Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kur paliks izaugsmes ambīcijas?

Dienas un Altum kopīgi īstenotais jauno uzņēmēju atbalsta projekts Dienas starts 2014 ir nonācis pusceļā. Dienas starta žūrija vērtē jauno uzņēmēju trijos mēnešos paveikto.

Diāna un Uldis Ozoliņi, autonoma Minivenunoma.lv

Vērtē Jānis Bērziņš, uzņēmuma Stenders īpašnieks un vadītājs

Neliels uzņēmums bez liekām ambīcijām. Pozitīvi ir tas, ka Diāna un Uldis zina un apzinās, ka nevēlas izaugt par lielu uzņēmumu. Ar to gribu teikt – lai kāds arī būtu mērķis, fakts, ka tas ir un biznesa veidotāji uz to strādā, ir apsveicami. Man gan šeit būtu jautājums – kādēļ uzņēmēji pieteicās Dienas startam, ja nav vēlmes izaugt lielākiem? Šajā uzņēmumā cilvēki sapratuši visus savus plusus un mīnusus, ir profesionāļi un ļoti zinoši. Nepilnība tieši kā Dienas starta dalībniekiem būtu ambīciju trūkums.

Vērtē Mikus Losāns, LU EVF Biznesa inkubatora vadītājs

Salīdzinot ar vairākumu Dienas starta projektu, šis, protams, ir visklasiskākais un mazāk inovatīvais. Bet esmu novērojis, ka populārā ideja radīt ko īpaši inovatīvu atmaksājas retāk nekā ideja paņemt un realizēt ko klasisku. Reizē ar inovatīviem produktiem nāk virkne papildu izaicinājumu (jāiegulda reklāmā, lai izglītotu klientus, sarežģīti atrast pieprasījumu, jāmēģina pārveidot cilvēku ieradumus utt.). Izvēloties klasisku biznesu – kārtējo tūrisma aģentūru, kafejnīcu vai autonomu – tu vari atrast savu pircēju, savu mazo atšķirību, ar ko tu pāris cilvēkiem būsi labākais, un būvēt biznesu šādi, līdzīgi kā Minivenunoma.lv izvēlējusies izīrēt ģimenes auto brīvdienu izbraukumiem. Lai veicas! Jāsaprot, ko vēlies no uzņēmējdarbības: ja vēlme ir strādāt sev un nopelnīt iztiku vai pamēģināt biznesu bez pieredzes, nevis mainīt pasauli ar savu sapni, tad klasisks, sen ierasts bizness kalpos labāk.

Vērtē Ģirts Ozoliņš, mārketinga komunikāciju aģentūras IDEA vadītājs

Diāna un Ulda uzņēmumam jāizlemj, cik liels tas grib būt, un tad jāfokusējas uz darbībām, lai to nodrošinātu. Pirmkārt, kā jau minēju iepriekš, ir jāsakārto rezervāciju sistēma un klientu apmierinātības kontrole, lai saņemtu pozitīvas atsauksmes un vēlmi izvēlēties šo uzņēmumu arī nākotnē. Jāsaka, ka arī visiem Dienas starta uzņēmumiem kopumā vajag izvirzīt skaitliski mērāmus mērķus savas darbības veiksmes novērtēšanai un arī nākotnes plānu un to realizēšanai nepieciešamo resursu apzināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi