Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

1.septembris prieks vai rūpes. Ne lata!

Esmu ievērojusi, ka ar 1.septembri ir tāpat kā ar izlaidumiem — jo augstākā klasē bērns mācās, jo mazāk rūpju un izdevumu, — saka Inese.

Viņas divas meitas šogad sāks mācīties 6. un 8.klasē, un Inese teic — pagaidām vēl 1.septembra vārdā neesot iztērējusi ne latu un neesot stāvējusi nevienā grāmatnīcu rindā. Gandrīz visas mācību grāmatas dod skola. Darba burtnīcas pēc skolas pavasara saraksta meitenes pašas pa vienai vien sapirkušas vasarā. Arī parastās burtnīcas un pierakstu klades par savu kabatas naudu abas sapirkušas jau sen — iepriekšējā mācību gadā. Jautāju — vai tas ģimenes noteikums, ka meitām mācību lietas jāpērk par savu naudu? Nē, protams! Taču klades ar krāsainajiem vākiem meitenēm tā patīk, ka tās viņas parasti pērk kā šokolādi — vairāk, nekā vajadzīgs. Rezultātā pilna māja. Inese teic: "Jūsu diskusijā ar interesi lasīju kancelejas preču zīmolu nosaukumus. Pati par tiem neko daudz nezinu, jo mūsu mājās šīs lietas visbiežāk tiek pirktas lielveikalos, ne zīmolu veikalos. Klades tik ātri nobružājas un zīmuļi pazūd, ka, manuprāt, nav jēgas tajos ieguldīt lielu naudu."

Arī par drēbēm Inese domā līdzīgi: "Ja bērni ir, tad viņiem, protams, mugurā kaut kas jāvelk — nāk 1.septembris vai nenāk." Jaunas drēbes meitenēm viņa parasti pērk divreiz gadā — janvāra un jūlija izpārdošanās. "Krekliņiem man cenu griesti ir

Ls 5, uz dārgākiem nemaz neskatos. Der arī no lielveikaliem un beznosaukuma bodēm." Bikses un kurpes Inese gan pērkot kvalitatīvu zīmolu veikalos, taču tikai tad, kad izpārdošanas tuvojas beigām un cenas patiešām nomestas. Taču vispār "pusaudžu zīmolos daudz neorientējos". Meitenes tos neprasot. Vecākajai otra galējība ir, lai netērētu pasaules dabas resursus, staigāt noplīsušos kankaros.

Skolas dēļ šogad bijis cits kreņķis. "Pagājušās nedēļas beigās pēc garā atvaļinājuma vēlu vakarā, jau tumsā atgriezāmies Rīgā, kad vienai no meitām zvana klasesbiedrene — mūsu mazo skolu "optimizē", slēdz. Tad gan sāku panikot — divas nedēļas pirms mācību gada sākuma! Man sākās migrēnas lēkme, bet meitenes bērnišķīgi raudāja — uz savām burtnīcām un kladēm jau esot uzrakstījušas skolas nosaukumu. Ko ar tām tagad iesākt?" Par laimi, šoreiz tā bija vētra ūdens glāzē, un turpat arī norima.

Jauna Privātās dzīves diskusija

Vasaras košākais piedzīvojums


Kad līdz vasaras beigām palikušas vairs nepilnas divas nedēļas, aicinām jūs izstāstīt savu labāko vasaras piedzīvojumu. Romantisks notikums, vieglprātīga mīlas dēka vai jebkāds cits šīs vasaras mirklis, kas prātā paliks vēl ziemā un iespējams nākamos gados — sūtiet savu stāstu:

[email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko