Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Veļas žāvētājs – kā atrast labāko savam mājoklim?

Lai iegādātos veļas žāvētāju, vispirms ir jānoskaidro atšķirība starp tā dažādiem veidiem, ietilpību un vadību. Šis raksts veltīts tam, lai Tu uzzinātu visu nepieciešamo kvalitatīva veļas žāvētāja iegādei.

Dažādi veļas žāvētāju veidi

  • Ventilācijas tipa – mitrums no veļas tiek izvadīts ārpus telpām pa speciālu ventilācijas cauruli. Šie veļas žāvētāji cenas ziņā ir ekonomiski, taču nav tik energoefektīvi;
  • Kondensācijas tipa – no veļas atdalītais mitrums tiek kondensēts un uzkrāts īpašā tvertnē žāvētāja iekšienē. Kad tā piepildījusies, ūdens jāizlej. Cenas ziņā šie modeļi ir dārgāki, taču tos iespējams izmantot jebkurā mājokļa vietā, nesatraucoties par ventilācijas nepieciešamību;
  • Veļas žāvētājs ar siltumsūkni – uzkrāj mitrumu konteinerā, tāpat kā kondensācijas tipa žāvētājs, taču karstais gaiss neizkļūst ārpus iekārtas un tiek izmantots atkārtoti, cirkulējot pa iekšieni. Šie modeļi parasti ir dārgāki, taču ievērojami energoefektīvāki. Turklāt arī tos var novietot jebkurā vietā mājoklī.

Un kā ar veļasmašīnu - žāvētāju?

Šī veida sadzīves tehnikai ir viena acīmredzama priekšrocība – tā vietā, lai pirktu divus dārgākus modeļus, pietiek ar vienu, kas arī ietaupa vietu mājoklī. Taču jāņem vērā, ka veļas mašīna – žāvētājs nav tik ietilpīgs kā klasiskie modeļi, kā rezultātā arī ir mazāk vietas, kur cirkulēt karstajam gaisam.

Šī būs laba izvēle tiem, kas dzīvo vieni vai ikdienā mazgā nelielus veļas apjomus, jo vairāku ciklu mazgāšana un žāvēšana ikdienā Tev izmaksās diezgan dārgi.

Kas ir iebūvējamais veļas žāvētājs?

Mūsdienās ir pieejami dažādi iebūvējamās sadzīves tehnikas veidi – ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas, veļasmašīnas, cepeškrāsnis, kā arī veļas žāvētāji. Pēc savas būtības iebūvējamais žāvētājs atšķiras tikai ar to, ka tas atrodas aiz virtuves iekārtas durvīm un no ārpuses nevar pateikt, kas tas ir, jo visa iekārta ir saskaņotā dizainā. Noder tiem, kuri plāno žāvētāju novietot virtuvē, kā arī dod priekšroku vienotam telpu iekārtojumam.

Kāda ir veļas žāvētāju ietilpība?

Dažādiem modeļiem ietilpība var atšķirties. Piemēram, mazākais veļas žāvētājs interneta veikalā 220.lv ir ar 6 kg ietilpību, savukārt lielākais – ar 10 kg ietilpību. Ņem vērā, ka 6 kg žāvētājā ietilpst aptuveni 30 t-krekli vai viena neliela sega savukārt 10 kg žāvētājā var ielikt 50 t-kreklus vai vienu King size segu.

Veļas žāvētāja lietošanas izmaksas – kas jāzina?

  •     Lai saprastu, cik daudz varētu izmaksāt veļas žāvētāja lietošana, der zināt:
  • Cik bieži veļa tiks žāvēta;
  • Vidējais žāvētāja mūžs ir 10 gadi;
  • Lēts žāvētājs patērēs vairāk enerģijas;
  • Augstākā žāvētāju energoefektivitātes klase ir A+++.

Veļas žāvētāju vadība

  • Automātiskā sensoru vadība – sensori žāvētāja iekšienē noteiks veļas mitruma līmeni un noteiks, kad drēbes ir sausas, apstādinot žāvēšanas procesu. Nav vajadzības uzstādīt taimeri, un apģērbs netiek pārāk izžāvēts;
  • Manuālā vadība – klasiska sadzīves tehnikas vadība, manuāli uzstādot vajadzīgo žāvēšanas režīmu un laiku. Šie modeļi parasti ir lētāki nekā sensoru vadības žāvētāji.
  • “Gudrā” vadība – tā parasti pieejama modernos žāvētāju modeļos, kuriem iebūvēts Wi-fi savienojums, lai tehniku kontrolētu ar viedtālruņa aplikācijas palīdzību no jebkuras vietas. Varēsi uzstādīt nepieciešamo programmu, lai, piemēram, drēbes būtu sausas un siltas tieši tad, kad pārrodies mājās.

Kvalitatīvi veļas žāvētāji interneta veikalā 220.lv

Ja vēlies atrast interneta veikalu, kurā veļas žāvētāji pieejami plašā klāstā un par izdevīgām cenām, Tev noteikti jāapmeklē 220.lv. Šeit pieejama ne tikai sadzīves tehnika, bet arī daudz citu preču, kuras ir vērts apskatīt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti