Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Perfektais vasaras sabiedrotais – pilsētas velosipēds

Pilsētas velosipēds – divritenis, kas radīts, lai izvairītos no kanalizācijas aku vākiem un bedrēm ceļa segumā, ātrāk tiktu cauri sastrēgumiem un veiksmīgi pārvadātu ikdienas iepirkumus. Ja plāno pievienoties riteņbraucēju rindām, tomēr neesi vēl līdz galam pārliecināts un nezini, ar ko sākt, tad turpinājumā apkopoti argumenti par labu pilsētas velosipēda izvēlei.

Kā jau var noprast no nosaukuma pilsētas velosipēds – tas ir radīts, lai veiksmīgi pārvietotos pilsētvidē, kurā ir svarīga viegla vadāmība, lai izvairītos no dažādiem šķēršļiem. Un lai gan braukšanai pilsētā šis šķistu kā ideālais variants, Latvijā populārākie ir kalnu velosipēdi, kuri vairāk piemēroti kalnainam apvidum ar nelīdzeniem ceļiem, tomēr ar tiem, protams, var braukt arī pa asfaltu.

Lai gan primāri šie velosipēdi ir paredzēti braucieniem pa pilsētas ielām ar ne pārāk lielu ātrumu (līdz 15 km/h), daudz kas tomēr ir atkarīgs gan no riteņu izmēra, gan rāmja veida un izmēra. Piemēram, gadījumā, ja velosipēds tiek izmantots tikai ceļam uz darba vietu un atpakaļ, turklāt ir svarīgi šo attālumu pieveikt noteiktā laika periodā, noteikti vajadzētu izmantot velosipēdu ar 28 collu izmēra riteņiem, kas nodrošinās labāku amortizāciju un ļaus sasniegt lielāku braukšanas ātrumu, kas ir būtiski laika faktoram.

Runājot par divriteņa rāmi, svarīgs ir ne vien tā izmērs un veids, bet arī materiāls no kā tas ir ražots. Protams, kā jau mēs visi zinām, rāmji, kas izgatavoti no alumīnija vai oglekļa, ir daudz vieglāki, nekā standarta tērauda rāmis, tomēr lietošani tieši pilsētvidē tas ir labāks risinājums, jo nodrošina lielāku stabilitāti brauciena laikā, ja vien velosipēds pēc tam nav jānes pa kāpnēm uz 5.stāvu. Turklāt tērauda rāmis spēj izturēt arī lielāku braucēja svaru – velosipēdu varēsi lietot ne tikai Tu pats, bet kādreiz aizlienēt, piemēram, darba kolēģim vai kādam radiniekam.

Bet, ja nav vēlēšanās katru dienu pārvietoties ar salīdzinoši smagāku velosipēdu, pilsētas divriteņu klāstā ir arī saliekamie divriteņi. Tie lielākoties ir aprīkoti ar alumīnija rāmi, mazākiem un tuvāk kopā novietotiem riteņiem, lai nodrošinātu kompaktu salikšanu vēlāk. Šāda veida velosipēds nebūs ērts gariem pārbraucieniem, tomēr, lai mērotu nelielus attālumus, piemēram, no sabiedriskā transporta pieturas līdz darba vietai un ērti paņemtu līdzi telpās, šis būs izdevīgs variants.

Noteikti jāpiemin arī pilsētas divriteņu elegantais izskats – to dizains ir veidots tā, lai braucējam nebūtu nekādu ierobežojumu apģērba izvēlē, piemēram, daiļā dzimuma pārstāves droši var doties izbraucienos velkot mugurā savu iemīļoto kleitu vai svārkus, lieki neuztraucoties par to, ka mala varētu ieķerties ķēdē un apģērbs tiktu sabojāts. Turklāt šiem velosipēdiem pieejami arī dažādi aksesuāri, kas paspilgtina kopējo tēlu – lielāki iepirkumu groziņi uz aizmugurējā riteņa, vai neliels groziņš ziediem velosipēda priekšā. Elegantā dizaina dēļ pilsētas divriteņus tieši skaistiem braucieniem izvēlas arī tādi braucēji, kuriem mājās garāžā jau ir arī kāds nopietnāks velosipēds – kalnu vai šosejas divritenis.

Tiem, kas šobrīd ir nobrieduši par labu jauna braucamrīka iegādei, un vēlas to saņemt ātri un ar piegādi mājās – ir īstais laiks apmeklēt internetveikalu 220.lv. Šobrīd tajā pieejami pilsētas velosipēdi plašā klāstā par lieliskām cenām – katrs atradīs tieši sev piemērotu risinājumu. Protams, katram pirkumam pienākas garantija, un kā papildus bonuss – savu pirkumu iespējams noformēt arī līzingā un jauno divriteni apmaksāt pa daļām.

                                                                                                                

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti