Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Visbiežāk apmeklētās tūristu vietas pasaulē

Populārākie tūristu galamērķi visā pasaulē katru gadu piesaista miljoniem apmeklētāju. No seniem vēsturiskiem objektiem un ēkām līdz dabas brīnumiem un dinamiskiem pilsētu centriem. Populārākās tūristu vietas piedāvā unikālu un neaizmirstamu pieredzi ikvienam ceļotājam.

Eifeļa tornis

Eifeļa tornis, ikonisks Parīzes un Francijas simbols, ir viena no pasaulē atpazīstamākajām celtnēm. Tas ir 324 metrus augsts, konstrukcijas kopējā masa ir aptuveni 10 100 tonnas un tornis tika pabeigta 1889. gadā.

Eifeļa tornis ir izgatavots no 18 038 dzelzs stieņiem, to kopā satur 2,5 miljoni kniežu un bija nepieciešami 2 gadi, 2 mēneši un 5 dienas, lai to pabeigtu. Apmeklētāji var baudīt panorāmas skatu uz Parīzi no torņa trīs līmeņiem.

Eifeļa tornī atrodas vairāki restorāni, tostarp ar Michelin zvaigzni apbalvotais Le Jules Verne, kuros iespējams baudīt dažādus ēdienus un pat dzērienus, kas atrodami Spirits & Wine plauktos. Naktī tornis ir skaisti izgaismots, radot maģisku gaisotni. Katru gadu Eifeļa torni apmeklē aptuveni 7 miljoni cilvēku, kurus piesaista tā skaistums un elpu aizraujošie skati uz Parīzes ainavu.

Lielais Ķīnas mūris

Lielais Ķīnas mūris, viens no neparastākajiem arhitektūras darbiem cilvēces vēsturē, stiepjas pāri Ķīnas ziemeļiem, kalniem, tuksnešiem un līdzenumiem. Lai uzbūvētu Lielo Ķīnas mūri bija nepieciešami aptuveni 2500 gadi un tas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Lielais mūris stiepjas aptuveni 21 196 kilometrus pāri Ķīnas ziemeļiem, ieskaitot visus tā  atzarus. Sienas ir dažāda augstuma, vidējais augstums ir 6–7 metri. Dažas sadaļas, īpaši tās, kas celtas Mingu dinastijas laikā, var sasniegt pat 14 metrus. Mūra platums svārstās no 4 līdz 5 metriem pie pamatnes un apmēram 3 metri augšpusē.

Lielais mūris ir Ķīnas inženieru un arhitektūras meistarības apliecinājums. Šādas masīvas struktūras būvniecība, izmantojot ierobežotas tā laika tehnoloģijas un resursus, ir ievērojams sasniegums. Lielais Ķīnas mūris katru gadu piesaista aptuveni 10 miljonus apmeklētāju un piedāvā ieskatu Ķīnas bagātajā vēsturē.

Maču Pikču

Maču Pikču, ko dēvē arī par “Inku pazudušo pilsētu”, ir viena no atpazīstamākajām arheoloģiskajām vietām pasaulē. Šī senā pilsēta, kas atrodas augstu Andu kalnos, liecina par inku civilizācijas atjautību un meistarību.

Maču Pikču tika celta Inku impērijas laikā, 15. gadsimtā. Pilsēta tika uzcelta kā imperatora īpašums un kalpoja dažādiem ceremoniāliem un astronomiskiem mērķiem. Inki izmantoja progresīvas inženierijas metodes, lai izveidotu Maču Pikču, izmantojot precīzi grieztus akmens blokus, kas salikti kopā neizmantojot javu. Šis paņēmiens nodrošināja konstrukcijām stabilitāti un izturību pret zemestrīcēm.

Maču Pikču 1983. gadā tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un tika atzīts par nozīmīgu vēsturisko mantojumu. To katru gadu apmeklē vairāk nekā 1,5 miljoni apmeklētāju, kuri ierodas, lai apbrīnotu arhitektūru un gleznaino kalnu fonu.

Romas Kolizejs

Romas Kolizejs ir viena no iespaidīgākajām Senās Romas celtnēm. Tas ir uzskatāms par inženierzinātņu un arhitektūras brīnumu. Kolizejs tika izmantots dažādām publiskām izrādēm, tostarp gladiatoru cīņām, dzīvnieku medībām, nāvessodiem, slavenu kauju atveidojumiem un drāmām, kuru pamatā ir klasiskās mitoloģijas. Šie notikumi bieži bija brutāli un kalpoja gan kā izklaide, gan kā līdzeklis, lai demonstrētu romiešu varu un kontroli pār dabu un iekarotajām tautām.

Kolizejam ir elipsveida forma, tā garums ir 189 metri, tas ir 156 metri plats un 50 metri augsts. Kolizejs tika būvēts, izmantojot kaļķakmeni, vulkānisko iežu šūnakmeni un ķieģeļu betonu. Dažiem dekoratīviem elementiem tika izmantots marmors. Kolizejs katru gadu piesaista aptuveni 7 miljonus apmeklētāju, un tas ir nozīmīgs vēstures piemineklis, kas sniedz ieskatu senās Romas dzīvē un arhitektūrā.

Šie populārie tūristu apskates objekti piedāvā bagātīgu kultūras un vēstures apvienojumu, un katrs no tiem sniedz unikālu pieredzi, kas piesaista miljoniem apmeklētāju no visas pasaules.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti