Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pelašķu ziedu tēja - dziedinošs dabas spēks

Pelašķis - augs ar senu un plaša spektra pielietojuma vēsturi. Tas ir pazīstams ar savām ārstnieciskajām īpašībām un tiek izmantots daudzu veselības problēmu mazināšanai. Savukārt pelašķu tēja ar savu izsmalcināto rūgtumu un dzidro krāsu sniedz mums ne tikai baudu, bet arī vērtīgu labumu veselībai kopumā. Kādu tieši labumu šī tēja var sniegt un kā pareizi to izvēlēties? Lasiet raksta turpinājumu un atklājiet sev pelašķu tēju kā dabas radītu palīgu dažādu saslimšanu novēršanā!

Pelašķu tēja - ārstnieciskās īpašības

Pelašķis ir īsta dabas dāvana, ko var izmantot cīņā ar gandrīz visām kaitēm. Viens no izplatītākajiem tā izmantošanas veidiem ir kā līdzeklis pret saaukstēšanos. Pelašķu tēja ir efektīva klepus, iesnu, drudža un citu augšējo elpošanas ceļu saslimšanas novēršanā. Pelašķu tēju var izmantot ne tikai iekšējai lietošanai, bet arī mazgāt ar to seju un skalot muti, kas palīdzēs saglabāt ādas un mutes dobuma veselību.

Tomēr visraksturīgākā pelašķu ārstnieciskā iedarbība ir saistīta ar asins attīrīšanu. Pelašķis spēj atjaunot dzelzs līmeni asinīs un sarkanos asins ķermenīšus, kas ir īpaši svarīgi anēmijas slimniekiem. Tāpat šis augs aptur asiņošanu un veicina brūču dzīšanu, padarot to par vērtīgu palīgu dažādu traumu un ievainojumu gadījumos.

Pelašķu tēja ir ieteicama arī tiem, kas cieš ar sirds slimībām. Tās dziednieciskā iedarbība palīdz mazināt simptomus un uzlabot vispārējo pašsajūtu. Turklāt pelašķus izmanto, lai veicinātu ēstgribu un uzlabotu gremošanas procesu, stabilizējot zarnu darbību un mikrofloru, kā arī mazinot gāzu veidošanos.

Pelašķu ziedu tējas lietošana

Tāpat kā ar daudziem citiem ārstnieciskiem līdzekļiem, arī šeit svarīgs ir līdzsvars lietošanā. Ikdienā šo tēju ir ieteicams lietot nelielos daudzumos, ap pus tasīti dienā. Šī ieteikuma ievērošana ļaus jums gūt maksimālu labumu no tējas ārstnieciskajām īpašībām, nepārslogojot organismu.

Pēc divu nedēļu regulāras lietošanas ir ieteicams neliels pārtraukums, lai pēc tam atkal, nelielos daudzumos, varētu atsākt tējas baudīšanu. Šāda pieeja ne tikai palīdzēs izvairīties no iespējamām  blakusparādībām, bet arī ļaus organismam labāk uzsūkt un izmantot tējas piedāvātās ārstniecības īpašības.

Svarīgi atcerēties!

Kaut gan pelašķu tēja ir brīnišķīgs dabas ārstniecisks līdzeklis, kas rada pozitīvu ietekmi uz mūsu veselību, tāpat kā ar visām dabas zālēm, to izmantošanai ir jābūt apdomīgai un atbildīgai, ņemot vērā iespējamās kontrindikācijas un ievērojot optimālo devu.

Pirms pelašķu vai jebkuru citu ārstniecības augu lietošanas, īpaši, ja esat grūtniece, krūts barošanas laikā vai ciešat no hroniskām saslimšanām, konsultējieties ar ārstu vai fitoterapeitu.

PLŪKT tējas veikals - sertificēta produkcija

Zīmols PLŪKT piedāvā 100% bioloģiski sertificētu pelašķu ziedu tēju, kas garantē to, ka tās izcelsme ir ekoloģiskai. PLŪKT pelašķu tēja ir ar rokām plūkta Ziemeļu savvaļas pļavās un mežos, kas vēl vairāk uzsver tās saikni ar dabu. Turklāt tējas iepakojums ir videi draudzīgs un atkārtoti pārstrādājams, kas nozīmē to, ka, izvēloties šo tēju, jūs rūpējaties ne tikai par savu veselību, bet arī par mūsu planētas nākotni.

PLŪKT tas ir par kvalitatīvu produkciju un īstu dabas garšu. ​​PLŪKT interneta veikals ļauj ātri apskatīt produkciju, izvēlēties savu iecienīto tējas garšu un uzzināt visu par tās pagatavošanu. Apskatiet www.plukttea.com mājas lapu un izvēlieties tiešām kvalitatīvu produktu, kas ražots tepat Latvijā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti