Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noderīgi padomi, kā izvēlēties jaunas riepas savam auto

Automašīnas riepas ir būtisks faktors, kas gādā par drošību uz ceļa. Tādēļ būtiski, lai tās ir kvalitatīvas, sezonai atbilstošas un labā tehniskā stāvoklī. Taču, kad pienācis laiks automašīnu aprīkot ar jaunām riepām, rodas ļoti daudz jautājumu. Kā izvēlēties labākās? Kādiem faktoriem pievērst uzmanību?

Tādēļ esam sagatavojuši nelielu ceļvedi, kas palīdzēs orientēties riepu piedāvājumā un izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Zini auto riepu izmēru

Lai atrastu piemērotākās riepas, svarīgi zināt vajadzīgo izmēru. Tas ir norādīts uz riepu malām, kā arī minēts auto ražotāju rekomendācijās.

Izvēlies drošu riepu iegādes vietu

Mūsdienās, kad piedāvājums ir plašs, riepas iespējams iegādāties daudzviet. Gan pie riepu dīleriem, gan katalogos, gan internetā. Daudzi auto īpašnieki atzīst, ka  visizdevīgāk ir iegādāties riepas internetā, tādā veidā ietaupot gan laiku, gan naudas līdzekļus. Te gan jāņem vērā – svarīgi, lai veikals, kurā veic pasūtījumu, ir uzticams un citu pircēju atzinīgi novērtēts.

Daudzi izvēlas iegādāties lietotas riepas. Lai arī tas varētu šķist ekonomisks risinājums, tā tomēr nav pati gudrākā izvēle, jo nav zināms, kādā veidā riepas tikušas glabātas un kāds ir to patiesais tehniskais stāvoklis. Ja riepu iegādei atvēlētais budžets ir ierobežots, pastāv variants iegādāties atjaunotas riepas, kas ir mazliet drošāks variants, turklāt pirms pārdošanas riepas tiek arī atbilstoši testētas.

Uzticies pārbaudītiem zīmoliem

Riepas pieejamas daudzveidīgā izvēlē, tādēļ piedāvājumā ir diezgan viegli apjukt. Visdrošāk ir iegādāties labi zināmu zīmolu riepas, par kuru kvalitāti jautājumu nav. Protams, ir arī iespēja jautāt padomu ekspertiem, kuri spēs ieteikt labākos risinājumus arī no mazāk zināmo preču zīmju klāsta.

Izvēlies sezonai atbilstošas riepas

Svarīgs noteikums – izvēlies sezonai atbilstošas riepas! Piemēram, ziemas riepas piemērotas laika apstākļiem, kad gaisa temperatūra nav lielāka par +5 grādiem. Turklāt tās izgatavotas no daudz mīkstākas gumijas, nekā vasaras riepas, tādēļ karstajā laikā ziemas riepas nodils ļoti lielā ātrumā. Braukt ar sezonai neatbilstošām riepām nav ieteicams arī no drošības viedokļa.

Jāatgādina, ka ar vasaras riepām drīkst braukt no 1. marta, savukārt no 1. decembra automašīnai obligāti jābūt aprīkotai ar ziemas riepām. Te gan jāpiebilst, ka drošāk ir vadīties nevis pēc datuma kalendāra, bet gan pēc laika apstākļiem un gaisa temperatūras.

Pērc visu riepu komplektu uzreiz

Dažkārt autovadītāji izvēlas iegādāties tikai, piemēram, divas riepas, jo uzskata, ka pārejās vēl ir labā kārtībā. Tomēr no tāda paraduma vajadzētu izvairīties – dažāds riepu nodilums var radīt dažādas problēmas, piemēram, nestabilu gaitu līkumos, sliktāku saķeri, garāku bremzēšanas ceļu u.c.

Iepazīsties ar atsauksmēm internetā

Pirms iegādājies riepas, vērts arī palasīt atsauksmes internetā. Te var noderēt gan citu autobraucēju pieredze, gan arī riepu testu rezultāti. Visa šī informācija var noderēt, pieņemot īsto lēmumu. Protams, uzmanību vajadzētu pievērst ne tikai riepu tehniskajiem parametriem, bet arī cenām, jo dažādās tirdzniecības vietās tās var krietni atšķirties.

Kā rūpēties par riepām, lai tās kalpotu labi?

Pirmais solis ir iegādāties kvalitatīvas, sezonai atbilstošas riepas. Nākamais – par tām pienācīgi rūpēties:

  • Regulāri jāpārbauda riepu spiediens. Optimālais spiediens riepu kalpošanas mūžu pagarinās;
  • Jāseko līdzi protektora stāvoklim. Jāņem vērā, ka ziemas riepu protektora dziļumam jābūt vismaz 4mm, savukārt vasaras – 1,6mm;
  • Nevajag steigties. Braukšana lielā ātrumā veicina riepu bojājumu rašanos

Rūpējies par auto riepām un regulāri pārbaudi to stāvokli, lai uz ceļa neapdraudētu ne sevi, ne citus!

Vajadzīgas jaunas riepas? Ieskaties 220.lv piedāvājumos un izdari labāko izvēli!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti