Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Virtuves remonts – kas jāpatur prātā pirms darbu sākšanas

Nav svarīgākas telpas par virtuvi. Un tieši tas, cik ērti un patīkami būs iekārtota virtuve, noteiks to, cik bieži jūs vēlēsieties tajā uzturēties, gatavot un izmēģināt jaunas lietas. Virtuves remonta izmaksas varētu būt vienas no lielākajām salīdzinājumā ar citām telpām. Tāpat virtuves remonts ir konceptuāli vissarežģītākais, jo jāparedz daudzu elementu atrašanās vieta, ko nākotnē nevarēs mainīt. Tāpēc šoreiz – daži padomi, ko noteikti paturēt prātā pirms remonta sākšanas.

Galveno elementu izvietojums

Par virtuvi mēs dēvējam telpu, kurā ir izlietne un virsma gatavošanai. Tad ar to arī jāsāk – jāsaprot, kur iespējams šos elementus izvietot (kur iet ūdens padeve un kanalizācija, gāzes vads, elektrība). Ja ir tikai viens iespējamais izvietošanas variants, tad prātošanai vietas nav, atliek pieskaņot pārējo elementu izvietojumu. Ja variācijas ir iespējamas, tad svarīgi saprast, kāds būtu optimālākais izkārtojums – cik cilvēku virtuvē reizē strādā, kā ērtāk ņemt un nolikt piederumus utt. Ja iespējams, ieteicams nelikt ne izlietni, ne plīts virsmu pie pašas sienas no vienas vai otras sānu puses. Pārdesmit centimetru darba virsmas sānos krietni atvieglo ikdienas manevrēšanu.

Viegla tīrīšana

Gan materiāliem, gan mēbelēm jābūt viegli tīrāmām. Jo tīrīt nāksies. Un virtuves remonts ir īstais brīdis, kad par to parūpēties!

Ūdensizturīgas mēbeles

Šis ir ļoti svarīgi – darba virsmas malas jāaizsargā pret ūdens iekļūšanu, kā arī – skapīšiem zem darba virsmas jābūt ar ūdensnoturīga materiāla durvīm, jo, grozies kā gribi, tīrīt tos kādreiz nāksies. Romantisko domu par skaistiem aizkariņiem apakšējo skapīšu durvju vietā arī vajadzētu prātīgi apsvērt, jo virtuvē ir daudz šķidrumu, kam patīk notecēt un atstāt traipus.

Viegla piekļūšana

Plānojot skapjus un plauktus, jāplāno arī virtuves tehnikas un trauku izvietojums. Visam jābūt ērti un ergonomiski aizsniedzamam. Un ir vērts palauzīt galvu un saprast, kuri priekšmeti tiek lietoti katru dienu, kuri – reti vai vēl retāk. Ja pēc kāda rīka būs jāstiepjas uz pašu augšējo plauktu, ar laiku atradīsies arvien vairāk ieganstu, lai bez šī rīka iztiktu pavisam.

Laba redzamība

Ir viegli aizmirst to, ko neredz. Tas attiecas gan uz traukiem, gan rīkiem, gan produktiem. Tādēļ virtuvē svarīga arī laba redzamība. Visam jābūt izkārtotam tā, lai bez piepūles varētu atrast vajadzīgo. Ja vietas ir daudz, var izvērsties, savukārt miniatūrās virtuvēs ieteicams izmantot vienkāršus paņēmienus, lai palielinātu pieejamo vietu plauktos, piemēram, produktus var bērt kantainās augstās kastēs – tās ergonomiskāk savietojas plauktos. Šķīvju kārtošanai var iegādāties plauktu papildinājumus, kas ļauj plauktu sadalīt vertikāli un vienas šķīvju kaudzītes vietā sasniedzami izvietot divas.

Rozetes

Ja ir iespējams pārkārtot elektroinstalāciju un ievilkt jaunas papildu rozetes – lieliski. Virtuves likums – pārāk daudz rozešu nemēdz būt! Virtuvē ir tik daudz ierīču, kam vajag elektrību. Attiecīgi – jo stratēģiskāk būs izvietotas rozetes, jo ērtāk būs strādāt.

Kvalitāte pret kvantitāti

Gan materiāliem, gan mēbelēm un sadzīves tehnikai jālūkojas pēc labākās kvalitātes. Tas nodrošinās gan ilgāku mūžu, gan ērtāku un patīkamāku lietošanu. Virtuves remonta izmaksas jebkurā gadījumā ir visai augstas, tādēļ svarīgi izvēlēties labāko, lai nākamais remonts nebūtu jāveic pārskatāmā nākotnē. Jā, izmaksas var būt salīdzinoši augstas, tomēr ja rūpīgi plānosiet izdevumus, ātrie kredīti nebūs nepieciešami.

Grīdas flīzes – maskējošas, sienas arī

Izvēloties grīdas segumu un sienu apdari, jāatceras, ka virtuvē ir daudz iespēju kaut ko izliet vai nošļakstīt. Tas nozīmē, ka visas virsmas regulāri būs jātīra. Lai tīrīšanas reizes varētu kaut nedaudz attālināt, ieteicams apsvērt tādu grīdas un sienas segumu izvēli, kas maskē sīkus traipus. Monolīti krāsas laukumi izskatās eleganti, taču pieprasa īpaši regulāru un rūpīgu kopšanu.

Par to, kādā stilā iekārtot virtuvi un kā radīt mājīgu atmosfēru, atradīsiet jaunākajā SMScredit.lv bloga rakstā – 4 dažādi stili, no kā izvēlēties, kad sākts virtuves remonts.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti