Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lapu pūtējs – atjautīgs rīks produktīvam darbam

Lapu pūtēji ir to rīku kategorijā, par kuru iegādi ilgi šaubās un apsver no visām pusēm. Nereti šķiet, ka ar parastu lapu grābšanas vēdekļveida grābeklīti var paveikt to pašu, tāpat tiem, kas iepriekš ar lapu pūtēju nav strādājuši, reizēm šķiet, ka ar to gaisa plūsmu lapas tiks izmētātas vēl vairāk un neko savākt nebūs iespējams. Taču tā nebūt nav taisnība. Tādēļ šoreiz – 5 priekšrocības, ko sniedz lapu pūtējs, kā arī – galvenie apsvērumi, kas jāņem vērā pirms darba sākšanas.

 

Kā darbojas lapu pūtējs?


Husqvarna lapu pūtēji ir ergonomiska dizaina ierīces, kas darbojas vai nu ar degvielu, vai arī ar akumulatoru. Akumulatora ierīcēm ir vairākas būtiskas priekšrocības – tās ir klusākas, kā arī – nerada izplūdes gāzes, tādējādi akumulatora lapu pūtēji ir izmantojami arī telpās.


Lapu pūtēji darbojas pavisam vienkārši – tiek radīta spēcīga gaisa plūsma, ko var izmanot, lai virzītu un grupētu tādus vieglus gružus, kā sausas lapas, sīki zariņi, dažādas mizas, papīri, drazas, sīki atkritumi no malkas, smiltis u.tml. Lietotājam virzot plūsmu vēlamajā veidā un virzienā, var ērti savākt visas lapas un gružus vienuviet. Tāpat lapu pūtējs ir ideāla ierīce, ja nepieciešams attīrīt tikai celiņus.

5 priekšrocības, ko sniedz lapu pūtējs salīdzinājumā ar citām metodēm

Attīra celiņus arī no smiltīm

Grābjot lapas ar grābekli vai vēdekļveida lapu savākšana grābekli, nav iespējams savākt smiltis un sīkos akmentiņus. Arī ar smalku slotu tas ne vienmēr izdodas. Savukārt lapu pūtējs ar vienu kustību nopūtīs gan lapas, gan smiltis un sīkos gružus. Attiecīgi lapas var savākt vēlamajā vietā, savukārt smiltis un zemi var iepūst atpakaļ zālājā, līdz ar to celiņi ir tīri, bet zeme nav jāvāc.

Ergonomika un komforts

Darbs ar lapu pūtēju ir ērts kā pastaiga – akumulatora ierīces ir klusas, un, kā jau ierasts Husqvarna produktiem, – dizains ir pārdomāts un ergonomisks. Darbs ir patīkams un krietni aizraujošāks par grābekļa vicināšanu.

Nekas nekur neķeras

Lapu izkašņāšana ar grābekli no ataugušas zāles var būt piņķerīga, laikietilpīga un ne īpaši patīkama nodarbe. Lapu pūtējs savācējs krietni atvieglo šādu darbu, jo, lai savāktu sausās lapas, nav nepieciešams pārķemmēt zālienu, atliek vien lapas sapūst vēlamajā virzienā kaudzē.

Gan pagalmam, gan šķūnim, garāžai un pagrabam

Lapu pūtējs nav ierīce, kas ekskluzīvi paredzēta tikai un vienīgi lapu sapūšanai kaudzēs. Tas noder daudz plašākam lietojumam, piemēram, šķūnīša vai garāžas tīrīšanai. Īpaši ērti ar lapu pūtēju ir tīrīt vietas, kas pilnas ar smagiem un sen nekustinātiem artefaktiem – putekļus var ērti aizpūst prom, lieki necilājot nekādus smagumus.

Plašas lietojuma iespējas

Lapu pūtējs ir lieliski izmantojams it visur, kur nepieciešama spēcīga mērķēta gaisa plūsma. Viss atkarīgs no konkrētās mājsaimniecības vajadzībām, taču dažas no idejām varētu būt – savāktu augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) attīrīšana no lapām, ātra pagalma uzkopšana, laukuma ap smilškasti sakopšana, darba tehnikas tīrīšana (var traktora salonu tīrīt ar putekļsūcēju, kas pats pēc tam jātīra, bet ar lapu pūtēju ārā to izdarīt var daudz ērtāk, un nebūs jādomā par netīrumu tvertnes tīrīšanu) utt. Iespējam nav robežu. Un, kad visi darbi ir padarīti, var izklaidēties, kopā ar ģimeni uz ātrumu mēģinot iepūst bumbu vārtos. Kāpēc ne!

Kas jāņem vērā, strādājot ar lapu pūtējiem

Kā ikviens instruments, lapu pūtējs vislabāk darbosies tad, ja tas tiks lietots pareizi, ņemot vērā laikapstākļus, reljefu u.tml. Tāpat pirms ierīces iegādes rūpīgi jāapsver vēlamais izmērs, apkopjamās teritorijas platība, citi iespējami veicamie uzdevumi, ierīces tips – akumulatora vai iekšdedzes, u.tml. Lai lapu pūtējs strādātu efektīvi, jāņem vērā daži apsvērumi:

Reljefs – ja teritorijā ir izteikts reljefs, jāvirzās tā, lai lapas un netīrumi tiktu pūsti no augstākām vietām uz leju. Tādējādi darbs veiksies daudz raitāk.

Vēja virziens – lapu pūtējs tāds miniatūrs un kontrolēts vējš vien ir, tādēļ strādājot jāpielūko, lai ceļi nekrustotos ar dabisko vēju, kas varētu savāktās lapas izmētāt atpakaļ. Ieteicams virzīties tā, lai maksimāli izdotos strādāt pa vējam.

Uzlāde – ja darbojaties ar akumulatora ierīci, pirms darba sākšanas pārliecinieties, ka ierīce ir uzlādēta vajadzīgajā līmenī, lai varētu paveikt iecerētos darbus.

Laikapstākļi – sausas lapas savākt ir ievērojami vieglāk nekā mitras vai piemirkušas, tādēļ ieteicams censties strādāt tad, kad ir vislabākie apstākļi lapu savākšanai. Tā kā rudenī laikapstākļi ir mainīgi, ieteicams turēt lapu savācēju gatavībā un veikt ašu teritorijas uzkopšanu ikreiz, kad ir piemēroti sauss laiks.

Kāpēc lapu pūtējs ir vērtīga investīcija

Ikviena dārza tehnika, kas sekmē un atvieglo darbu, ļauj arī ietaupīt laiku, ko varat izmantot citiem mērķiem. Bet lapu pūtēji atšķirībā no citām dārza iekārtām ir ievērojami ar vēl kādu aspektu – tiem teju nav nepieciešamas nekādas apkopes. Lapu pūtēja “asmens” ir gaisa plūsma – tā nenodilst. Un nekad nav jāmaina. Tāpat Husqvarna lapu pūtējs neaizķep ar lapām, tas pats nenonāk saskarē ar netīrumiem, līdz ar to tas nav jātīra tā, kā būtu jātīra putekļsūcējs vai grābeklis, kuram piedevām var izlauzt zobus.

Husqvarna lapu pūtēji ir pieejami plašā klāstā visdažādākajām vajadzībām. Ja šķiet, ka lapu pūtējs būs īstais darbarīks šim rudenim, nekavējieties ne mirkli un ielūkojieties vietnē husqvarna.com/lv.
 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti