Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SEB bankas Latu rezerves fonda ienesīgums pārsniedz 10%

SEB bankas grupas uzņēmuma "SEB Wealth Management" pārvaldītais Latu rezerves fonds, kas ieguldītā kapitāla ziņā ir lielākais Baltijā reģistrētais ieguldījumu fonds, nodrošinājis tā ieguldītājiem pēdējā mēneša laikā 10,25% lielu ienesīgumu gadā.

Latu rezerves fonds ir ieguldījumu alternatīva naudas līdzekļu turēšanai norēķinu kontā un īstermiņa noguldījumiem depozītos. Tā ienesīgums, pateicoties latu naudas tirgus likmju pieaugumam, pēdējo mēnešu laikā strauji pietuvojies un pārsniedzis 10% līmeni. Vienlaikus Latu rezerves fondā uzkrātie līdzekļi klientiem ir pieejami vienas darba dienas laikā, tādējādi ļaujot klienta brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt arī īstermiņā. Ekonomikā valdošās nedrošības apstākļos, kad ieguldītāji nav pārliecināti un vēlās saglabāt saviem uzkrājumiem rīcības brīvību, aktīvi tiek izmantoti naudas tirgus fondi brīvo naudas līdzekļu ieguldījumiem īstermiņā gan no mājsaimniecību, gan uzņēmumu puses.

Uz šī gada 8.septembri Latu rezerves fondā kopā bija ieguldīti 64,3 miljoni latu. Latu rezerves fondu tā likviditātes jeb naudas iemaksu un izmaksu operativitātes dēļ izvēlējušies vairāk nekā 7700 klienti. Šī gada 8.septembrī Latu rezerves fonda ienesīgums bija 10,25% gadā, 3 un 6 mēnešu ienesīgums bija attiecīgi 10,07% un 8,27%.

VAS "Latvijas Valsts meži" finanšu viceprezidents Gints Bumbieris: "Termiņš, uz kādu tiek izvietoti "Latvijas Valsts mežu" līdzekļi Latu rezerves fondā, svārstās no dažām nedēļām līdz pat vairākiem mēnešiem. Tas saistīts ar uzņēmuma darbības specifiku, jo dažādi investīciju projekti un to apstiprināšanas kārtība prasa laiku. Investīciju mērķiem paredzētie līdzekļi, gaidot savu pielietojumu, tiek turēti Latu rezerves fondā, jo, kad projekti ir apstiprināti, naudas līdzekļiem jābūt pieejamiem burtiski uzreiz bez vilcināšanās. Tajā pat laikā Latu rezerves fonds piedāvā salīdzinoši augstu ienesīgumu, kas pēc būtības ir ļoti tuvs depozītu likmēm, savukārt līdzekļi, kas ieguldīti Latu rezerves fondā, salīdzinot ar depozītu, ir pieejami jau nākošajā darba dienā."

SIA "Baltic Data" īpašnieks un vadītājs Aivars Arums: "Savā profesionālajā darbībā "Baltic Data" sniedz IT servisu, tirgo datorus un programmas, mums ir plašs IT pakalpojumu salonu un veikalu tīkls. Sakarā ar apgrozījuma kritumu tika samazināti arī preču krājumi noliktavā, kā rezultātā brīvie naudas līdzekļi, kas radušies, preču krājumus pārvēršot naudā, tiek uzkrāti un glabāti Latu rezerves fondā. Šis ieguldījumu instruments ir īpaši piemērots un ērts tieši uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu turēšanai, kas turklāt īstermiņā dod iespēju brīvajiem naudas līdzekļiem pelnīt, un pēc nepieciešamības finanses ļoti ātri var novirzīt preču krājumu atjaunošanai. Bez tam ieguldījumi Latu rezerves fondā netiek aplikti ar uzņēmuma ienākuma nodokli pretstatā ienākumiem no procentiem par tradicionālajiem depozītiem."

SIA "LX Grupa" un SIA "Eva-sat" valdes priekšsēdētājs Mārcis Apsītis: "Latu rezerves fonda priekšrocības izmantoju gan kā privātpersona, gan kā uzņēmumu vadītājs. Varu apgalvot, ka šis ir viens no labākajiem bankas ieguldījumu produktiem! Saredzu trīs svarīgākus labumus: Latu rezerves fonds ir ērti lietojams; darbība ar fondu ir operatīva, kas ir īpaši svarīgi šī brīža ekonomiskajos apstākļos, turklāt fonds ir pietiekoši ienesīgs, ko novērtēju brīdī, kad tradicionālo depozītu likmes ievērojami svārstījās. Ar Latu rezerves fondu strādāju regulāri: ieguldījumi tiek gan papildināti, gan samazināti, tātad Latu rezerves fonds ir piemērots mainīgajai dzīves situācijai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Efektīvi veidi, kā samazināt gaisa mitrumu dzīvoklī

Gada vēsākajos un drēgnākajos mēnešos paaugstināts gaisa mitrums dzīvoklī nav nekas neparasts. Temperatūras samazināšanās, nokrišņi, taupīšana uz apkures, drēbju žāvēšana iekštelpās un nepietie...

Idejas siltam un stilīgam apģērbam

Kad temperatūra sāk kristies, ir svarīgi, lai apģērbs nodrošinātu siltumu, taču tas nenozīmē, ka stilam jāpaliek otrajā plānā. Rudens un ziemas sezona ir lieliska iespēja atklāt slāņošanas māksl...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti