Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noderīgi padomi gaumīgas guļamistabas iekārtošanai

Guļamistaba ir telpa personīgai atpūtai, patvērumam, tādēļ svarīgi, lai tajā būtu tīkamie toņi, vēlamās sajūtas, ērtības. Turpinājumā daži padomi, kas palīdzēs iekārtot lielisku, individuālām prasībām atbilstošu guļamistabu.

Izvēlies pareizās krāsas

Guļamistabas iekārtošanā izvairies no drosmīgiem toņiem, tā vietā dod priekšroku maigākām krāsām, piemēram, zaļu, zilu, lavandas. Mājīguma un komforta sajūtu rada brūnie, granātābola, topāza toņi. Vislabāk dot priekšroku maigiem, nevis spilgtiem toņiem. 

Pievērs uzmanību griestiem

Griesti ir piektā siena telpā. Kad Tu guli gultā, ko Tu redzi – tukšu virsmu? Kāpēc lai griestiem neizvēlētos smalku rakstu vai maigu krāsu? Viens no variantiem ir griestus nokrāsot nedaudz gaišākā sienas krāsas versijā. Tas telpā nodrošinās lielāku omulības sajūtu. 

Domā par ērtībām

Guļamistabai vajadzētu izskatīties mājīgi un vienkārši, bet tajā pašā laikā eleganti – neatkarīgi no tā, kādā stilā izvēlies iekārtot šo telpu. Lai būtu vieglāk pārvietoties, atstāj vismaz trīs pēdu atstarpi starp gultu un sānu sienām vai lielām mēbelēm. Pirms meklē guļamistabai piemērotākās mēbeles, izvērtē telpas platību un izplāno, kāds būs mēbeļu novietojums. Tas ļaus izvairīties no situācijas, kad visam telpā nepietiek vietas vai tā kļūst pārāk šaura. 

Lai arī pieejamas visdažādākās mēbeles guļamistabas iekārtošanai, tomēr vajadzētu izvēlēties tikai to, kas patiešām nepieciešams. Svarīgākie elementi guļamistabā varētu būt gulta, kumode, naktsgaldiņš, krēsls. Arī aksesuārus vajadzētu samazināt līdz minimumam – guļamistabā labi iederas skaists mākslas darbs, daži ģimenes fotoattēli, ziedi, sveces. 

Izvēlies atbilstoša izmēra mēbeles

Svarīgi izvēlēties telpas platībai piemērotas mēbeles. Ja istaba ir maza, izvairies no masīvām mēbelēm. Savukārt, ja telpa ir liela, pārāk mazas mēbeles tajā ‘’pazudīs’’. 
Paredzi pietiekami daudz vietas mantu glabāšanai
Lai nodrošinātu guļamistabas rāmo sajūtu, glabā lietas neredzamā vietā. Izvēlies ietilpīgu naktsskapīti ar atvilktnēm vai durvīm, kur novietot grāmatu un citas nepieciešamās lietas. Guļamistabā labi iederas arī ietilpīgas kumodes, iebūvējamie skapji. Dažādas mantas var glabāt arī kastēs zem gultas. 

Ierīko atpūtas zonu

Ja vien telpas platība atļauj, ierīko sev atpūtas zonu grāmatas lasīšanai vai laiskai tējas dzeršanai. Šim nolūkam lieliski kalpo ērts atpūtas krēsls un kāju balsts. Novieto tos pie loga, lai baudītu skaistu skatu un labu dabisko apgaismojumu. 

Izvēlies greznu gultas klājumu

Guļamistabas iekārtošanai izvēlies greznus audumus. Nekas tā nepalielina komforta līmeni guļamistabā, kā skaista veļa. Kuram gan nepatīk gulēt pieczvaigžņu viesnīcas cienīgos palagos?!
Gultas pārvalkam izvēlies mīkstu kašmiru vai mohēru – tas palielinās mājīguma sajūtu. 

Izvēlies piemērotus aizkarus

Īpašu noskaņu telpā var panākt arī ar aizkaru palīdzību. Ja Tev patīk biezie plānie, papildini tos ar žalūzijām, ko var nolaist, lai saglabātu privātumu un aizturētu rīta gaismu. 

Visu guļamistabas iekārtošanai nepieciešamo meklē interneta veikalā 220.lv 

Ja aktuāla guļamistabas iekārtošana, visu tam nepieciešamo atradīsi interneta veikalā 220.lv. Plaša izvēle, ātra pasūtījuma noformēšana, izdevīgi piegādes nosacījumi ļaus ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus. 
Ir padomāts par dažādām gaumēm – piemēram, gultas interneta veikalā 220.lv pieejamas patiešām daudzveidīgā klāstā, tādēļ savai guļamistabai piemērotāko risinājumu atradīs ikviens. Tas, protams, nav viss – veikalā iespējams iegādāties arī kumodes, naktsskapīšus, krēslus, plauktus un visu pārējo, kas palīdzēs īstenot vēlamo guļamistabas iekārtojumu. 

Guļamistaba ir paredzēta atpūtai, tādēļ rūpīgi jāizvērtē, kam tajā ir vieta un kas jāatstāj ārpus tās durvīm. Izveido telpu, kas atbilst Taviem priekšstatiem par pilnvērtīgu atpūtu! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti