Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Piecas priekšrocības, ko sniedz augstumā regulējami galdi

Agrāk galdi ar regulējamu augstumu nebija pats ērtākais risinājums, jo virsmas pielāgošana bija jāveic mehāniski. Tagad gan viss ir daudz vienkāršāk – atliek vien piespiest pogu, un par pārējo dažu sekunžu laikā parūpējas galda iebūvētais elektromotors. Vai zināji, ka galdiem ar maināmu augstumu ir virkne noderīgu priekšrocību? Lasi šo rakstu un iepazīsties ar tām!

Priekšrocība #1: iespēja mainīt darba pozas

Ikvienam zināms, ka vairāku stundu pavadīšana sēdus pozīcijā nav ērtākais, veselīgākais un ergonomiskākais veids, kā strādāt. Biroja galds ar regulējamu augstumu vārda tiešākajā nozīmē sniedz kustību brīvību, jo pie tā iespējams strādāt gan sēžot, gan stāvot kājās. Pateicoties vienkāršajai augstuma pielāgošanai, darba pozu darbinieks pie šāda galda var mainīt kaut vairākas reizes stundā.

Priekšrocība #2: galdu var pielāgot ikviena darbinieka augumam

Lai darba vide būtu ergonomiska, datora klaviatūra jāatrodas vienā līmenī ar elkoni, savukārt elkoņa locītavai jābūt saliektai 90 grādu leņķi (turklāt ar noteikumu, ka pleci nav “uzrauti”). Līdz ar to varam secināt, ka dažāda auguma cilvēkiem nepieciešams galds ar atšķirīgu virsmas augstumu.

Atrast konkrētiem auguma parametriem perfekti piemērotu galdu var būt visai sarežģīti, taču – ne tad, ja izvēlēsies modeli ar maināmu augstumu. Šis aspekts ir īpaši svarīgs, ja pie galda mēdz strādāt vairāki cilvēki. Tāpat augstumā regulējami galdi ir lieliska izvēle bērniem un pusaudžiem, jo, atvasei augot, galda virsmas augstumu iespējams pielāgot, neiztērējot ne centa jaunas mēbeles iegādei.

Priekšrocība #3: virkne ieguvumu veselībai

Samazināta asinsrite, muskuļu saspringums, kāju, muguras un citu ķermeņa daļu sāpes, samazinātas koncentrēšanās spējas, pastiprināts nogurums – šīs ir būtiskas, taču nebūt ne visas veselības problēmas, kas var rasties no ilgstošām darba stundām sēdus pozīcijā. Pozu ik pa laikam nomainot un pastrādājot stāvus, no nupat nosauktajām likstām iespējams izvairīties.

Priekšrocība #4: ātra un vienkārša darba vides pielāgošana

Jau ievadā minējām, ka elektriski augstumā regulējami biroja galdi izceļas ar ļoti elementāru virsmas augstuma pielāgošanu, pateicoties elektromotoram. Tomēr jāpiebilst, ka pacelšanas mehānismi šāda veida galdiem atšķiras. Tāpēc, pirms iegādājies konkrētu galdu, pievērs uzmanību pacelšanas ātrumam un tam, ar cik motoriem galds ir aprīkots.

Ja galdu paredzēts izmantot vietās, kur ir svarīga klusa darba vide, pārliecinies, cik skaļi darbojas galdā iebūvētais motors. Pretsadursmes mehānisms pasargās mēbeli no efektiem, kas var rasties, ja nolaišanas laikā zem galda virsmas ir kādi šķēršļi.  Uzmanību noteikti pievērs arī minimālajam un maksimālajam virsmas augstumam – tas parasti tiek norādīts milimetros.

Priekšrocība #5: iespēja strādāt un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm vienlaicīgi

Jā, tu nepārlasījies – pie augstumā regulējama galda var gan strādāt, gan izkustēties un pat sportot, turklāt vienā un tajā pašā brīdi! Viss, kas tam nepieciešams, ir galda skrejceliņš, kuru iespējams novietot zem augstumā regulējamā galda. Pateicoties iespējai pielāgot skrejceliņa intensitāti, to var izmantot gan mierīgas pastaigas imitēšanai, gan aktīvai skriešanai.


Gan augstumā regulējami galdi, gan nupat nosauktie galda skrejceliņi, kā arī ergonomiski datorkrēsli un viss pārējais komfortablai un praktiskai darba videi atrodams internetveikalā AJProdukti.lv. Ienāc un pasūti sev nepieciešamās preces jau šodien!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti