Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

TOP nozares, kurām Latvijā ir augsts biznesa potenciāls

Nav šaubu, ka cilvēku labklājības līmenis pieaug. Strauji tirgū ienāk jauni tirdzniecības centri, izklaides iespējas un citas ikdienā un īpašos gadījumos aktuāli produkti. Kādas sfēras šobrīd pasaulē ir pieprasītas? Kādās jomās Latvijā ir potenciāls, lai uzsāktu pats savu biznesu? Noskaidro šajā rakstā!

Par ko liecina pasaules dati?

Nav noslēpums, ka pasaulē arvien vairāk tiek ieviestas gudrās tehnoloģijas, tiek domāts arī par dabas saglabāšanu. Kā liecina pasaulē zināmā portāla worldfinance.com apkopotie dati, TOP 6 visstraujāk augošās industrijas pasaulē ir:

  1. Atjaunojamā enerģija – pēdējo gadu laikā “zaļā” enerģija ir kļuvusi daudz lētāka un pieejamāka, tādēļ to arvien vairāk izvēlas gan valstis, gan arī uzņēmumi, par to saņemot papildu bonusus. Ne tikai pieprasījums, bet arī dabas resursi - saule un ūdens –, kas nekad nebeigsies, dot pozitīvu gaismu šāda biznesa uzsākšanai;
  2. Kiberdrošība – visā pasaulē cīnās, lai mazinātu kibernoziegumu skaitu, kuru rezultātā tiek nozagti dažādi būtiski valsts un privātā sektora iestāžu, kā arī privātpersonu dati. Šis ir lauciņš, kur attīstīt B2B produktus, piemēram, augsti kvalificētu speciālistu piesaiste vai tehnoloģiju risinājumu, kas ļaus veidot drošas sistēmas, kurās noziedznieki nespēs ielauzties;
  3. Biotehnoloģijas – pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, šobrīd ir iespējams ārstēt ģenētiskas slimības, apkarot vīrusus un pavairot retas sugas. Biotehnoloģijas ir svarīgs virziens, lai uzlabotu pasaules iedzīvotāju dzīves kvalitāti dažādos līmeņos;
  4. Virtuālā realitāte – virtuālā realitāte ir kas vairāk nekā izklaides veids ar spēļu konsolēm. To jau šobrīd plaši izmanto militārās apmācībās, sporta nozarē un medicīnā. Teju divkāršojoties tirgus vērtībai ik gadu, virtuālā realitāte ir veiksmīga niša, kurā ne tikai pašam veidot biznesu, bet investēt jau esošos;
  5. Mākslīgais intelekts – šī datoru zinātne strauji attīstās, radot arvien uzlabotas tehnoloģijas, kas spēj identificēt, piemēram, vēža šūnas agrīnā stadijā. Pateicoties mākslīgā intelekta pieejamībai, iespējams, salīdzinoši drīz būs iespējams izārstēt līdz šim neārstējamas slimības vai operatīvi atklāt līdz šim nezināmas, glābjot daudzu cilvēku dzīvības.

Saprotams, ka šīs piecas nozares prasa gan priekšzināšanas, gan lielas investīcijas. Ja citu biznesu izveidei var noderēt naudas kredīts internetā, šajā situācijā tas visticamāk, ka nebūs atbilstošs. Labā ziņa – mūsdienās augsti pieprasītās un inovatīvās sfērās bieži pieejami investoru un dažādu fondu līdzfinansējumi.

Ja tomēr savu pirmo biznesu vēlies sākt ne tik sarežģītās jomās ar lielu pamatkapitālu, iedvesmojies no citām idejām, kurām tiek prognozēta veiksmīga nākotne!

Aktuālas biznesa jomas

Šobrīd pasaulē iezīmējas vairākas sfēras, kurās ir liels biznesa potenciāls pateicoties cilvēku dzīvesveida izmaiņām. Turpini lasīt un noskaidro, kuras tās ir!

Alternatīva neveselīgām maltītēm

International Food Information Council Foundation 2018. gada veiktajā pētījumā Amerikas Savienotās valstīs par cilvēku veselību un pārtiku, tika noskaidrots, ka tikai mazāk kā puse jeb 41% respondents uzskata, ka viņa veselības stāvoklis ir labs, kamēr 2016. gadā tā domāja 42%. Tāpat dati liecina, ka 75% atbilžu sniedzēji cenšas ierobežot vai izvairīties no cukura lietošanas uzturā.

Cilvēki vēlas dzīvot un justies labāk, tādēļ ir īstais brīdis piedāvāt uzturvielām bagātus un sāli un cukuru nesaturošus pārtikas produktus.

Skaistums un tehnoloģijas

Ne tikai bioloģiska kosmētika, bet arī dažādas procedūras un skaistumkopšanas ierīces kļūst arvien pieprasītākas, lai vienkārši un bez ķirurģiskas iejaukšanās uzlabotu, piemēram, sejas ādas stāvokli vai iegūtu vēl ilgnoturīgāku manikīru.

E-sports

Tehnoloģiju iespaidā sporta spēļu faniem rodas daudz jaunu iespēju, kā sportu iesaistīt e-vidē. Pateicoties mākslīgajam intelektam spēlēšanas pieredze ir reālistiskāka kā vēl jebkad iepriekš. SuperData Research lēš, ka 2020. gadā šī industrija sasniegs ap 1,7$ miljoniem.

Influenceru aģentūras

Influenceru jeb ietekmes mārketings uzņem apgriezienus. Tas ir ērts un gudrs veids, kā popularizēt produktus un piesaistīt sev jaunus klientus šķietami netiešā veidā caur citu lietotāju sociālajiem tīkliem. IBIS prognozē, ka 2022. gadā nozares ienākumi varētu sasniegt 10,8$ miljonus, salīdzinājumā ar 2017. gadu, piedzīvojot 2,2% kāpumu.

Latvijā šis ir salīdzinoši brīvs lauciņš gan pašiem influenceriem, gan arī to menedžeriem.

Street food jeb ielu ēdiens

Laimīgs cilvēks ir paēdis cilvēks. Street Food kultūra strauji pilnveidojas arī Latvijā, īpašu popularitāti gūstot tematiskos pasākumos vasarā. Tam ir divas galvenās īpatnības – ēdiens tiek gatavots ārpus restorāna vai kafejnīcas telpām un ir ēdams uzreiz pēc pagatavošanas. Street food raksturīgākie ēdieni ir:

  • burgeri un hotdogi;
  • saldās un sāļas vafeles;
  • grilēta gaļa;
  • uz ugunskura gatavota zupa;
  • tortiljas;
  • dažādas maizītes;
  • crepes ar dažādiem pildījumiem, piemēram, šokolādes vai karameļu mērci;
  • jūras velšu mikss u.c.

Ēdiena pagatavošanai bieži tiek izmantoti busiņi vai velkamie treileri, kas sniedz ērtas pārvietošanās iespējas, piedāvājumu pasniedzot dažādās lokācijās.

Otrreizējās pārstrādes produkti

Te, nu, jāļaujas radošām domām, kā izmantot, piemēram, stiklu, papīru vai jebkuru citu otrreizējās pārstrādes produktu. Šajā jomā Tu ne tikai rūpēsies par dabu, bet varēsi saņemt Eiropas līdzfinansējumu, rakstot dažādus projektus.

Sportošanas aplikācijas

Teiksi, ka mobilo ierīču aplikācijas sportošanai, pareizai ēšanai un veselīgam dzīvesveidam jau ir gana daudz? Radi Latvijā izstrādātu un latviešiem piemērotu risinājumu! Aplikācijai jākļūst ne tikai par datu uzskaites vietu, bet arī kā motivatoram un vērtīgam padomu avotam tiem, kas vēl pagaidām ar sportu ir uz Jūs!

Blogošana

Kvalitatīvs saturs rada lasītājiem lielu uzticību, interesi un vēlmi ar saturu dalīties savos sociālajos tīklos. Interneta memuārs kādā konkrētā un specifiskā nišā ir labs veids, kā paralēli pamata darbam vai atrodoties jebkurā vietā pasaulē uzsākt savu projektu.

Lai arī kāda būtu Tava biznesa ideja, svarīgi ir spert pirmo soli un uzdrīkstēties to realizēt. Lai Tu spētu to veiksmīgāk paveikt, Tev var noderēt VIA SMS naudas kredīts internetā!

Naudas kredīts internetā biznesa plāna realizēšanai

Nevienu biznesu nav iespējams uzsākt bez atbilstošiem naudas līdzekļiem jeb pamatkapitāla. Līdzīgi ir arī ar uzņēmuma attīstību. Izdevīgākais piedāvājums, piemēram, jaunu iekārtu iegādei, ražošanas telpu paplašināšanai vai tehnoloģiju atklāšanai var būt tikai šodien. Domājot par Tava uzņēmuma nākotni, nebanku aizdevēja VIA SMS naudas kredīts internetā var būt parocīgs finanšu rīks.

Ātrais naudas kredīts internetā jaunajiem uzņēmējiem

VIA SMS apzinās, ka reizēm vēlme pieveikt lielus kalnus, ir stiprāka par šī brīža iespējām. Lai Tu spētu tikt līdz galam, aplūko vairāk, kādas priekšrocības Tev var sniegt naudas kredīts internetā!

Ātrais naudas kredīts internetā:

  • pieejams no 50 eiro līdz pat 3000 eiro;
  • jaunajiem klientiem pirmās 30 dienas naudas kredīts internetā ir ar 100% atlaidi komisijas maksai;
  • nav nepieciešama ne ķīla, ne galvotājs;
  • ja klientam ir atbilstoša maksātspēja un pozitīva kredītvēsture, naudu savā kontā var saņemt dažu minūšu laikā;
  • 0 eiro par aizdevuma noformēšanu;
  • ērta un vienkārša pieteikšanās VIA SMS mājaslapā www.viasms.lv.

Realizē savus sapņus un kļūsti par uzņēmuma īpašnieku! Ja nepieciešams finansiāls atbalsts, naudas kredīts internetā var Tev noderēt.

VIA SMS atgādina – ātrais naudas kredīts internetā vai pie kredītiestādes klātienē ir nopietnas finansiālas saistības, tādēļ pirms aizņemšanās rūpīgi izvērtē savu maksātspēju un aizņemies atbildīgi!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti