Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vai portatīvais dators ir laba dāvana Ziemassvētkos?

Skaidrs ir viens – portatīvais dators var būt lieliska dāvana jebkurā gadalaikā. Tomēr ir pāris lietas, kas jāpatur prātā, lai datora saņēmējs būtu priecīgs par to, ko saņem. It īpaši tādēļ, ka šāda dāvana ir ļoti personiska, tai jābūt pietiekami kvalitatīvai, ar atbilstošu aparatūru, programmatūru un parametriem. Lai Tu saprastu, vai vērts dāvināt portatīvo datoru kādam Ziemassvētkos, interneta veikals piedāvā aplūkot svarīgākos jautājumus, par kuriem vispirms jāpadomā.

Vai Tu tiešām vēlies dāvināt portatīvo datoru?

Pirms pievēršamies tam, kas jāņem vērā, pērkot datoru, būtu prātīgi vispirms atbildēt uz jautājumu, vai Tu tiešām skaidri zini, ka šī ir labākā dāvanas izvēle? Protams, datortehnika ir vērtīgs ieguldījums, taču, ja vēlies labu modeli, būs jārēķinās ar lielākiem izdevumiem. Savukārt lētāki datori ne vienmēr atbildīs konkrētā cilvēka prasībām. Ir veidi, kā mazliet ietaupīt naudu par šādu pirkumu, taču tas parasti nozīmē, ka Tev ir konkrēti jāzina, ko persona, kuru apsveiksi, vēlas saņemt.

Tāpat jāņem vērā, ka datora iegāde var aizņemt diezgan daudz laika, un, ja Tu plāno to izdarīt laikā tieši pirms Ziemassvētkiem, no cilvēku drūzmām izvairīties būs grūti. Protams, šādās situācijās prātīgāk iepirkties internetā, piemēram, 220.lv, jo šeit atrodami ne tikai datori, bet arī Ziemassvētku dāvanas lieliem un maziem, preces telpu iekārtošanai, sadzīves tehnika, telefoni, apģērbi, dažādi dekori, lampiņas un daudz kas cits.

Kas jāzina, pirms pērc portatīvo datoru jeb laptopu kā dāvanu?

Tātad Tavs lēmums ir sekojošs – dāvināsi datoru. Neatkarīgi no tā, vai Tu to pērc sev vai kādam citam, vienmēr ir jautājumi, kuri jāpārdomā, un tie parasti saistīti ar displeja izmēru, aparatūru un vispārējām lietošanas iespējām.

  • Vai svarīgas tādas funkcijas kā: divi-vienā vai konvertējamais ekrāns?

Mūsdienās laptopi ir ievērojami attīstījušies, piedāvājot cilvēkiem dažādas papildu funkcijas to lietošanā. Piemēram, divi-vienā nozīmē, ka vienā ierīcē patiesi slēpjas divas, un to nodrošina iespēja viegli atdalīt datora ekrānu no tastatūras. Tā kā ekrāns ir skārienjūtīgs, tas ātri kļūst par vienkārši lietojamu planšetdatoru.

  • Kāda izmēra displejs nepieciešams?

Interneta veikalā 220.lv ir portatīvie datori ar plašu displeja izmēru diapazonu, no vidēji 10” līdz pat 17.3”. Mazākie klēpjdatori būs piemēroti cilvēkiem, kuriem bieži dators jāņem līdzi uz darbu vai skolu. Parasti pieprasītākie modeļi ir ar 15” displeju savukārt 17” datori labāk derēs tad, ja datortehnika netiek tik bieži pārvietota, kā arī, ja nepieciešams strādāt ar failiem, kuros ir smalkas detaļas, piemēram, apstrādājot foto vai video.

  • Kāda ir piemērotākā izšķirtspēja?

Mūsdienās vairums portatīvo datoru pieejami ar vismaz 1080p displeju, neatkarīgi no izmēra, tādēļ arī šī izšķirtspēja ir minimālā, kādu var izvēlēties, un tad var lūkoties uz augstākiem parametriem. Īpaši plāni un viegli laptopi ir pieejami arī ar 4K jeb Ultra HD izšķirtspēju, kas nodrošina lielisku vizuālo pieredzi, taču arī aktīvi ietekmē baterijas darbības ilgumu.

  • Kāds procesors ir labākais?

Populārākie ir Intel procesori un Core i3 procesors būs piemērots pamata uzdevumu pildīšanai, piemēram, interneta lietošanai un tekstu rakstīšanai savukārt Core i5 būs jau labāks, piemērots arī vairāku uzdevumu veikšanai un pat dažām spēlēm, bet Core i7 būs jaudīgākais no visiem, kas noderēs smagākiem darbiem.

  • Kāda apjoma RAM izvēlēties?

Operatīvā atmiņa jeb RAM pieejama dažādos apjomos. Lietošanai mājās vai skolā pilnībā pietiek ar 4GB, tiem, kas spēlē spēles, vajadzēs vismaz 8GB savukārt multimediju failu rediģēšanai ieteicams izvēlēties 16 GB RAM.

  • Kāda tips un apjoma cieto disku izvēlēties?

Ir divi veidi, no kuriem izvēlēties – HDD vai SSD. Mūsdienās populārāki un drošāki kļūst SSD diski bez kustīgām detaļām iekšienē. Lai pietiktu visiem nepieciešamajiem failiem, ieteicams izvēlēties 1 TB atmiņu, taču ir pieejami arī mazāki apjomi, kurus nepieciešamības gadījumā var papildināt ar ārējo cieto disku. Arī tos vari iegādāties interneta veikalā 220.lv.

Kā redzi, dators var būt laba dāvana Ziemassvētkos vai citā svinīgā gadījumā, taču ņem vērā visus iepriekš minētos faktorus, lai iegādātos pareizo modeli.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti