Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ventspils izaicina skolēnus pārbaudīt savas prasmes informācijas tehnoloģijās!

Jau trešo gadu Ventspils izaicina 1. līdz 12. klases skolēnus, izsludinot konkursu “Ventspils IT izaicinājums” un aicinot pierādīt savas prasmes mūsdienu tehnoloģiju radošā pielietošanā, sacenšoties ar dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Piedaloties konkursā skolēniem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas dažādu uzdevumu risināšanā, pavadīt trīs piedzīvojumiem bagātas dienas Ventspilī un dibināt jaunus kontaktus.

Konkurss “Ventspils IT izaicinājums” norisinās divās kārtās - klātienes un neklātienes kārtā. Konkursa neklātienes kārtas ietvaros skolēniem patstāvīgi līdz 12. oktobrim jāveic dažādi uzdevumi. Pēc to izvērtēšanas tiks noteikti finālisti, kuri tiks aicināti uz konkursa klātienes kārtu. Savukārt konkursa klātienes kārta Ventspilī jaunākajiem skolēniem (A grupai) notiks no 8 līdz  9. novembrim, bet pārējo grupu skolēniem dienu ilgāk – no 7. līdz 9. novembrim.

Kopējais naudas balvu fonds ar katru gadu aug, un šogad tas ir sasniedzis jau gandrīz 12 000 EUR! Naudas balvas saņems visa komanda, tajā skaitā komandas skolotājs.

Fināla komandām tiks nodrošinātas ne tikai naktsmītnes un ēdināšana, bet arī ceļa izdevumi uz Ventspili (vairāk informācijas konkursa nolikumā).

Konkursā ir iespējams pieteikt komandu kādā no četrām vecuma grupām:  A (1. – 3. klase), B (4. – 6. klase), C (7. – 9. klase) un D (10. – 12. klase). Katrā komandā startē trīs skolēni un viens skolotājs vai konsultants.

Lai piedalītos konkursā un nokļūtu finālā:

  • līdz 5. oktobrim jāaizpilda konkursa pieteikuma anketa www.ventspilsitc.com;
  • jāizpilda neklātienes kārtas uzdevumi un jāiesūta līdz 12. oktobrim;
  • jāsagaida pirmās kārtas rezultāti 24. oktobrī.

Uz konkursa finālu tiks aicinātas 10 labākās komandas A grupā (tikai no Latvijas) un 18 komandas pārējās grupās no visām trim Baltijas valstīm.

Plašāka informācija, pieteikuma anketa un konkursa nolikums ir atrodams konkursa mājaslapā www.ventspilsitc.com.

Konkursu “Ventspils IT izaicinājums 2018” organizē Ventspils Digitālais centrs un Ventspils pilsētas dome sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi, Ventspils Augstskolas un Ventspils pedagogu pārstāvjiem. Tāpat konkursa organizēšanā piedalās Lietuvas partneri „Network of innovative informal education for youth (INPUT)” un Igaunijas partneri „Information Technology Doundation for Education (HITSA)”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti