Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Noderīgi padomi gaisa kompresora izvēlē

Kvalitatīvs gaisa kompresors ir lielisks palīgs dažādos darbos. To iespējams izmantot visdažādākajām vajadzībām, piemēram, automašīnas riepu piepumpēšanai un profesionālu darbību veikšanai. Ja nepieciešams iegādāties kompresoru, ieskatieties padomos, kas palīdzēs izvēlēties atbilstošāko variantu!

Izvērtē, kāda veida gaisa kompresors vajadzīgs

Izvēlei pieejami vairāku veidu gaisa kompresori. Populārākie no tiem ir skrūvju kompresori un virzuļa tipa kompresori. Katram kompresora veidam ir sava specifikācija, priekšrocības un trūkumi. Lai saprastu, kurš risinājums piemērotāks, vērts iepazīties ar kompresora darbības principiem, parametriem un citiem rādītājiem.

Tā, piemēram, skrūvju kompresors darbojas ar skrūvju palīdzību. Skrūvju kompresori ir salīdzinoši klusi, tam darbojoties, nav novērojama detaļu berze, tādēļ ierīce kalpo ilgāk. Jāņem gan vērā, ka skrūvju kompresori parasti ir dārgāki un to remonts jāuztic speciālistiem.

Virzuļa kompresori darbojas ar elektromotora vai iekšdedzes dzinēja palīdzību. Izmaksu ziņā šis var būt izdevīgāks risinājums – tas parasti maksā mazāk, nekā cita veida kompresori, turklāt bieži vien ierīces remontu var veikt bez speciālista palīdzības. Pie būtiskākajiem virzuļa kompresoru trūkumiem var minēt salīdzinoši augsto trokšņu līmeni, kā arī berzes rašanos, kas veicina detaļu ātrāku nolietošanos.

Izlem, kādam mērķim kompresors galvenokārt tiks izmantots

Vēl viens aspekts, kas jāņem vērā, izvēloties kompresoru, ir tā izmantošanas mērķis. Ierīces var iedalīt sadzīves un profesionālajās. Sadzīves vajadzībām piemērotus kompresorus visbiežāk izmanto automašīnas riepu piepumpēšanai, neliela apjoma automašīnas krāsošanas darbiem. Nopērkami gan kompresori, kas pieslēdzami pie elektrotīkla, gan arī kompakti auto kompresori.

Profesionālām darbībām paredzētos kompresorus var iedalīt stacionāros un mobilos. Stacionārie kompresori visbiežāk tiek izmantoti ražotnēs, savukārt mobilie – autoservisos un būvlaukumos.

Ja gaisa kompresoru plānots galvenokārt izmantot, piemēram, darbam garāžā, tad priekšroku labāk dot nelielam kompresoram, kas neaizņem daudz vietas un ir ērts lietošanā.

Izvērtē, kur uzstādīsi un uzglabāsi kompresoru

Pirms kompresora iegādes vajadzētu saprast arī, kur ierīci uzstādīsi un uzglabāsi -  cik vietas šim mērķim vari atvēlēt? Tas palīdzēs saprast, kādi ir vēlamie kompresora parametri.

Ņem vērā būtiskākos parametrus

Citi būtiski faktori, kas var ietekmēt kompresora izvēli, ir ierīces jauda un svars, kā arī tvertnes tilpums. Vienkāršāku darbu veikšanai, piemēram, auto riepu pumpēšanai, cauruļu iztīrīšanai pietiek ar vidēji jaudīgu ierīci. Noteikti arī jāizvērtē,  kāds ir ierīces svars, cik parocīga būs tās lietošana.

Nosaki  budžetu

Ne mazāk svarīgs faktors ir kompresora iegādei atvēlētais budžets. Apskatot veikalu piedāvājumu, jāsecina, ka gaisa kompresori pieejami daudzveidīgā izvēlē par visdažādākajām cenām. Turklāt cenu līmenis dažādos veikalos var būtiski atšķirties. Šī iemesla dēļ gudri ir veltīt laiku piedāvājuma izpētei, lai izvēlētos vislabāko variantu.

Jāņem arī vērā kompresora uzturēšanas izmaksas. Pirms tā iegādes vajadzētu noskaidrot, kādas ir vidējās remonta izmaksas, kā arī aptuveno ierīces kalpošanas laiku. Tāpat vērts aplūkot citu kompresoru lietotāju atsauksmes, lai saprastu, kurš no variantiem ir kvalitatīvākais.

Novērtē, kāda apkope kompresoram vajadzīga

Lai kompresors teicami pildītu savas funkcijas, tam nepieciešama regulāra un atbilstoša apkope. Tā ietver filtru tīrīšanu, kondensāta novirzīšanu, attīrīšanu no netīrumiem. Pirms izvēlies sev piemērotāko kompresoru, novērtē, cik sarežģīta ir tam vajadzīgā apkope.

Kur iegādāties kompresoru?

Kompresorus var iegādāties dažādās tirdzniecības vietās. Taču vislabāk to darīt specializētos veikalos, kur pieejams daudzveidīgs kompresoru klāsts, kā arī zinošu pārdevēju konsultācijas. Taču tas nenozīmē, ka labākā kompresora meklējumos jāapmeklē ļoti daudz tirdzniecības vietu – mūsdienās visu plašo instrumentu klāstu ērti un ātri var aplūkot internetā.

Turpat pieejami arī izsmeļoši apraksti, speciālistu ieteikumi, lietotāju pieredzes stāsti. Kas svarīgi – tiešsaistē ierīces var ne tikai salīdzināt, bet arī iegādāties. Labākās tirdzniecības vietas piedāvā gan plašu piedāvājumu, gan arī vairākus piegādes variantus, lai pircējs varētu izvēlēties sev ērtāko.

Būtiska nianse – internetā iegādāto preci pircējam ir tiesības 14 dienu laikā nosūtīt atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām.

Gaisa kompresors ir ierīce, kas noderēs teju ikvienā mājsaimniecībā. Atliek tikai izvērtēt savas vajadzības un izvēlēties piemērotāko risinājumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti