mazāk vietas. 

Skapju izvēle

Mazās mājvietās mantu uzglabāšanai vispiemērotākie ir plauktu sistēmas skapji vai skapji ar bīdāmām durvīm. Tos vari izbūvēt, izmantojot visu telpas augstumu, būvējot tos līdz griestiem. Tādejādi varēsi likt retāk izmantojamās mantas augstākajos plauktos un tās Tevi netraucēs. Skapji ar bīdāmām durvīm bieži tiek būvēti pa visu istabas sienu, lai tajā varētu salikt pēc iespējas vairāk mantu. 
Divstāvu mājai risinājums vēl varētu būt skapja izveide zem trepēm, tā ir vieta, kura bieži nav praktiski pielietojama, tāpēc tas būtu tikai izdevīgi tur izveidot skapi, lai noliktu svarīgas mantas, kuras jānoslēpj, piemēram, putekļu sūcēju, gludināmo dēli vai spaini. 

Izmanto visas brīvās vietas

Mazās mājvietās neaizmirsti par brīvajām vietām, kuras atrodas virs durvīm un logiem. Tur vari iebūvēt nelielus plauktus, kur nolikt reti lietojamas lietas. Piemēram, virtuvē tie varētu būt darbarīki, kurus lieto reti – tosteris, putotājs, maiņas dvieļi.
Ja Tev ir pieliekamais, tad izvērtē, vai plauktu sistēma ir atbilstoša Tavām vajadzībām. Atceries, ka plauktus vienmēr var arī nomainīt un pasūtīt sev vēlamajos izmēros un augstumos. 

Izmanto mantu kastes

Ja Tev ir bērni, tad ātri vien istabas piepildās ar mantām, un ar katru gadu šo mantu paliks arvien vairāk. Izmanto mantu kastes, kurās sakrāmē lietas pēc vienlīdzības principa, piemēram, vienā kastē mīkstās rotaļlietas, citā - Lego klučus. Tas palīdzēs arī bērniem kļūt organizētākiem un pašiem kārtot savas lietas. 

Ja esi secinājis, ka Tev nepieciešams iegādāties kādu skapi vai mantu glabāšanas kasti, tad ieskaties interneta veikalā 220.lv, kur pieejamas daudz dažādas preces par izdevīgām cenām. Iepirkties internetā ir ērti, jo nav pat jāiziet no mājas, lai izvēlētos savas vēlamās preces, tostarp tas ir arī droši, jo katrai izvēlētajai precei ir garantija, kā arī 14 dienu atgriešanas iespēja, ja prece Tevi neapmierina. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti