Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērtīgi padomi, izvēloties velosipēdu

Velosipēdi tiek uzskatīti par visizdevīgāko pārvietošanās līdzeklis gan pilsētas, gan lauku reģionu apkārtnē, jo uz to rēķina ir mazāk izdevumu par transportēšanos, bet arī tiek samazināts laiks sastrēgumu stundās. Tāpēc par velosipēda aktualitāti un nepieciešamību tiek runāts daudz, bet vai Tu esi tam gatavs un, vai velosipēdam Tavā mājoklī atradīsies vieta?

Kas jāņem vērā iegādājoties velosipēdu?

Piekritīsi, ka velosipēds ir neatņemams ceļa satiksmes transportlīdzeklis un braucēju katru gadu paliek arvien vairāk. Tāpēc ņem vērā sekojošas lietas, kas palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu jauna velosipēda iegādes un to glabāšanas procesā:

  • Kādam mērķim vajadzīgs velosipēds?
  • Cik bieži plāno pārvietosies ar velosipēdu?
  • Kāds būs maršruts un cik garas distances veiksi ar velosipēdu?
  • Kādi būs jaunā velosipēda parametri (izmērs, svars, papildus aprīkojums)?
  • Kāda ir Tava dzīvesvieta/ dzīves telpa?
  • Kur novieto/ glabāt velosipēdu tā neizmantošanas brīdī?
  • Kas un cik bieži veiks velosipēda apkopi?

Kvalitatīvi velosipēdi ir daudz un tos visveiksmīgāk var atrast Vienibasgatve.lv. Brauc ciemos uz veikalu “Velo Outlets” Rīgā, Vienības gatvē 165a un profesionālu pārdevēju uzraudzībā iegādājies tieši tādu velosipēdu, kas atbilst Tava dzīvesveida un dzīvojamās telpas (mājokļa) prasībām.

Velosipēda veidi un to priekšrocības novietošanai mājoklī

Bērnu velosipēdi, pusaudžu velosipēdi un kalnu velosipēdi būs vieglāki, lai tos paša spēkiem uznestu uz daudzīvokļa nama piekto stāvu un veiktu atbilstošu novietošanu mājoklī. Pilsētas velosipēdi un sieviešu velosipēdi, visbiežāk ir aprīkoti ar lielām riepām, bagāžnieku un groziņu, kas padara tos neparocīgus nešanai. Vairumam šī tipa velosipēdu ir ģeometriska izliekuma metāla rāmis, kas padara to izturīgu un ērtu braukšanai, bet tajā pašā laikā smagu pārvietošanai. Taču no visām šīm pūlēm ir atviegloti saliekamo velosipēdu īpašnieki.

Dzīvoju dzīvoklī. Kur novietot velosipēdu?

Ja dzīvo nelielā dzīvoklī, kādā no daudzstāvu namu projektiem, tad velosipēdu glabāšanai ir pieejamas vairākas alternatīvas. Viena no tām – velosipēds kā dizaina elements kādā no atvēlētajām dzīvokļa telpām. Mūsdienās ir pieejami dažādi radoši risinājumi, sākot no specializētiem veloskapjiem un veloplauktiem, beidzot ar dažādiem stiprinājumiem pie griestiem. Savukārt, ja apsver ideju velosipēdu novietot uz balkona,aicinām būt piesardzīgam, jo tas var ne tikai piesaistīt zagļu uzmanību, bet arī mainīgas temperatūras un laikapstākļu ietekmē sabojāt velosipēdu, kā, piemēram, veicināt riepas plaisāšanu vai detaļu koroziju. Cits variants ir atstāt velosipēdu daudzstāvu namu kāpņu telpā vai āra pagalmā. Šim nolūkam obligāti izmanto velosipēda saslēdzēju. Savukārt jaunajos daudzstāvu namu projektos ir pieejamas specializētas mantu glabāšanas telpas, tostarp, velo novietnes.


Kur glabāt velosipēdu, kad sezona beigusies?

Viens no variantiem velo sezonai beidzoties ir velosipēdu nogādāšana uz lauku mājām. Tomēr ņem vērā, ka telpai kurā glabāsi velosipēdu ir jābūt tīrai, sausai un, galvenais, drošai. Šķūnītis bez papildus “redzīgām acīm” un apsildes elementiem, diemžēl, nederēs. Tā pat ziemas periodā savu velosipēdu vari uzglabāt specializētās “velo garāžas” par papildus maksu. Tas ir lielisks risinājums, lai atbrīvotu vietu mājās, kad tā ir ierobežota, kā arī būt drošam, ka velosipēds tiks pienācīgi uzraudzīts un uzglabāts, it sevišķi, elektriskie velosipēdi.

Kad esi iepazinies ar velosipēda glabāšanas iespējām, laiks doties uz divriteņu veikalu pēc sen kārotās preces. Ja vēlies iegādāties labu velosipēdu ar augstvērtīgu komplektāciju un draudzīgu cenu, ielūkojies Vienibasgatve.lv interneta veikalā vai dodies uz veikalu “Velo Outlets” Rīgā, Vienības gatvē 165a.



 


 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti