Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laulības gleznainajā Islandē

Rebekas un Toma Liepiņu kāzu ceremonijas dekorācijas patiesi ir iespaidīgas un vienas no skaistākajām, kādas redzētas. Un kā nu ne, tās radījusi izcilākā māksliniece – pati daba! Kalni, ūdenskritumi, melnās smiltis, bet salūta vietā ziemeļblāzma. Pērnā gada septembrī pāris salaulājās gleznainajā Islandē.

Vispirms bija vīzija, tad plāns

Svinēt kāzas ārpus Latvijas robežām nav retums. Lielākoties gan tiek izvēlētas dienvidu zemes, kur klimats lutina un, izbaudot ceremoniju dabā, nav jābaidās no pēkšņām lietusgāzēm. Par Islandi gan to nevar sacīt. Islandē siltākais, saulainākais mēnesis ir augusts, septembrī laikapstākļi ir apmēram tādi paši kā šeit, Latvijā. Taču augustā arī ceļošana un dzīve Islandē ir dārgākas, tādēļ jaunieši izvēlējās riskēt ar dabas kaprīzēm un kāzas rīkot septembrī. 

"Gadu pirms kāzām divas nedēļas apceļoju Islandi kopā ar draudzeni un man ļoti patika, sajūsminājos un domāju, ka noteikti šo skaisto zemi gribu parādīt arī Tomam! Jokoju, ka vēlētos kāzas svinēt šajā dabas skaistumā. Decembrī Toms mani bildināja, bet februārī sākām plānot šo nozīmīgo notikumu un iepriekš izsapņotā vīzija ieguva pavisam reālas aprises – nopirkām biļetes uz Islandi!" atklāj Rebeka. 

Lētāk nekā Latvijā

Jaunieši rēķinājuši, ka sarīkot kāzu svinības Latvijā tā, lai viss notiktu pēc maksimālās programmas, tieši tik skaisti un plaši, kā sapņots, izmaksātu dārgāk nekā Islandē. "Mēs nebūtu varējuši atļauties arī tik eksotisku medusmēneša ceļojumu, kāds mums bija, – nedēļu pēc atgriešanās no vēsās Islandes devāmies baudīt siltumu un divvientulību uz Bali," stāsta Toms. Islandē kāzu ceremonija bija ļoti personiska – Rebeka un Toms to baudīja divatā, līdzi bija devusies tikai Rebekas labākā draudzene fotogrāfe Lūcija Rošāne, kas skaisto notikumu iemūžināja bildēs, un mācītājs Dāvids Gleške no draudzes Prieka vēsts, kurā kalpo arī Rebeka un Toms. Abi skaidro – vēlējušies, lai cilvēki, kas ir līdzās šādā nozīmīgā notikumā, būtu tuvi un pazīstami, nevis izvēlēti tikai tāpēc, ka ir ar mieru doties uz otru pasaules malu vai taisa viskvalitatīvākās bildes.

Divvientulība pašiem, ballīte tuviniekiem

"Mums bija svarīgi, lai varam veltīt maksimāli daudz uzmanības viens otram, nedomājot par to, kā jūtas vecmāmiņas, vai viesiem ir silti, pietiek dzērienu un ēdienu. Kad gribējām, varējām samīļoties, atpūsties vai darīt kaut ko spontānu, neraizējoties, vai tas atbilst scenārijam," Rebeka skaidro. Toms nedaudz esot bijis uztraucies par laikapstākļiem – no visām četrām Islandē pavadītajām dienām tikai kāzu diena esot bijusi saulaina. "Taču mūs nebiedēja arī lietus – rēķinājāmies, ka daba ir tāda, kāda tā ir, un bijām gatavi izbaudīt arī tās skarbumu. Bet mums ļoti paveicās – piedzīvojām gan miglu, gan saules izgaismotu lietu, gan ziemeļblāzmu," viņš atceras. Rebeka un Toms salaulājās pie viena no Islandes ūdenskritumiem – Seljalandsfosa. Vienīgās dekorācijas bija improvizēts altārītis un trauks gredzeniem. 

Pirms došanās uz Islandi jaunieši juridiski savu laulību noformēja Latvijā, Ādažu dzimtsarakstu nodaļā. "Gribējām pateikt paldies saviem tuviniekiem, tādēļ pirms došanās uz Islandi sarīkojām ballīti radiem un draugiem. Saucam to par uzvārda maiņas svētkiem, jo, tā kā esam kristieši, uzskatām, ka par vīru un sievu kļūstam tad, kad esam devuši solījumu Dieva priekšā," skaidro Rebeka. 

Top komentāri

no Islandes
n
Smuki jau šeit,bet dārgi! Labi,uz vietas dzīvojot, mums ar sievu divatā pelnot, ģimenē vēl divi bērni un mamma pie mums dzīvo, iztikt var gluži labi, bet ja tu atbrauc kā tūrists, tad cenas tevi aizsūtīs nokdaunā jau pirmajā dienā. Turklāt ja kosmiskās cenas piedāvātu vismaz adekvātu servisu. Taču islandieši sevi apgrūtināt nemīl kategoriski. Cenas uzlikt, to jā, bet serviss pretī? Da nu, i tak soiģot! Paziņa tagad ziemā atbrauca, kad te kategoriski nav ko darīt, tad par trīs dienām 10 m2 istabelē ar mēbelēm no second hand viņai noplēsa ap 500 eur. ZIEMĀ KARL!!!! Mēs ar sievu tagad Tenerifē uz martu 60 m2 apartamentus uz nedēļu par 600 Eur noīrējām. Ekskursijas, bāri, izklaides, cenas būs kā Singapūrā, serviss kā Zoļikā. Daba gan ir ko vērts, bet tad brauciet vasarā un dzīvojiet pie draugiem, radiem, paziņām, ja tādi te ir, ceļojiet individuāli un centieties neizmantot islandiešu "pakalpojumus"!
Vulkāns
V
Ļoti,ļoti precīzi pateici! Tā tas patiešām ir.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits