Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nebaidies pasākumus organizēt radoši!

Pasākumu organizēšana vienmēr ir izaicinājums – tik daudz kas jāpagūst, jāizplāno, jāpārliecinās, lai viesi ne tikai saņēmuši visu gaidīto informāciju, bet arī jūtas izklaidēti, nevis garlaikoti. Labs veids, kā to panākt ir izmantojot dažādus interaktīvos risinājumus. Ja organizējiet daudzvalodu pasākumu – nebīstieties, dažādas papildu aktivitātes jūsu pasākumā var tikt nodrošinātas arī uzreiz vairākās valodās, un tās nebūt nav šķērslis pasākuma tulkošanai, ja to dara pieredzējis un profesionāls sinhronais tulks!

Sinhronā tulkošana būtiski atvieglo pasākuma plānošanu un viesu pieredzi. Turklāt, attālinātas sinhronās tulkošanas aprīkojums ļauj tulkiem strādāt no jebkuras vietas pasaulē, bet pasākuma organizatoriem – atvieglo arī hibrīdpasākumu un tiešsaistes pasākumu organizēšanu, jo vairs pasākuma norises vietā nav nepieciešama tulka kabīne.

Video “rozīnīte”

Starptautisku uzņēmumu iekšējos pasākumos bieži vien piedalās cilvēki, kas viens otru ne reizi nav redzējuši un katrs dzīvo citā valstī. Īss video ledus laušanai un iepazīstināšanai ar citu valstu darbiniekiem, komandām nekad nenāk par ļaunu, it sevišķi, ja tas ir atraktīvs. Ja paredzēts daudzvalodu pasākums, ir 2 veidi, kā veiksmīgāk parādīt video tā, lai katrs viesis to var izbaudīt valodā, kurā viņš runā:

  1. Ja video ir paredzēts bez nelielām intervijām, runāšanas, to var veiksmīgi lokalizēt, pievienojot atbilstošus titrus mērķa valodā,
  2. Ja video tēli arī runā, stāsta par sevi – iespējams gan izveidot titrus vairākās valodās, gan arī lūgt sinhrononajam tulkam veikt video tulkošanu.

Interaktīvas aptaujas un testi

Foto: Jaimes Lopes, Unsplash.com

Nebaidies iekļaut pasākumā kādu interaktīvu testu vai aptauju! Sinhronais tulkojums tādā veidā nebūt netiks ietekmēts un visi dalībnieki varēs izbaudīt kādu aktivitāti! Interakcija ar auditoriju ir ļoti būtiska, lielos pasākumos – galvenokārt, lai noskaidrotu auditorijas sajūtas par kādu tēmu, vai arī vienkārši izmantojot to kā iespēju, kur pasākuma dalībnieki var uzdot papildu jautājumus. Savukārt, lai pasākuma noskaņa kļūtu dzīvīgāka, iespējams izveidot nelielus testus pasākuma tematikā, kas ļauj noskaidrot pasākuma dalībnieku esošās zināšanas par tēmu interesantā veidā. Jāpiebilst, ka šādu aktivitāšu iekļaušana pasākumā nekādi nepalielina sinhronās tulkošanas izmaksas.

Izvēlies atbilstošu tulkošanas veidu

Lai arī cik radošs, interaktīviem risinājumiem bagāts pasākums nebūtu, ja tas ir daudzvalodu pasākums, ļoti būtiska ir pareizās tulkošanas metodes izvēle. Lielākiem pasākumiem, kur paredzēti vairāki runātāji, daudz viesu atbilstošākā būs sinhronā tulkošana. Jau pēc nosaukuma ir skaidrs, ka tā ir sinhrona tulkošana, jeb, tulks tulko runātāja sacīto vienlaikus, vien ar pāris sekunžu nobīdi. Savukārt kosekutīvā tulkošana ir piemērota mazāka mēroga pasākumiem, kur ir tikai viens vai divi runātāji. Konsekutīvā jeb secīgā tulkošana paredz, ka tulks, pēc katras runātāja izteiktās tēzes iztulko viņa sacīto, kamēr pats runātājs ietur pauzi savā runā.

Tātad, ja esi pasākuma organizators, kas plāno daudzvalodu pasākumu – nebaidies to padarīt interesantāku ar dažādiem elementiem, kas iesaistīs auditoriju. Sinhronā tulkošana ļauj pasākumu izbaudīt visiem pasākuma viesiem, neatkarīgi no tā, kādā valodā viņi runā. Izvēlies pieredzējušu un profesionālu sadarbības partneri, kas parūpēsies par pasākuma tulkojumu – tā izvairīsies no liekām ķibelēm, kas varētu atgadīties!

Tulkošanas birojs Linearis Translations darbojas jau vairāk kā 18 gadus, to laikā uzkrājot pieredzi dažādos tulkošanas formātos – gan rakstiski, gan mutiski. Turklāt, plašais pakalpojumu klāsts ļaus Tev saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus pie viena pakalpojumu sniedzēja – Linearis Translations pakalpojumu klāsts ir plašs – tekstu tulkošana, mašīntulkošana un pēcrediģēšana, korektūra, lokalizācija, konsekutīvā un sinhronā tulkošana. Cenas iespējams uzzināt, sazinoties ar tulkošanas biroju!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti