Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Sporta zāles priekšrocības veselībai

Treniņi sporta zālē sniedz neticamas priekšrocības, kas var uzlabot gandrīz visus jūsu veselības aspektus. Regulāras fiziskās aktivitātes var palielināt hormonu veidošanos, kas palīdz justies laimīgākam un labāk gulēt, liek jums justies enerģiskākam un samazina dažādu slimību risku.

Daži no galvenajiem sporta zāles apmeklējuma ieguvumiem ir šādi:

 Fiziskās aktivitātes var palīdzēt jūsu smadzeņu darbībai un atmiņai.

Regulāras fiziskās aktivitātes uzlabo smadzeņu darbību, atmiņu un domāšanas spējas.

Fiziskās aktivitātes palielina sirdsdarbību, kas stimulē asins un skābekļa plūsmu uz smadzenēm. Skābeklis savukārt stimulē hormonu ražošanu, kas ietekmē smadzeņu šūnu augšanu. Ir pierādīts, ka fiziskie vingrinājumi stimulē hipokampa augšanu, kas var palīdzēt uzlabot prāta funkcijas. Hipokamps ir smadzeņu daļa, kas ir būtiska atmiņai un mācībām.

Regulāras fiziskās aktivitātes ir īpaši svarīgas gados vecākiem cilvēkiem, jo tās var palīdzēt palēnināt smadzeņu novecošanās procesus un novērst tādas slimības kā Alcheimera slimība un demence.

Fiziskās aktivitātes var palīdzēt uzlabot ādas stāvokli

Jūsu ādu var ietekmēt oksidatīvā stresa daudzums organismā. Tas rodas tad, kad organisma aizsardzības sistēmas nespēj pilnībā novērst šūnu bojājumus, ko izraisa savienojumi, ko sauc par brīvajiem radikāļiem. Tas var bojāt šūnu struktūru un nelabvēlīgi ietekmēt ādu. Veicot fiziskās aktivitātes, jūs efektīvi samazināsiet brīvo radikāļu radīto stresu, un tie tiek izvadīti no organisma ar sviedriem.

 Fiziskās aktivitātes ir labvēlīgas jūsu muskuļiem un kauliem.

Vingrošana ir ļoti svarīga, lai veidotu un uzturētu spēcīgus muskuļus un kaulus. Cilvēkiem novecojot, samazinās muskuļu masa, spēks un darba spējas. Tas palielina traumu risku. Regulāras fiziskās aktivitātes ir ļoti svarīgas, lai samazinātu muskuļu zudumu un uzturētu izturību novecojot.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kur...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti