Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Labs datorgalds – vai mūsdienās viegli tādu atrast?

Lai arī daudzi no mums jau sen vairs nav studentu vai skolēnu statusā, tuvojoties skolas sākumam tik un tā mēdz piezagties sajūta, ka jāsāk domāt par pildspalvām, zīmuļiem, burtnīcām un daudzām citām precēm, kas saistītas ar produktivitātes veicināšanu un jaunu zināšanu apgūšanu. Iespējams, pati svarīgākā lieta šajā visā ir darba virsma jeb datorgalds, kas pielāgots telpas lielumam, datora tipam un Tavām vajadzībām. Ja arī Tev ir nepieciešams kvalitatīvs datorgalds, ielūkojies šajā ceļvedī, lai saprastu, kā izvēlēties labāko modeli.


Izvēlies piemērotāko galda izmēru un formu

Datorgalda virsmas izmērs tiešā veidā ietekmē Tavu komfortu un sēdēšanas pozu, kas savukārt atsaucas uz produktivitāti (grūti iedomāties cilvēku, kurš varētu ātri un kvalitatīvi paveikt darbus, sēžot pie galda, kas rada muguras un kakla muskuļu sāpes). Vadoties pēc ergonomikas principiem, galda augstumam vajadzētu būt vidēji no 73 līdz 75 cm, taču ideālā gadījumā vēlams iegādāties regulējamu mēbeles modeli. Svarīgi pārliecināties, ka, sēžot pie galda, pēdām jābūt stabili uz grīdas savukārt elkoņiem jāatrodas nedaudz augstāk par jostasvietu laikā, kad izmanto datoru.

Noderīgi būtu arī padomāt, vai izmantosi stacionāro, vai arī portatīvo datoru, jo tas var ietekmēt gan datorgalda lieluma, gan arī dizaina izvēli. Piemēram, portatīvā datora jeb laptopa lietošanai būs nepieciešams mazāk vietas savukārt stacionārajam datoram vari izvēlēties galdu, kuram iebūvēts atsevišķi izvelkams nodalījums klaviatūras novietošanai.

Populārākā izvēle daudzu pircēju vidū ir taisnstūrveida datorgaldi (apskatīt piedāvājumu), tādēļ arī ražotāji piedāvā ļoti plašu tieši šī dizaina galdu sortimentu. Stūra datorgaldus var izvēlēties, ja gribi ietaupīt vietu mājoklī, vai arī zini, ka Tavā mājoklī šāda tipa galds būtu izskatītos pievilcīgi un būtu ērti lietojams. Ja plāno galdu pārvietot, noderēs modelis uz riteņiem savukārt tiem, kuri iecienījuši strādāšanu pie datora gultā vai dīvānā, patiks neliels saliekamais datorgaldiņš vai datorpaliktnis, kas pasargās ierīci no uzkaršanas. 

Izlem, vai galds būs nepieciešams arī uzglabāšanai

Lai arī daļa cilvēku galdu uzskata par tikai virsmu, uz kuras strādāt, ir pietiekami daudz to, kuri dod priekšroku datorgaldiem ar dažādām lietu uzglabāšanas iespējām. Atvilktnes, plauktiņi un skapīši vienmēr var būt noderīgi, lai atbrīvotu telpu no dokumentu kaudzēm, grāmatām un arī lietām, kuras nevēlies rādīt citiem. Īpaši vērtīgu priekšmetu uzglabāšanai vari izvēlēties galdu ar slēdzamām atvilktnēm vai skapīšiem. 

Mūsdienās iespējams iegādāties arī tādus datorgaldus, kuriem iebūvēta sistēma elektronisko ierīču vadu organizēšanai, lai tie nepītos pa kājām un netraucētu ikdienā.

Izvērtē dažādu materiālu priekšrocības

Datorgaldu virsmas un kājas var būt izgatavotas no dažādiem materiāliem. Lai arī, piemēram, masīvkoka datorgalds varētu izskatīties skaisti Tavā darba stūrītī vai istabā, jārēķinās ar augstāku cenu un sarežģītāku uzturēšanu. Īpaši jāuzmanās, ja Tev patīk baudīt kafiju vai citus dzērienus, sēžot pie datora, jo šķidrumi koku var sabojāt vai atstāt uz tā pleķus. 
Savukārt, ja meklē ko lētāku un vieglāk kopjamu, laba izvēle ir kokskaidu vai kokšķiedru plātnes, kā arī finiera galdi. Lai arī stikla datorgalds izskatās ļoti moderni un eleganti, atceries, ka uz tā būs redzami pirkstu nospiedumi, tādēļ mēbele būs regulāri jātīra. Tāpat jāuzmanās, lai stikla virsmu nesaskrāpētu. Alternatīva izvēle ir metāla datorgaldi, kad izskatās moderni, turklāt ir izturīgi arī pret intensīvu lietošanu.

Meklē, kur pieejami labi un lēti datorgaldi dažādām gaumēm? Tad Tev patiks interneta veikals 220.lv, kura plašajā piedāvājumā ikviens atradīs sev piemērotu modeli.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti