Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Planšetdatori darbam un izklaidei: kā izvēlēties īsto

Mūsdienās planšetdatori vairs nav reta parādība, un viedierīču tirgū jaunie modeļi parādās kā sēnes pēc lietus. Izvēlēties savu ierīci nav vienkārši, galvenais jautājums – ko jūs sagaidāt no ierīces?

Planšeti izvēlamies vispirms pēc ekrāna diagonāles – grāmatu lasīšanai, sērfošanai internetā vai spēlēm ērtāki būs planšetdatori ar 7" diagonāli, bet filmu skatīšanai vai darba vajadzībām labāk izvēlēties ierīci ar 10" diagonāli vai lielāku. Svarīga ir attēla kvalitāte un redzamības leņķis, kas ir cieši saistīti ar matricas tipu. TFT, LCD, TN ir budžeta klases matricas. Tehnoloģija jau ir novecojusi, jauni modeļi ar šādām matricām praktiski netiek ražoti. Izņemot pieejamo cenu, šāda veida displejiem priekšrocību praktiski nav. Savukārt IPS-matrica ir līderis starp planšetdatoru ekrāniem. IPS tehnoloģija izceļas ar kvalitatīvu krāsu reproducēšanu, piesātinātu attēlu un piedāvā skata leņķus līdz 180°. Planšetdatori ar šādu ekrānu ir pieejami visdažādākajās cenu kategorijās – no vislētākajiem līdz top modeļiem. Un visbeidzot, AMOLED displeji. Tie sniedz neticamu kontrastu un dziļāku melno krāsu. Atšķirībā no IPS displejiem, AMOLED displejiem pikseļi spīd neatkarīgi viens no otra, nodrošinot gandrīz bezgalīgu kontrastu.

Daudziem lietotājiem svarīga ir ierīces operētājsistēma, un katrai no tām ir savas īpašības un trūkumi. Lielāka daļa planšetdatoru darbojas uz Android operētājsistēmas un tā tiek uzskatīta par visdemokrātiskāko. Windows operētājsistēma daudziem ir pazīstama kā datoru operētājsistēma, un Microsoft planšetdatori var tikt izmantoti gan kā klēpjdatori, gan kā multimediju viedierīces, jo aprīkoti ar pilnvērtīgu tastatūru. Bet Apple planšetdatori darbojas uz iOS – tā ir spēcīga operētājsistēma, kas tiek galā pat ar prasīgām spēlēm un programmām.

Ierīces veiktspēja un produktivitāte ir svarīga, ja tā tiks izmantota spēlēm vai darba vajadzībām. Ja plānojat tikai lasīt grāmatas, lietot sociālos tīklus, skatīties video un sērfot internetā, planšetdatori ar jaudīgu procesoru un lielu operatīvo atmiņu nebūs nepieciešami. Bet jebkurā gadījumā, labāk izvēlēties modeļus ar 4 kodoliem, taktu frekvenci no 1,2 GHz un operatīvās atmiņas apjomu no 2 GB. Šobrīd tas ir nepieciešamais minimums, kas nodrošinās patīkamu lietošanu un produktīvu darbu.

Svarīgs parametrs ir akumulatora kapacitāte un šeit noteikti nav robežu – jo augstāka akumulatora ietilpība, jo lielāku neatkarību tā nodrošinās. Ja planšete galvenokārt tiks izmantota mājās, neliela akumulatora ietilpība nesagādās problēmu, bet biežiem braucieniem un ceļojumiem ir vērts izvēlēties lielāku kapacitāti, sākot no 4000 mAh.

Lielākajai daļai planšetdatoru ir iebūvēts Wi-Fi modulis, kas nodrošinās piekļuvi internetam, kur ir pieejams Wi-Fi tīkls. Bet ja vēlaties būt neatkarīgs no Wi-Fi punktiem un lietot internetu visur, priekšroku dodiet 3G un 4G modeļiem, jo tie ir aprīkoti ar SIM karšu pieslēgvietu.

Liela nozīme ir ierīces atmiņas apjomam – jo lielāka atmiņa, jo vairāk informācijas var uzglabāt planšetē. Ja plānojat glabāt dažādus multimediju failus (piemēram, “smagas” spēlēs vai filmas augstā kvalitātē), ieteicams uzreiz iegādāties modeli ar atmiņu sākot no 64 GB. Nepieciešamības gadījumā atmiņu var paplašināt ar SD atmiņas karti, bet ierīcei jābūt aprīkotai ar atbilstošu SD kartes slotu. Piemēram, iPad ierīces atmiņas apjoma paplašināšanas iespēju neatbalsta.

Mūsdienās planšetdatori tiek uztverti kā pilnvērtīgi portatīvie datori, tāpēc šādam ierīcēm jābūt jaudīgam, ar ietilpīgu akumulatoru un kvalitatīvu ekrānu. Turklāt nepieciešams arī jūsu vajadzībām atbilstošs atmiņas apjoms. Interneta veikalā rdveikals.lv ir vairāk kā 150 planšetdatori no pazīstamiem ražotajiem, kur jūs atradīsiet tieši jums nepieciešamo ierīci kas kalpos jums vairākus gadus!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti