Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nelieli izdevumi nav nekāds sīkums - lūk, kādēļ!

Laiku pa laikam mums katram ir vēlme sevi palutināt. Tas taču ir saprotams, it sevišķi, ja aiz muguras ir bijusi grūta un dažādiem notikumiem bagāta diena. Sevis lutināšana var izpausties dažādi. Ir cilvēki, kuri nopērk sev kādu mazu šokolādīti un tiem uzreiz uzlabojas garastāvoklis. Taču, vai esi padomājis, cik šādi mazi sīkumi izmaksā mēneša garumā? Varbūt no sākuma varētu šķist, ka pāris reizes nopērkot kādu saldumu nevar radīt būtiskus zaudējumus kopējā mēneša budžetā, taču tā nav tiesa. Tieši šie mazie pirkumi var sastādīt lielāko daļu no tēriņiem. Tāpēc tos vajadzētu samazināt pēc iespējas vairāk.

Vai arī Tu esi viens no tiem cilvēkiem, kas sīkumos mēneša laikā iztērē diezgan lielu summu? Ja neesi vēl drošs, tad izlasi raksta turpinājumu un Tu uzzināsi, kuras ir tās lietas, kas sastāda lielu summu no Taviem kopējiem tēriņiem.

Reti, kurš cilvēks savu rītu spēj uzsākt bez krūzes gardas kafijas. Un ir arī tādi cilvēki, kas, lai taupītu savu laiku no rītiem, izvēlas iegādāties kafiju kādā no degvielas uzpildes stacijām, vai arī kādām kafejnīcām. Taču šāda kafija maksā krietni vien vairāk kā pašam nopirkt veikalā kafiju un to pagatavot mājās. Varbūt liekas, ka tas nav nekas daudz, bet, ja katru darba dienu tiek pirkta kafija, tad mēneša beigās tie būs jau vairāki desmiti eiro. Vislabāk būtu pagatavot mājās pašam kafiju un paņemt to līdzi termokrūzē un baudīt pa ceļam uz darbu. Centies šo visu padarīt par ieradumu un Tu redzēsi, ka mēneša beigās Tev būs palikusi pāri daudz lielāka naudas summa.

Mums katram mēnesī ir vairāki rēķini – komunālie maksājumi, telefona rēķins, internets, elektrība. Noteikti, ka lielakā daļa cilvēku šos maksājumus veic ar internetbankas starpniecību, arī Tu. Taču, vai esi piefiksējis, cik daudz samaksā par šiem bankas pārskaitījumiem? Ja sākumā šķiet, ka tie ir vien pāris centi, tad kopā par visiem rēķiniem mēneša laikā tas var jau būt vairāk kā viens eiro. Ne tikai par rēķinu maksājumiem tiek iekasēta komisijas maksa.

Arī tad, ja Tu pārskaiti naudu kādam no ģimenes locekļiem. Un, ja mēneša laikā Tu naudu pārskaiti vairākas reizes, tad komisijas nauda būs diezgan liela. Gada laikā tie noteikti būs jau vairāki desmiti eiro. Tāpēc, lai ietaupītu, noskaidro vai Tava banka piedāvā noformēt regulārā maksājuma uzdevumu un rēķinus samaksāt automātiski.

Tie cilvēki, kuriem ir mazi bērni, noteikti zina, kā ir doties uz veikalu kopā ar bērniem. Nereti iepirkumu ratos nonāk dažādas lietas, kas no sākuma varētu likties, ka maksā vien nelielu summu, taču beigās par tām nākas samaksāt vairāk kā plānots. Lai netiktu lieki tērēta nauda, tad vajadzētu vienoties ar bērniem, kas šajā reizē tiks pirkts un kas nē.

Lai gan no sākumā tiešām varētu šķist, ka nelieli izdevumi tāds sīkums vien ir, taču tā nav taisnība. Bieži vien cilvēki dažādos sīkumos iztērē visu savu mēneša algu, līdz ar to neatliek nekas pāri rēķinu apmaksai un jāsāk meklēt risinājumi. Patēriņa kredīti var palīdzēt apmaksāt nepieciešamos maksājumus, taču ir rūpīgi jāizvērtē savas iespējas kredītu atmaksāt noteiktajā laikā, citādi var rasties daudz nepatīkamākas problēmas saistībā ar finansēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti