Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Veļas mašīna ar žāvētāju vai veļas žāvētājs – kā izvēlēties?

Lai atvieglotu un padarītu ērtāku mūsu ikdienu, sadzīves tehnikas klāstā atrodamas arvien jaunas un inovatīvas iekārtas, kas ļauj aizvien mazāk laika pavadīt, veicot dažādus sadzīves darbiņus: tīrot, uzkopjot vai gatavojot.

Veļas mašīna ar žāvētāju vai atsevišķi iegādāts veļas žāvētājs būtiski atvieglos ikdienu, īpaši tām ģimenēm, kur drēbes tiek mazgātas vairākas reizes nedēļā, un regulāri jādomā par to, kur drēbes izkarināt, un cik labi un ātri tās izžūs. 

Apkures sezonas laikā drēbes izžūst salīdzinoši, ātri, taču sezonai beidzoties vai pirms vēl apkure pieslēgta, drēbju žāvēšana var aizņemt pat vairākas dienas, drēbes no mitruma sasmok, un gadās pat tā, ka tās nākas mazgāt vēlreiz, lai atgūtu svaigu un tīru aromātu.

Regulāri žāvējot drēbes telpās, jau tā mitrais gaiss kļūst vēl mitrāks, tāpēc, lai istabās nesāktu izplatīties pelējums, kā arī, lai izvēdinātu veļas mazgājamo līdzekļu mikrodaļiņas, kas,  drēbēm žūstot un tās purinot, izplatās visapkārt, telpas regulāri jāvēdina. Tas, savukārt, būtiski ietekmē telpu siltumenerģijas efektivitāti. 

Tieši tāpēc veļas mašīna ar žāvētāju vai veļas žāvētājs kalpo ne tikai ērtībai, bet ir svarīga ierīce, ja mājās ir cilvēki ar alerģijām, elpceļu saslimšanām un, ja regulāri nepieciešams mazgāt drēbes un tās, gluži vienkārši, nav sausas, kad tās nepieciešamas. 

Turklāt šāda ierīce ļaus ietaupīt elektroenerģiju, kas tiek patērēta gludinot vai izmantojot mitrā gaisa savākšanas ierīces, kā arī palīdzēs novērst siltuma zudumus.

Šajā rakstā salīdzināsim veļas mašīnas ar žāvētāju un atsevišķi iegādājama veļas žāvētāja plusus un mīnusus.

Veļas žāvētājs – plusi un mīnus

Plusi

  • Galvenais pluss ir tas, ka iekārta paredzēta tikai veļas žāvēšanai un lielākā daļa veļas žāvētāju drēbes izžāvēs daudz ātrāk un efektīvāk
  • Drēbes pēc izņemšanas no ierīces būs pilnībā sausas, turklāt jaunākās tehnoloģijas nodrošina to, ka drēbes netiek saburzītas, tāpēc pēc izņemšanas no veļas žāvētāja, tās uzreiz varēs likt skapī, netērējot laiku un līdzekļus drēbju gludināšanai. 
  • Jaunākie veļas žāvētāji nodrošina pat 9 kg veļas ietilpību, tātad būs ideāli piemēroti lielām ģimenēm, vai tad, ja regulāri nepieciešams žāvēt gultas veļas, segas u.c. liela izmēra un smagus drēbju gabalus. 
  • Veļas žāvētāji piedāvā daudz dažādas papildu funkcijas, kas palīdz uzturēt drēbes ilgāk kā jaunas. 
  • Ar karstā tvaika funkciju aprīkoti žāvētāji ļauj iznīcināt līdz pat 99% putekļu ērcīšu un baktēriju, pretburzes un vieglās gludināšanas funkcijas nodrošinās to, ka drēbes nevajadzēs gludināt, tāpat iespējams izvēlēties dažādus žāvēšanas režīmus, balstoties uz žāvējamo drēbju audumu.

Mīnusi 

  • Veļas žāvētājs ir dārgs pirkums. Bieži vien tas ir par vairākiem simtiem eiro dārgāks, nekā veļas mašīna. 
  • Prasa daudz vietas. Veļas žāvētājam reti kad būs iespēja atrast vietu nelielos dzīvokļos. To ir iespējams novietot virs veļas mašīnas, bet tas prasa speciālus stiprinājumus. 
  • Drēbes nepieciešams pārlikt veļas žāvētājā, tātad jāseko līdzi tam, kad drēbes izmazgājušās, lai tās iekrautu žāvētājā. Citādi tās, ilgi stāvot veļas mašīnā pēc mazgāšanas cikla beigām, sasmaks. 
  • Veļas žāvētājiem jāparedz iespēja regulāri iztukšot tvertni, kurā uzkrājas kondensētais ūdens. Atsevišķi modeļi paredz iespēju novadīt to pa tiešo kanalizācijā, taču tam būs nepieciešami speciāli risinājumi, lai iekārtu pievienotu kanalizācijas trubai. 
  • Mazākām ģimenēm vai cilvēkiem, kas reti mazgā drēbes tas noteikti nebūs lētāks un ekonomiskāks risinājums.
  • Ja iekārtai gadās kādi bojājumi, tā ir vēl viena ierīce, kas jāremontē vai, kam nepieciešams iegādāties rezerves detaļas.

Veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju – plusi un mīnusi

Plusi

Turklāt arvien vairāk ražotāju piedāvā šādas ierīces, tāpēc būs iespēja izvēlēties savam maciņam atbilstošāko modeli, tā, piemēram, lētāka būs Beko veļas mašīna ar žāvētāju. Vidēji dārga būs Samsung veļas mašīna ar žāvētāju, Whirlpool vai Electrolux veļas mašīna ar žāvētāju. 

Savukārt dārgākas, ar dažādām papildu funkcijām un energoefektīvākas, kā arī ar lielāku veļas ietilpību būs Miele un LG ražotāja  veļas mašīnas ar žāvētāju.

Savukārt dārgākas, ar dažādām papildu funkcijām un energoefektīvākas, kā arī ar lielāku veļas ietilpību būs Miele un LG ražotāja  veļas mašīnas ar žāvētāju.

  • Ar šādu ierīci drēbes nebūs speciāli jāpārkrauj atsevišķā žāvētājā, jo veļas žāvēšanas cikls sākas automātiski. Tātad droši varēsiet ieplānot laiku vai iestatīt “atlikto startu”, un uzsākt mazgāšanas un žāvēšanas ciklu tā, lai drēbes būtu tīras un sausas tev vajadzīgajā laikā. 
  • Iespējams izmantot tikai veļas žāvēšanas funkciju, ja nepieciešams ātri izžāvēt mitras drēbes.

Mīnusi 

  • Lielākā daļa modeļu paredz dažādu mazgāšanas un žāvēšanas ietilpību. Tātad, ja drēbes mazgāsiet lielākā apjomā, tad pēc katras mazgāšanas tomēr nāksies drēbes pārkraut, sadalot tās pa vairākām žāvēšanas reizēm. 
  • Veļas mazgāšanas un žāvēšanas kopējais darbības laiks var būt no 3 līdz pat 5 vai vairāk stundām, atkarībā no izvēlētā režīma. Tāpēc labi, ja iekārta novietota telpā, kur tās darbība nebūs tik labi dzirdama un netraucēs. 
  • Drēbes pēc veļas žāvēšanas cikla var būt ļoti saburzītas un tās var būt grūti izgludināmas. Tāpēc jāapsver dārgākas iekārtas iegāde, kur iestrādātas pretburzes tehnoloģijas arī kombinētajās ierīcēs.

Kur iegādāties jaunu veļas mašīnu ar veļas žāvētāju vai atsevišķu veļas žāvētāju? 

Lai arī šāda veida ierīce šķietami var prasīt sākotnēju papildus ieguldījumu, tomēr pareizi izvēlēta veļas mašīna ar žāvētāju vai veļas žāvētājs ilgtermiņā būs gudrs pirkums, kas pierādīs savu lietderību, kā arī ekonomēs gan tavu laiku, gan līdzekļus. 

Lai iegādātos jaunu iekārtu, iesakām ieskatīties ksenukai.lv, kur veļas mašīnas ar žāvētāju, veļas žāvētāji un cita sadzīves tehnika pieejama visplašākajā klāstā. 

Un, kļūstot par Smart Net biedru, sevis izvēlēto veļas mašīnu vai žāvētāju varēsiet iegādāties ar iespaidīgu atlaidi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti