Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Otrā atklātā vēstule Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakova kungam

Reklāmu apmaksā un par saturu atbild SIA Nobels.

Pagājušajā sestdienā tauta pulcējās, lai izteiktu atbalstu Jums, kā Rīgas mēram. Iedzīvotāji tic un sagaida, ka Jūsu vārdiem sekos darbi, būs konkrēta rīcība un atbildes uz jautājumiem. Šī gada 6. februārī SIA Nobels vērsās pie Jums pēc palīdzības, publicējot laikrakstā Diena atklātu vēstuli. Tika izklāstīta situācija, uzdoti konkrēti jautājumi un izteikti lūgumi. Diemžēl, viss tā arī palika bez atbildēm un komentāriem.

Līdz ar Rīgas domes Satiksmes departamenta atteikumu pagarināt zemesgabala A. Deglava ielā 69 nomas līgumu, ir sagrauta iespēja turpināt SIA Nobels uzbūvētās autostāvvietas darbību nomātajā zemesgabalā. Šobrīd situācija ir tāda, ka SIA Nobels tiek spiesta uzsākt autostāvvietas kompleksa žoga, barjeru un ēku demontāžu. Ar šo vēstuli mēs izsakām dziļu neizpratni par lēmumu pieņemšanas procesiem Rīgas domes Satiksmes departamentā. Lēmumi, kuri tieši ietekmē pašvaldībai, proti, Rīgas iedzīvotājiem piederošo īpašumu, tiek pieņemti bez loģiskas, uz faktiem balstītās argumentācijas. Vai uzņēmēji var uzticēties pašvaldībai kā partnerim, kuram ir visas iespējas atbalstīt uzņēmējdarbību? Vai šāda iestāžu rīcība mudina sākt un turpināt biznesu Rīgas pilsētā?

Reaģējot uz Satiksmes departamenta rīcību, SIA Nobels nenāca ar pretenzijām un apvainojumiem. Mēs kā uzņēmēji nācām ar konkrētu piedāvājumu – arhitekta izstrādātu risinājumu, lai A. Deglava ielā 69 tiktu ierīkota gan bezmaksas publiska autostāvvieta vismaz 70 automašīnām, gan saglabātas SIA Nobels nomas tiesības attiecībā uz atlikušo autostāvvietas daļu.  SIA Nobels piedāvāja par saviem līdzekļiem izstrādāt risinājumam nepieciešamo dokumentāciju un veikt darbus. Satiksmes departaments šo piedāvājumu atmeta, turklāt ar paviršiem argumentiem un aizmirstot par to, ka sākotnēji sniedza piekrišanu SIA Nobels uzbūvēto ēku saglabāšanai un apsaimniekošanai. Formāli aizbildinoties ar uzdevumu veidot autonovietnes ielu kabatās, Satiksmes departaments bez konkrētiem projektiem, finansējuma un aprēķiniem katram gadījumam pārņem zemesgabalus, kuri teorētiski it kā varētu derēt šim eksperimentam. Tik pat labi var arī nederēt un izrādīsies, ka SIA Nobels tika padzīta ārā tāpat vien. Vai tad šādi rīkojas kārtīgs saimnieks ar savu īpašumu?

Pašvaldībai ir uzticēts pārvaldīt tautai piederošu īpašumu kā kārtīgam saimniekam un tauta sagaida godprātīgu darbu. Pieņemot šādus paviršus lēmumus netiek domāts par kaitējumu, kas tiek nodarīts nomniekiem - uzņēmējdarbības veicējiem. Piebilstams, ka 6. februārī tika publicēti arī Valsts kontroles veiktās revīzijas rezultāti . Cita starpā Valsts kontrole analizējusi  arī Satiksmes departamenta rīcību autostāvvietu problēmu risināšanā un secinājums ir šāds: “nav skaidras vīzijas – nav izvērtējuma, nav plāna, nav termiņu un rezultatīvo rādītāju”. Izskatās, ka SIA Nobels nav paveicies un situācija ap autostāvvietu A. Deglava ielā 69 vienkārši ir kārtējais piemērs Satiksmes departamenta rīcībai rīcības pēc, nevis pārdomātam lēmumam, kuram ir rūpīgi izsvērts un skaidrs mērķis. To apstiprina arī fakts, ka, atsakot pagarināt nomas līgumu, Satiksmes departaments ir minējis Rīgas attīstības programmas 2014.-2020. gadam Rīcības plānu un Investīciju plānu. Šie dokumenti ir publiski pieejami un tajos vispār nav minēta nekāda autostāvvieta A. Deglava ielā. Tai pat laikā autostāvvietas tajās ielās, kuras ir norādītas šajos dokumentos, nav izbūvētas un Valsts kontrole publiskojusi informāciju par to, ka vairāk nekā deviņu miljonu eiro izlietojums, kas bija jāizmanto autostāvvietu attīstībai, pašvaldības SIA Rīgas satiksme grāmatvedībā nav izsekojams.

SIA Nobels apsargājamās autostāvvietas pakalpojumus gadiem izmantoja tuvāko dzīvojamo māju iedzīvotāji. Viņiem tā bija garantēta vieta automašīnai, turklāt bez raizēm par zādzības riskiem. Tuvākajā apkārtnē nav skolu, medicīnas iestāžu, valsts vai pašvaldības iestāžu, kuru apmeklētājiem būtu nepieciešamas automašīnu stāvvietas. Konkrētajā vietā vajadzība pēc automašīnu stāvvietām ir tikai tuvāko dzīvojamo māju iedzīvotājiem un šo vajadzību gadiem apmierināja SIA Nobels izbūvētā autostāvvieta. Par to liecina arī iedzīvotāju viedoklis, kurš ir pausts parakstoties par SIA Nobels autostāvvietas saglabāšanu. Tie visi ir reāli cilvēki, kuriem ir automašīnas, kuri dzīvo autostāvvietas tuvumā un kuriem gadiem reāli kalpoja šī autostāvvieta. Nav nekādu apstākļu kas liecinātu, ka Satiksmes departaments tiešām ir izvērtējis, vai konkrētajā gadījumā patiesi rīkojas iedzīvotāju interesēs. Neizpratnē ir arī viena no lielākajām apdrošināšanas kompānijām, kuras birojs atrodas SIA Nobels uzbūvētajā autostāvvietas kompleksa ēkā. Prātam neaptverami, kā var likt uzņēmējam jaukt nost būves bez jebkāda kaut cik skaidra iemesla. Šobrīd pārsteidzošs pilsētas iestāžu spars ir vērsts uz to, lai panāktu SIA Nobels uzbūvētā autostāvvietas kompleksa demontāžu, neatstājot ne pēdas no uzņēmuma darbības. Kaut vismaz daļa no šīs enerģijas tiktu izmantota gādājot par pilsētas un valsts labklājību, biznesa vides noteiktību un drošību!

SIA Nobels aicina Jūs, Nila Ušakova kungs, rīkoties un aicināt Satiksmes departamentu vēlreiz rūpīgi izvērtēt situāciju, kā arī pieņemtā lēmuma nepieciešamību un pamatotību. Šī ir pēdējā iespēja saglabāt autostāvvietas kompleksu, kurš ir reāli nevis eksperimentāli iedzīvotājiem kalpojošs bizness. Tāpat SIA Nobels atkārtoti lūdz jūs paust savu nostāju. Kā šādos apstākļos uzņēmējiem veidot darījuma attiecības ar pašvaldību? Kādas var būt garantijas, ka Satiksmes departaments vai cita pašvaldības iestāde citā jautājumā nerīkosies līdzīgi, turklāt bez jebkādām sekām?

Ar šo vēstuli SIA Nobels vadītājs vēršas arī pie sabiedrības pārstāvjiem, kuri līdzīgos apstākļos ir cietuši no netaisnīgas un nepamatotas Satiksmes departamenta rīcības. Esat aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected], iespējams, kopīgiem spēkiem mēs varēsim pievērst uzmanību situācijai un veidam, kādā Satiksmes departaments izmanto piešķirto varu.

SIA Nobels valdes priekšsēdētājs Oļegs Artjomovs

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti