Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tavs mīļākais iradio skan Radio.lv

Latvijā darbojas vairāki desmiti radiostaciju no kurām daļa skan FM Mhz, bet citas ir dzirdamas tikai interneta tiešraidē (interneta radio). Pie populārākajām Latvijas radiostacijām mēs nešaubīgi varam minēt Latvijas radio 2, Skonto, Star FM, Latvijas radio 1, EHR, Top radio un SWH, taču to klāsts ir daudz plašāks.

Nav nekāds noslēpums, ka tikai pašas lielākās Latvijas radio stacijas ir dzirdamas visā Latvijā. Lielāko daļu no tām  jau esam pieminējuši. Visas pārējās skan atsevišķu pilsētu vai reģionu robežās. Praksē tas nozīmē, ka visas pārējās radiostacijas plašākam Latvijas iedzīvotāju slānim ir nezināmas, taču tām savā apkārtnē ir gana daudz klausītāju. Šeit vērts īpaši izcelt Kurzemes radio, Divu krastu radio, Latgales radio, Radio1 un Rēzeknes radio. Mazāku, taču uzticamu klausītāju daudzumu ir iemantojušas arī interneta jeb eradio stacijas - minēt Norma, Nemiers un Energy, taču tās nebūt nav vienīgās.

Klausies iradio internetā

Praktiski visi Latvijas radio kanāli tiešraidē ir dzirdami Radio.lv mājaslapā. Lai sāktu klausīties interneta jeb iradio – http://radio.lv/ atliek izvēlēties vēlamo radio staciju, noklikšķinot uz tās logo.

Ja ar internetu esat uz jūs un joprojām izmantojat AM radio, apmeklējiet VAS “Elektroniskie sakari” mājaslapu - https://www.vases.lv/lv/broadcasting_am un atradīsiet tur 2 radiostacijas, kas joprojām raida AM frekvencē (Merkurs un radio “Centrs”).

Visiem pārējiem rekomendējam apmeklēt Radio.lv, kur pieejamas vairāk kā 100 radiostacijas. Tāpat kā FM viļņos arī online sevišķi populāras ir šīs trīs radio stacijas:

1.Radio Skonto – http://radio.lv/skonto/

Radio Skonto jau daudzus gadus ir populārākā komerciālā radiostacija Latvijā un ir izvēle Nr. 1 daudziem latviešiem vecumā virs 30 vai 40 gadiem.

2.Latvijas radio 2 – http://radio.lv/lr2/

LR2 ir Latvijas vispopulārākā radiostacija. Tās panākumu ķīla ir mūzikas atskaņošana tikai latviešu valodā, ko šis kanāls uzsāka pats pirmais. Sākotnēji tika atskaņota, galvenokārt, šlāgermūzika, bet pēdējos gados šeit dzirdami arī citu stilu latviešu izpildītāju hiti.

3.Star FM – http://radio.lv/starfm/

Komerciālā radiostacija Star FM atskaņo, galvenokārt, pop mūziku un aizvadīto gadu hitus, taču tās popularitātes avots ir radio DJ. Tieši ētera personības ļauj izcelties konkrētai radiostacijai uz citu fona un Starfm tas ir izdevies.

Plašs cienītāju loks ir arī Relax FM, Top radio un Retro FM, taču kopumā iradio cienītāju gaumes ir līdzīgas ar tradicionālo FM radio klausītāju topiem.  

Pieredze gan liecina, ka katram no  mums ir sava populārākā radiostacija, bet laika gaitā gaume var mainīties. Šī iemesla dēļ ir vērts sevi pārbaudīt un notestēt radio kanālus, kurus iepriekš neesat klausījušies. Interese, ziņkārība vai vienkārši vēlme paplašināt gaumi. Ikviens no šiem iemesliem ir gana labs, lai apmeklēt Radio.lv katalogu – http://radio.lv/az/ Šeit apkopotas pilnīgi visas radiostacijas, t.sk. arī ārzemju izlase.

Vai Radio.lv skan tikai Latvijā?

Nē, visi radio, kas veic tiešraides translācijas internetā ir dzirdami visā pasaulē, t.sk. Anglijā, Vācijā, Īrijā, ASV un Austrālijā. Vieglākais veids, kā sākt klausīties ir apmeklēt Radio.lv, jo šeit visas Latvijas radiostacijas ir pieejamas vienkopus.

Radio latviešu valodā – vai ir tā vērts?

Dzīvojot ārzemēs, latviešu valodas pieejamība ir stipri ierobežota. Sarunāties dzimtajā valodā var mājās, ģimenē, ar radiem un draugiem Latvijā, izmantojot Whatsapp, Telegram, mesendžeri vai pa telefonu, bet ne visi to dara apzināti. Rezultātā jau emigrantu bērni un vēl vairāk mazbērni latviski runā vāji vai nerunā nemaz.

Viens no veidiem kā stāties pretī šādai tendencei ir palielināt latviski radīta satura klausīšanos un lietošanu savā ģimenē. Radio.lv šādā aspektā ir labs līdzeklis, jo ietver virkni radiostaciju, kurās tiek atskaņota mūzika tikai latviešu valodā. Arī neizvēloties šīs radiostacijas ir iespējams klausīties, piemēram, Skonto, kur skaņdarbi, lielākoties, ir angliski, taču radio DJ runā latviešu valodā, turklāt gana daudz. Ja arī jums tas liekas būtiski, iesakiet Radio.lv saviem draugiem un radiem ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti