Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas uzņēmēji dodas uz Igauniju, lai apmeklētu Baltijā lielāko lauksaimniecības izstādi

25.-27.aprīlī Tartu izstāžu centrā notiks viena no Baltijas valstu lielākajām ar lauku dzīvi saistītajām izstādēm “Maamess 2019”, kurā piedalīsies 480 firmas no 12 valstīm. To vidū piedalīsies arī 21 firma no Latvijas.

“Maamess” ir izstāde ar garu vēsturi, kura ir rīkota kopš 1993. gada. Gadu gaitā “Maamess” ir kļuvusi par lielāko savas nozares izstādi Baltijas valstīs, apkopojot lauksaimniecības, mežsaimniecības, dārzkopības un pārtikas rūpniecības uzņēmumus. Teju desmitdaļa izstādes dalībnieku nāk no ārvalstīm. Līdzās vietējiem uzņēmumiem un organizācijām pārstāvētas ir arī firmas no Somijas, Zviedrijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Vācijas, Beļģijas un šoreiz arī no Krievijas, Spānijas un Itālijas.

Kā norāda “Maamess” izstādes projekta vadītājs Marguss Kikukls, ja agrāk pārsvarā bija pārstāvēti Somijas uzņēmumi, tad jau otro gadu pēc kārtas Latvijas pārstāvji ir vairākumā. “Mums ir prieks, ka uz Igauniju brauc daudz tūristu no Latvijas un ka latvieši ir atklājuši arī “Maamess” izstādi. Kaimiņvalstu uzņēmējiem ir lietderīgi būt kursā par to, kas notiek otrā valstī, tāpēc dalība otras valsts lauksaimniecības izstādēs un to apmeklēšana ir pati par sevi saprotama,” sacīja Kikuls.

No Latvijas piedalīsies “Vilsa” SIA, “Latakko” SIA, “Top Food” SIA, “RicBerry” SIA, "Ilgezeem” SIA, “Bibus Baltics” SIA, “Agrok” SIA, “Uljan” SIA, “Metsatek” SIA, “Oberts” SIA, “UOT” SIA, “A Team Solutions” SIA, “Priekuļu mašīnu stacija” SIA, “EGG Energy” SIA, “GG Pro” SIA, “Glorija-LV” SIA, “PMK-07” SIA, “Biodom 27” SIA, “Buliņi” Z/S, Cēsu gaļas kombināts un “Gone Fishing” SIA.

“Maamess” izstādes vajadzībām tiks uzslieta vesela pilsētiņa. Līdzās trijiem Tartu izstāžu centra stacionārajiem paviljoniem tiks uzbūvēta 1200 kvadrātmetrus liela D Halle, kurā atradīsies pārtikas un lauku tūrisma uzņēmumi, 800 kvadrātmetrus liela dzīvnieku halle, kā arī 600 kvadrātmetrus liels lauku tirgus paviljons. Kopumā “Maamess” izstāde būs izvietota 70 000 kvadrātmetrus lielā platībā.

Lai arī pēc formāta izstāde ir, pirmkārt, domāta profesionāļiem, gaidītas ir arī visas ģimenes. Programma ir veidota tā, lai katrā izstādes dienā ikvienam būtu ko darīt. Būs iespējams piedalīties praktiskajos semināros, apskatīt izstādes, piedalīties dažādās sacensībās, kā arī kopā ar bērniem vērot Lotes zemes koncertus. Dzīvnieku hallē būs redzami gaļas liellopi, kazas, aitas, alpakas un citi zvēri. Arī tiem, kuri nāk uz “Maamess” izstādi meklēt stādus vai iegādāties lauku produktus, nebūs jāaiziet ar tukšām rokām. Vairāk nekā divus gadu desmitus izstādes ietvarā ir arī notikušas publikai saistošās starptautiskās ciršanas sacensības “Pavasara kauss”.

Tartu izstāžu centra adrese ir Fr. R. Kreutzwaldi 60, Tartu, Igaunija.

https://maamess.ee/lv/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti